Libnet.ro
UNICEF

01:05

Surse. Firea stabileste, de fapt, data alegerilor locale. Planul primarului general coincide cu dorinta lui Orban

Adevărul Adevărul,
Surse. Firea stabileste, de fapt, data alegerilor locale. Planul primarului general coincide cu dorinta lui Orban

Gabriela Firea pune presiune pe Marcel Ciolacu ca alegerile locale sa fie stabilite la finalul lunii septembrie, asa cum planuia PNL, dar in dezavantajul PSD. Motivul? Firea vrea sa profite de punctele electorale castigate in timpul pandemiei, cand candidatul dreptei, Nicusor Dan, a fost absent, sustin surse politice pentru Adevarul. Ciolacu nu-i iese din cuvant Gabrielei Firea. Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie sau 4 octombrie. continuă pe Adevărul

Nicusor Dan, despre data alegerilor locale: in jur de 1 octombrie e rezonabil Reactie la reprosul ca a absentat din spatiul public: Daca in politica nu te injura nimeni, inseamna ca ai murit (VIDEO)

Nicusor Dan, candidatul PNL-USR la Primaria Capitalei, a declarat, pentru B1 TV, ca alegerile locale ar trebui sa aiba loc undeva in jurul datei de 1 octombrie, in situatia in care epidemia de coronavirus nu va.

Curtea Constitutionala stabileste cine decide data alegerilor locale

Curtea Constitutionala a Romaniei stabileste saptamana aceasta daca Parlamentul va decide data alegerilor.

Marcel Ciolacu: Pe 21 iunie expira mandatele tuturor alesilor. PSD invita partidele la consultari pe data alegerilor locale (VIDEO)

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, miercuri, dupa decizia Curtii Constitutionale a Romaniei CCR), ca Parlamentul trebuie sa aprobe, pana pe 21 iunie, o lege care sa prevada atat.

CCR hotaraste azi cine stabileste data alegerilor: PSD sau PNL? Ce spune Constitutia

CCR va hotari miercuri daca data alegerilor locale va fi stabilita de Parlament prin lege) sau de Guvern prin hotarare). in functie de sentinta, PSD ar putea da peste cap planul premierului Orban, care ar prefera alegeri locale in luna septembrie. CCR a discutat speta saptamana trecuta, insa a amanat decizia. Constitutia nu prevede nicio situatie in care mandatele alesilor locali sa fie prelungite nici macar starea de razboi.

Ciolacu: PNL-ul sa vina la masa negocierilor si sa decidem data cea mai buna a alegerilor locale, care nu pune sub nicio forma in pericol viata romanilor

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca Partidul National Liberal trebuie sa vina la masa negocierilor cu toate fortele politice si impreuna sa decida care este data alegerilor locale. El a precizat ca in alegerea acestei date trebuie sa se tina cont sa nu fie pusa in pericol viata romanilor, din cauza pandemiei.

CCR arunca in aer mandatele alesilor locali. Riscam sa nu avem primari pana in toamna. Data alegerilor va fistabilita de PSD

Parlamentul trebuie sa adopte cel tarziu saptamana viitoare o lege care sa prelungeasca mandatele primarilor, in caz contrar autoritatilor locale vor intra in vid de autoritate. Altfel spus, pana in toamna vom avea primari sau presedinti de Consilii Judetene doar pe hartie, fara putere juridica. Atat prelungirea mandatelor cat si data alegerilor locale vor fi stabilite de PSD. Guvernul Orban va fi spectator.

Cine stabileste data alegerilor. Guvernul, Parlamentul sau CCR

In ziua de miercuri, 3 iunie, CCR va stabili cine decide data alegerilor Parlamentul sau Guvernul.

CALIN POPESCU TARICEANU: Decizia CCR privind data alegerilor readuce normalitatea si bunul simt in relatia Parlament-Guvern

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca decizia de azi a Curtii Constitutionale referitoare la mandatele alesilor si data alegerilor readuce normalitatea si bunul simt in relatia Parlament-Guvern.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,211 seconds )