Libnet.ro
UNICEF

09:46

Unirea Principatelor, sarbatorita la Iasi; programul festivitatilor

Hotnews Hotnews,
 Unirea Principatelor, sarbatorita la Iasi; programul festivitatilor

Unirea Principatelor Romane va fi celebrata vineri, la Iasi, printr-o serie de manifestari la care sunt asteptati sa participe presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ambasadori, parlamentari, reprezentanti ai administratiei locale. continuă pe Hotnews

Curtea Domneasca a anuntat programul de vizitare pentru ziua de 24 ianuarie - Unirea Principatelor Romane

Complexul National Muzeal Curtea Domneasca Targoviste anunta programul special de vizitare, pentru ziua de 24 ianuarie 2020, cand este sarbatorita Unirea Principatelor Romane 24 ianuarie 1859).

VIDEO 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane, sarbatoriti la muzeu

Unirea Principatelor Romane a fost sarbatorita la Muzeul Municipal Calarasi. Prescolari, elevi, cadre didactice si oficialitati locale si-au dat mana in Hora Unirii.

Klaus Iohannis si Ludovic Orban, prezenti la Iasi la manifestarile pentru Unirea Principatelor Romane

Unirea Principatelor Romane va fi celebrata vineri, la Iasi, printr-o serie de manifestari la care sunt asteptati sa participe presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ambasadori, parlamentari, reprezentanti ai administratiei locale.

Presedintele Iohannis si premierul Orban merg, vineri, la Iasi. Ce evenimente vor avea loc in inima Moldovei, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si premierul Ludovic Orban se deplaseaza la Iasi, vineri, 24 ianuarie, pentru a lua parte la evenimentele dedicate implinirii a 161 de la Unirea Principatelor Romane, unul di.

DAN BARNA: Unirea Principatelor a fost succesul urias al unei generatii care a stiut ce fel de tara vrea

Unirea Principatelor a fost succesul urias al unei generatii care a stiut ce fel de tara vrea, iar oricat de greu ne-ar putea fi in prezent, nu trebuie sa uitam ca generatiilor de dinainte le-a fost mai greu si totusi au obtinut atat de mult, afirma liderul USR, Dan Barna, in mesajul transmis vineri cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor Romane.

Cum a ajuns Unirea Principatelor sa-i coste pe clujeni de trei ori mai mult decat in urma cu doi ani

Clujul sarbatoreste si in acest an cu mare fast Unirea Principatelor Romane, iar Primaria Cluj-Napoca a alocat, in acest sens, 200. 000 de lei pentru manifestarile prilejuite de eveniment.

EXCLUSIV Romania, la 161 de ani de la Unirea Principatelor. Colectii fabuloase expuse la Muzeul National de Istorie, care arata inteligenta politica a lui Cuza si nazuinta acestui popor pentru independenta (VIDEO)

EXCLUSIV Romania sarbatoreste, vineri, 161 de la Unirea Principatelor Romane, una dintre pietrele de temelie a ceea ce avea sa devina, in 1918, statul unitar national Romania. in acest context, Muzeul.

FOTO Hotel Concordia, cladirea in care s-a pecetluit Unirea Principatelor in urma cu 161 de ani, in continuare in paragina

Hotelul Concordia, cladirea in care s-a pecetluit Unirea Principatelor in urma cu 161 de ani, este in continuare in stare avansata de degradare. Imobilul este proprietate privata, iar Primaria Capitalei a initiat in 2019 procedura de expropriere, fiindca proprietarul nu a ingrijit monumentul istoric atatia ani, insa acesta a notificat institutia ca a depus actele pentru obtinerea autorizatiei de construire si va incepe lucrarile. Astfel, municipalitatea a oprit cel putin deocamdata demersurile de expropriere, potrivit informatiilor comunicate HotNews. ro. Ramane de vazut ce se va intampla deoarece de 3 ani atat primaria cat si proprietarul promit ca vor restaura cladirea, dar nu s-a intamplat nimic.

Unirea Principatelor de la 24 ianuarie si pasii facuti spre aparitia Statului Roman

Ziua in care, in 1859, colonelul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitorul Tarii Romanesti, devenind primul lider al Principatelor Unite si, dupa cativa ani, al statului unitar Romania, este marcata pe 24 ianuarie, noteaza Mediafax.

Unirea Principatelor 1859? Ne doare-n cot de ea in 2020

Care vrei bre sa-ti faci o idee cat de mica privind Unirea de la 1859 si ce cauti tu in istorie in 2020? Tu? Tu? Slab. Istoria te doare in basca, neconditionat si fara discriminare de varsta, sex, rasa, nivel cultural. Hai cu mine sa-ti spun eu cum ar putea sa-ti ramana o frantura din trecut in creierul tau patrat. Hai cu mine acum sa sarim peste festivisme ieftine care plictisesc, scarbesc. Hai sa-ti spun si eu varianta mea. Da, pe scurt, da scroll.

actualitate, 09:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2182 seconds )