Libnet.ro
UNICEF

17:45

Romania ar fi sarit de 3% deficit bugetar, conform Comisiei Europene

România Liberă România Liberă,
Romania ar fi sarit de 3% deficit bugetar, conform Comisiei Europene

Comisia Europeana avertizeaza Romania ca, din cauza modificarilor aduse Legii bugetului, evolutia sa. continuă pe România Liberă

Jakab, reprezentanta Comisiei Europene: Ajustarea deficitului structural e amanata pentru 2021-2022. Aplicarea recomandarilor din 2018 a inregistrat progrese limitate. Guvernul continua o politica fiscala prociclica

Comisia Europeana a incercat in fiecare an sa ridice intrebarea cat de sustenabila e cresterea economica pe care Romania a inregistrat-o in ultimii ani. Guvernul continua o politica fiscala prociclica, iar deficitul bugetar a atins 3%. Masurile de ajustare a deficitului structural sunt impinse pentru 2021-2022, iar investitiile in economie au prezentat o imagine mixta, recomandarile sunt includerea analizei necesarului de investitii in economie. Implementarea recomandarilor din 2018 a inregistrat progrese limitate, iar Comisia va incerca sa sprijine Guvernul pentru realizarea de reforme structurale, a spus vineri Istvan Iakab, consilier economic in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene la conferinta Semestrul european: Lansarea recomandarilor specifice de tara pentru Romania. Reamintim ca CE a publicat recomandarile specifice saptamana trecuta.

ANTON, DESPRE IMPACTUL PRETULUI MARE AL CERTIFICATELOR DE EMISII: Am solicitat Comisiei Europene consultanta

Romania a solicitat Comisiei Europene clarificari cu privire la motivul pentru care pretul certificatelor de emisii a crescut atat de mult anul trecut si, totodata, a cerut consultanta cu privire la masurile care trebuie luate pentru a reduce efectele negative, a declarat, marti, ministrul Energiei, Anton Anton, intr-o conferinta de profil.

Macron o sustine pe Merkel pentru presedintia Comisiei Europene

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca o va sustine pe Angela Merkel, in cazul in care cancelarul german va candida la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la presedintia Comisiei Europene CE), relateaza Reuters.

Macron o sustine pe Merkel pentru presedintia Comisiei Europene

Presedintele Frantei Emmanuel Macron a declarat ca o sustine pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru preluarea postului de presedinte al Comisiei Europene, functie detinuta in prezent de Jean Claude Juncker, daca aceasta isi doreste sa preia conducerea executivului european.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2283 seconds )