Libnet.ro
UNICEF

18:00

Tineri cineasti la Festivalul de la Cannes 2013. Un interviu cu Isabelle Mayor.

România Liberă România Liberă,
Tineri cineasti la Festivalul de la Cannes 2013. Un interviu cu Isabelle Mayor.

S-a intamplat ca in fata Palais de Festivals sa o cunosc pe Isabelle Mayor o tanara cineasta de origine elvetiana, acum rezidenta in Paris, care se afla in acest an la Festivalul de la Cannes ca membru organizator al sectiunii Directors Fortnight si ca tanar regizor ce isi doreste sa cunoasca oameni ce ii impartasesc pasiunea,incercand si sa isi prezinte proiectele filmice curente. A scris, a regizat si a produs scurtmetraje inscrise in cadrul mai multor festivaluri . continuă pe România Liberă

Cannes 2013: A Touch of Sin, Jia Zhangke.

Valoarea regizorului chinez Jia Zhangke este certa. Si este deja certificata de numeroase locuri importante de pe harta cinematografului mondial: doua prezente la Cannes aceasta fiind a treia si numeroase premii la Berlin, Pusan sau Venetia. Filmul sau anterior, documentarul despre Shanghai I Wish I Knew, e unul dintre cele mai bune proiecte din anii 2000. De aceasta data, insa, lui Jia Zhangke nu i-a iesit aproape nimic. Citeste si Cannes 2013: Shield of Straw, Takashi .

Cannes 2013. Mungiu face parte din generatia de cineasti hotarati sa intoarca definitiv pagina cinematografiei din perioada lui Ceausescu

In urma acordarii distinctiei de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor lui Cristian Mungiu, ieri, in timpul unei ceremonii desfasurate la Cannes, ministrul francez al Culturii, Aurelie Filippetti, a laudat munca regizorala a cineastului roman.

Cannes 2013. Ziua P - Anca Puiu

Jimmy P. sau Psihoterapia unui indian din America, m-a tentat intai de toate ca o potentiala alegere pentru Festivalul de Psihanaliza si Film care sper impreuna cu perseverenta si rabdatoarea Miruna Berescu) sa continue! Doar o terapie serioasa dureaza vreo 7 ani, nu?.

Cannes 2013: Ziua 2 D. Cristian Mungiu, distins ca Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor

De doua ori dinstins la Cannes si dublu decorat de Statul Francez, cu o splendida medalie azurie, de onoare artistica, regizorul roman cel mai premiat, pana acum, pe teritoriul Hexagonului, Cristian Mungiu, a fost facut Ofiter al Artelor si Literelor.

Cannes 2013: Shield of Straw, Takashi Miike.

Se pare ca aceasta editie a Festivalului de la Cannes coteste serios catre Hollywood. Atit juriul Competitiei Festivalului, cit si majoritatea filmelor vazute pina acum in afara lui Heli si a lui Borgman si, intr-o masura cit de cit decenta, a lui The Past, de la Ozon la Miike, plutonul cineastilor proiectati in competitia oficiala pina acum e marcat de ideea de a construi cinematografic pe intelesul tuturor, fapt care duce la imprumutarea uzantelor cinematografice .

Cannes 2013: Heli, Amat Escalante.

Regizorul mexican Amat Escalante e pentru a doua oara la Cannes. In 2005, filmul sau de debut, Sangre, a rulat in sectiunea Un certain regard. Al treilea lungmetraj pe care il semneaza, Heli, un film coprodus de Carlos Reygadas, concureaza acum pentru Palme dOr. Heli, sora sa pubera si Beto, iubitul surorii sale, sint rapiti de mercenarii unei grupari implicate in vinzarea drogurilor. Beto furase doua pachete de cocaina de la ei. Cei trei sint dusi in casa unuia dintre rapitori. Acolo .

Cannes 2013: As I lay dying, James Franco.

Luni seara, 20 mai, la orele 22, a avut loc premiera de gala a lui As I Lay Dying, ecranizare fidela ca evenimente relatate) dupa Faulkner semnata de James Franco. Filmul e parte din selectia Un certain regard. Pentru James Franco, ideea de ecranizare nu se rezuma la o transpunere a unei insiruiri de evenimente istorisite in cuvinte intr-o insiruire de evenimente istorisite in imagini. Ci incearca sa translateze continutul literar intr-un continut de alta natura de natura cinematografica, in .

Cannes 2013. Ziua fratilor Coen

Fara doar si poate cea mai frumoasa dintre toate, chiar daca a plouat in draci, din nou racord cu absolut toate peliculele pe care le vad si din care nu lipseste o torentiala esentiala!.

VIDEO Cel mai nou film cu Benicio del Toro, favorit la Cannes 2013, este bazat pe cartea unui savant nascut la Lugoj

Pelicula este bazata pe cartea Psychotherapie dun indien des plaines: realites et reve scrisa de Georges Devereux, nascut Gyorgy Dobo, la Lugoj, in 1908.

ştiri din Showbiz

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2031 seconds )