Libnet.ro
UNICEF

13:30

Robert Mugabe a refuzat sa demisioneze, dupa o discutie cu armata (surse)

Hotnews Hotnews,
 Robert Mugabe a refuzat sa demisioneze, dupa o discutie cu armata (surse)

Presedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, 93 de ani, aflat la putere de peste 37 de ani, a refuzat sa demisioneze dupa lovitura militara de stat, intr-o discutie pe care a avut-o joi cu militarii, a declarat pentru AFP o sursa apropiata armatei. continuă pe Hotnews

Dictatorul african Robert Mugabe, prietenul lui Ceausescu, este amenintat de propria armata

Patru tancuri au fost vazute indreptandu-se marti catre Harare, capitala statului Zimbabwe, miscarea avand loc a doua zi de la lansarea unui avertisment al sefului armatei la adresa partidului dictatorului Robert Mugabe, cel mai longeviv lider din Africa.

Zimbabwe: Armata a preluat puterea si da asigurari ca dictatorul Robert Mugabe este in siguranta

Armata a preluat controlul in cursul noptii de marti spre miercuri pe strazile din Harare, capitala Zimbabwe, efectuand o operatiune destinata, potrivit ei, eliminarii criminalilor din jurul dictatorului Robert Mugabe, aflat la putere de 37 de ani.

Robert Mugabe, dat jos din cauza sotiei, poreclita Lady Macbeth. Ea voia sa-i succeada la putere

Armata din Zimbabwe se afla pe strazile capitalei Harare pentru a asigura puciul soft impotriva dictatorului Robert Mugabe, plasat, impreuna cu sotia, in arest la domiciliu, in palatul de 7,5 milioane euro al cuplului.

Zimbabwe: Un convoi de tancuri se afla in apropierea capitalei, dupa un avertisment fara precedent al sefului armatei la adresa lui Robert Mugabe

Un convoi de mai multe tancuri era vizibil marti pe una dintre arterele principale din suburbiile capitalei zimbabwene, Harare, a doua zi dupa un avertisment fara precedent al sefului armatei la adresa presedintelui Robert Mugabe, au declarat pentru AFP martori oculari.

Robert Mugabe: amurgul unui dictator

Lovitura de stat militara de ieri din Zimbabwe, una in cadrul careia participarea factiunilor din partidul dominant al tarii este deja probata, inchide, cel mai probabil, epoca domniei absolute a unui dintre cei mai longevivi autocrati ai lumii noastre, Robert Mugabe. Prin esecul tentativei de a asigura transmisia ereditara catre sotia sa, o echivalenta locala, prin voracitate si apetit narcisist, a Imeldei Marcos), proiectul sau politic este intrerupt. Puterea se afla in mainile celor care, parte din sistemul sau fiind, au ca obiectiv tranzitia spre noua garnitura a garzii sale pretoriene.

Robert Mugabe, drumul de la un erou al independentei la despotul care si-a falimentat tara

Intr-o zi, a promis ca va sarbatori varsta de 100 de ani la putere. Presedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, ar putea fi insa nevoit sa se retraga la doar 93 de ani, devenind incarnarea pana la caricaturizare a despotului african gata sa faca orice pentru a-si permanentiza regimul, scrie AFP.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1966 seconds )