Libnet.ro
UNICEF

13:15

Toate tunurile pe Guvern, in scandalul mutarii ambasadei din Israel. Acest tip de documente se discuta la confidentiale, cum de a vorbit Dragnea despre el?

B1 B1,
Toate tunurile pe Guvern, in scandalul mutarii ambasadei din Israel. Acest tip de documente se discuta la confidentiale, cum de a vorbit Dragnea despre el?

Scandalul generat de anuntul liderului PSD, Liviu Dragnea, privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel, ia amploare. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a intervenitin acest scandal, afirmand ca o decizie c. continuă pe B1

Ministerul Afacerilor Externe reactioneaza in scandalul mutarii Ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe reactioneaza in scandalul mutarii Ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit unu comunicat dat publicitatii in urma cu putin timp, MAE sustine ca.

Ovidiu Raetchi (PNL) despre mutarea ambasadei din Israel: PSD si face stat paralel n diplomatie si creeaza o vulnerabilitate strategica majora

PSD creeaza o vulnerabilitate strategica majora pentru Romania prin modul in care a procedat in privinta relocarii ambasadei din Israel, crede deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de Aparare. El mai spune ca PSD isi face stat paralel in diplomatie, iar Liviu Dragnea vrea sa transforme politica externa a Romaniei in taraba sa de tocmeli.

SONDAJ Cum ti se pare ideea mutarii Ambasadei Romniei n Israel la Ierusalim?

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus joi seara ca guvernul a adoptat un memorandum referitor la mutarea ambasadei romanesti in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Aceasta decizie este luata, a spus el. Vineri dimineata, presedintele Klaus Iohannis a reactionat spunand ca mutarea ar reprezenta o incalcare a dreptului international si ca el, in calitate de titular al deciziilor de politica externa si ca reprezentant al Romaniei in plan extern, nu a fost informat sau consultat, in prealabil, pe aceasta tema. Cum ti se pare initiativa guvernarii PSD? Participa la sondajul HotNews. ro.

Ambasada Palestinei, semnal de alarma dupa anuntul mutarii ambasadei Romaniei in Israel: Este pus in pericol interesul cetatenilor romani

Anuntul lui Liviu Dragnea de joi privind adoptarea unui memorandum prin care se muta ambasada Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a primit ample reactii de condamnare atat in plan intern cat si.

Tariceanu se delimiteaza de Dragnea in scandalul momentului: Ce mesaj a transmis MAE dupa anuntul mutarii Ambasadei Romaniei in Israel la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat vineri ca a inceput un proces de analiza si evaluare cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. intr-un comunicat de presa, reprezentantii.

ANALIZA. Pro si contra mutarii ambasadei Romaniei la Ierusalim. Implicatii si calcule geopolitice

Decizia Guvernului Dancila de a incepe procedura de mutare a ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim e contestata de Klaus Iohannis, care subliniaza ca ar reprezenta o incalcare a dreptului international. De asemenea, si specialistii consultati de Adevarul considera ca ideea mutarii ar fi una buna, dar nu prin metodele folosite de coalitia PSD-ALDE, ci prin negocieri si consultari intre presedinte si partenerii externi.

Mutarea ambasadei in Israel poate dezechilibra Romania

Dacian Ciolos, fostul premier, a declarat, astazi, la Digi FM, ca subiectul mutarii ambasadei in Israel este un subiect sensibil la nivel international, care nu vizeaza doar relatia Romaniei cu Israelul, ci risca sa afecteze pozitionarea tarii noastre in cadrul unor institutii internationale si poate chiar decredibilizarea Romaniei in relatiile cu anumiti parteneri, pentru ca, presedintele, cel care e in masura sa faca acest lucru, a luat o anumita pozitie, iar Guvernul din aceeasi tara vine cu alta decizie.

Reactia Comisiei Europene privind decizia Guvernului Dancila referitoare la mutarea ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim

Comisia Europeana a transmis intr-un comunicat de presa ca toate ambasadele statelor membre UE se afla la Tel Aviv si ca in acest sens a fost adoptata o rezolutie in Consiliu, reactia venind dupa anuntul facut de liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la decizia Guvernului Dancila de a incepe procedura de relocare a ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim.

MAE: Relocarea Ambasadei Romniei din Israel implica o consultare a tuturor actorilor relevanti, potrivit Constitutiei, dar si o coordonare cu partenerii strategici

Ministerul Afacerilor Externe transmite, intr-un comunicat de presa remis miercuri, ca mutarea ambasadei Romaniei din Israel se va face dupa consultarea tuturor institutiilor si actorilor care au atributii in materie de politica externa, potrivit Constitutiei. in acelasi timp, procesul implica si consultarea partenerilor strategici ai Romaniei, mai spune sursa citata. Pozitia MAE vine dupa ce Liviu Dragnea anuntase ca Guvernul a decis deja mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim printr-un memorandum. Klaus Iohannis a reactionat prompt, afirmand ca o astfel de decizie ar incalca normele de drept international.

Iohannis reactioneaza dur: Relocarea ambasadei Romaniei in Ierusalim ar reprezenta o incalcare a dreptului international. N-am fost informat

Cu privire la informatiile vehiculate in spatiul public referitoare la intentia Guvernului Romaniei de lansare a procesului de relocare a Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Administratia Prezidentiala a facut, vineri dimineata, mai multe precizari.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,217 seconds )