Libnet.ro
UNICEF

14:30

The Guardian: Cazul Khashoggi l-a asezat pe printul saudit Mohammed bin Salman exact acolo unde voia Erdogan

Hotnews Hotnews,
 The Guardian: Cazul Khashoggi l-a asezat pe printul saudit Mohammed bin Salman exact acolo unde voia Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care parea sa piarda lupta cu bogatul regat al Arabiei Saudite, s-a trezit intr-o postura de forta dupa scandalul declansat de asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi - un critic al Riadului - in consulatul saudit din Istanbul, noteaza editorialistul specializat in Orientul Mijlociu al cotidianului britanic The Guardian Martin Chulov. continuă pe Hotnews

Cazul Khashoggi: Dupa ce versiunea prezentata smbata a fost primita cu scepticism, Arabia Saudita ofera o noua explicatie n cazul mortii jurnalistului

Un oficial de rang inalt din cadrul Guvernului saudit a oferit o noua explicatie in cazul disparitiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, dupa ce prima varianta a Arabiei Saudite a fost criticata si privita cu scepticism. Aceasta ultima explicatie oferita de un oficial saudit, care a cerut sa ramana anonim, include detalii despre cum cei 15 sauditi trimisi la Istanbul pe 2 octombrie l-au amenintat pe Khashoggi ca il vor droga si rapi, iar, cand acesta s-a impotrivit, a fost sufocat.

Angajati ai consulatului saudit dau declaratii despre cazul Khashoggi

Cinci angajati ai consulatului saudit din Istanbul dau declaratii din postura de martori in investigatia privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform televiziunii turce, NTV, scrie Reuters.

Un vehicul diplomatic saudit, gasit intr-o parcare subterana, in nordul Istanbulului, de catre anchetatori turci in cazul Khashoggi

Anchetatori turci au gasit luni un vehicul cu numar de inmatriculare diplomatic saudit - abandonat intr-o parcare la istanbul - in cadrul anchetei cu privire la moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit presei turce, relateaza AFP.

Cazul Khashoggi: Germania suspenda vnzarile de arme catre Arabia Saudita

Germania nu va autoriza in situatia actuala exporturile de arme catre Arabia Saudita, tinand cont de incertitudinea care se mentine in jurul mortii jurnalistului Jamal Khashoggi, a avertizat duminica seara cancelarul german, Angela Merkel, relateaza AFP citata de Agerpres.

Cazul Khashoggi: Germania cere statelor din UE sa opreasca exporturile de arme catre Arabia Saudita

Germania cere celorlalte state ale Uniunii Europene sa ii urmeze exemplul si sa opreasca exporturile de arme in Arabia Saudita, atata timp cat vor exista incertitudini legate de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat luni ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters.

Cazul Khashoggi: Apropiatii printului bin Salman sufera consecintele uciderii jurnalistului

Dupa 18 zile in care Arabia Saudita a negat vehement ca Jamal Khashoggi ar fi patit ceva la consultatul Regatului din Istanbul, pozitia s-a schimbat cu 180 de grade. Nu numai ca Riadul a recunoscut ca jurnalistul a avut o moarte violenta, ci a si aruncat vina pe unii dintre cei mai apropiati oameni ai printului mostenitor Mohammed bin Salman, conducatorul de facto al tarii, scrie CNN.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2053 seconds )