Libnet.ro
UNICEF

21:30

Sesizarea PNL si PMP privind statutul alesilor locali, admisa de CCR

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Sesizarea PNL si PMP privind statutul alesilor locali, admisa de CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a admis, marti, sesizarea PNL si PMP in legatura cu unele modificari aduse Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali, care prevedeau ca mandatul consilierilor, primarilor si presedintilor de consilii. continuă pe Wall-Street Ro

CCR a declarat neconstitutionala Legea privind statutul alesilor locali

Curtea Constitutionala a admis, marti, sesizarea PNL si PMP asupra modificarilor aduse legii privind statutul alesilor locali. Conform acestor modificari, mandatul primarilor, consilierilor si presedintilor consiliilor judetene nu inceteaza in cazul in care partidul pe listele caruia au fost alesi fuzioneaza cu o alta formatiune politica.

CCR admite sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar - surse

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar, scrie Agerpres, care citeaza surse din CCR. Legea manualului declarata acum neconstitutionala, conform surselor citate, a fost initiata de Guvern cand Liviu Pop era ministru al Educatiei; actul normativ introduce conceptul de manual scolar de baza, care nu exista in legea educatiei, si prevede ca manualele sunt facute de autori care le depun in forma de manuscris la Ministerul Educatiei - adica alta modalitate decat licitatia pe care Ministerul a realizat-o pana acum anual.

CCR retrimite in Parlament legea statutului alesilor locali

Curtea Constitutionala a admis sesizarea depusa de PMP, PNL si cativa parlamentari neafiliati in legatura cu proiectul de modificare a Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali. Proiectul se reintoarce.

CCR discuta miercuri sesizarea PNL si USR pe Statutul magistratilor, dupa raportul preliminar al Comisiei de la Venetia care recomanda o serie de revizuiri

Curtea Constitutionala a decis ca miercuri, 18 iulie, sa discute sesizarea PNL si USR pe Legea de modificare a Legii 303/2004, depusa dupa ce parlamentul a respins cererea de reexaminare a presedintelui. Decizia CCR vine dupa ce vineri, Comisia de la Venetia a transmis un raport preliminar privind legile justitiei, majoritatea recomandarilor pentru revizuire vizand Legea 303 - Statutul Magistratilor.

Ultima sesizare a PNL si USR asupra legii privind statutul judecatorilor si al procurorilor, pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Curtii Constitutionale

Ultima sesizare formulata de PNL si USR asupra Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor va fi dezbatuta miercuri de catre Curtea Constitutionala. Actul normativ se numara printre cele trei legi ale justitiei modificate de catre Parlament si contestate de mai multe ori la CCR de catre presedintele Klaus Iohannis, de catre partidele de opozitie, dar si de inalta Curte de Casatie si Justitie.

Curtea Constitutionala admite sesizarea PNL si USR pe tema legii manualului scolar

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar, au declarat pentru AGERPRES surse din CCR. Semnatarii sesizarii au sustinut ca.

Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL si USR asupra modificarii Legii 317/2004 privind CSM

Curtea Constitutionala a respins, marti, ca inadmisibila, sesizarea formulata de PNL si USR privind legea de modificare a Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM, transmite Mediafax. Curtea a decis sa reprogrameze miercuri pronuntarea asupra sesizarii presedintelui Klaus Iohannis pe aceeasi lege.

Orban: Nu exista nicio problema cu sustinerea mea la conducerea PNL. Speculatiile privind eventuale framantari si dispute din partid sunt inventii

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni, referitor la informatiile aparute in spatiul public potrivit carora Vasile Blaga s-ar fi intalnit cu fostii membri ai PDL pentru a le cere sustinerea sa, ca sediul PNL este deschis pentru intalniri tuturor membrilor partidului, iar in momentul de fata nu exista nicio problema cu privire la o posibila schimbare a sa din functia de lider, ci sunt doar speculatii de presa.

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2201 seconds )