Libnet.ro
UNICEF

09:15

Romania, in topul tarilor europene cu cel mai ridicat consum de antibiotice si cea mai mare rata de rezistenta a bacteriilor la tratament. Cum neglijeaza autoritatile situatia

Hotnews Hotnews,
 Romania, in topul tarilor europene cu cel mai ridicat consum de antibiotice si cea mai mare rata de rezistenta a bacteriilor la tratament. Cum neglijeaza autoritatile situatia

Romania se afla in topul tarilor europene cu cel mai ridicat consum de antibiotice, principala consecinta fiind aceea ca tara noastra este si una dintre statele membre UE cu cea mai mare rata de rezistenta a bacteriilor la tratament, arata datele furnizate de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor si analizate de Observatorul Roman de Sanatate. Problema rezistentei la antibiotice a intrat in atentia publicului mai ales dupa tragedia de acum doi ani din clubul Colectiv. Daca in anul 2016 au fost luate cateva masuri menite sa incurajeze utilizarea rationala a antibioticelor si sa limiteze fenomenul rezistentei la antibiotice, in 2017 autoritatile neglijeaza aceasta situatie. continuă pe Hotnews

Indicele Robor a ajuns miercuri la 2,06%, cel mai inalt nivel din ultimii trei ani

Indicele ROBOR la trei luni, a urcat miercuri la 2,06 procente, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, arata datele BNR. Ultima oara cand indicatorul a fost mai mare s-a consemnat pe 31 octombrie 2014, cand a atins nivelul de 2,07%.

Business report: Statele est-europene cresc pe baza consumului. Romania a eclipsat vecinii, dar va fi lovita cel mai tare; Carburantii s-au scumpit cu aproape 14% in doar doua luni, de cand Guvernul a majorat acciza; Haos in imobiliare. Crestere semnific

Statele est-europene cresc pe baza consumului. Romania a eclipsat vecinii, dar va fi lovita cel mai tare. Romania a eclipsat toate celelalte state din estul Uniunii Europene, dupa ce a incheiat trimestrul III al acestui an cu o crestere economica de 8,8%, rezultat al taierilor de taxe si al majorarilor de salarii care au umflat consumul. Petcu: Rompetrol trebuie sa-si plateasca datoria istorica. Nu vom prelungi memorandumul si revenim la situatia dinainte de 2014. Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, aprobat prin hotarare de Guvern in 2014, iar compania va trebui sa-si plateasca datoria catre stat pentru a-si dovedi buna credinta, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu.

Monica Macovei, despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in ra.

Monica Macovei despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV/ Niciodata nu s-a pus problema redeschiderii unor chestiuni inchise

Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in raportul din ianuarie 2017, au fost considerate inchise. Acesta este un mare pas inapoi cauzat de PSDALDE, care trebuie sa plateasca, afirma fostul ministru al justitiei, europarlamentarul Monica Macovei. Potrivit acesteia, cchimbarile propuse la legile justitiei, in special cele privind inspectia judiciara, raspunderea magistratilor si procedura de numire a procurorilor cu functii de conducere, sunt considerate ca fiind aspecte care afecteaza independenta sistemului judiciar si pot constitui un motiv pentru reexaminarea raportului de evaluare din ianuarie 2017.

El este Cel mai bun hairstylist din Romania 2017. Finalistii au creat tendintele 2020!

Rares Chira a fost desemnat castigatorul competitiei Cel mai bun hairstylist din Romania 2017. Proiectul, initiat de Cristi Pascu si YOLO Media, isi propune sa descopere si sa premieze talentele din noua generatie de hairstylisti.

Romania programeaza la Hour Of Code - cel mai mare eveniment de educatie din lume isi deschide inscrierile

In luna noiembrie 2017, se deschid oficial inscrierile pentru evenimentul Hour of Code, organizat in Romania de catre Asociatia Adfaber. Astfel, milioane de elevi din toata lumea sunt incurajati sa se apropie de tehnologie si programare in perioada 4-10 decembrie anul curent.

Cel mai mediatizat criminal din SUA, pe patul de moarte. Nu o mai duce mult

Charles Manson, cel mai celebru criminal si lider al unui cult din Statele Unite, se afla pe patul de moarte. Potrivit TMZ, Manson a fost dus la spital in urma cu trei zile, iar sursele publicatiei spun ca .

Liviu Pop: Cel mai mare deranj pe care l-am facut e cel legat de manualele auxiliare

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres ca cel mai mare deranj pe care l-a facut in mandatul sau este cel legat de materialele didactice auxiliare.

La cinci ani, micuta Sophia i-a spus mamei ca vrea sa se marite cu cel mai bun prieten. Femeia nu a stat pe ganduri si a acceptat fara rezerve! Ce se ascunde de fapt in spatele gestului socant (FOTO)

La doar cinci ani, micuta Sophia Chiappalone i-a spus mamei ca vrea sa se casatoreasca cu prietenul sau cel mai bun, Hunter Laferriere, pe care il considera barbatul vietii sale. Kristy.

Cel mai scump laptop din lume va fi la reducere de Black Friday. Cu diferenta dintre pretul normal si cel special iti poti cumpara o masina la mana a doua

Acer Preadator 21 X si-a castigat renumele de cel mai scump laptop din lume. Acesta costa 10. 000 de euro, aproximativ 45. 000 de lei, iar maine, de Black Friday, el va cunoaste o reducere substantiala.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )