Libnet.ro
UNICEF

12:15

Nu vom prelungi Memorandumul cu Rompetrol

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Nu vom prelungi Memorandumul cu Rompetrol

Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, aprobat prin hotarare de Guvern in 2014, iar compania va trebui sa-si plateasca datoria catre stat pentru a-si dovedi buna credinta, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, in cadrul audierilor din Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea ANRE. continuă pe Ziarul Bursa

Toma Petcu: Ministerul Energiei sustine forma initiala a OUG 64

Toma Petcu: Daca dosarul RRC va fi trimis in instanta, atunci memorandumul pica Ministerul Energiei sustine forma initiala a OUG 64 privind piata gazelor elaborata de fostul guvern, aspus Toma Petcu, ministrul de resort, in cadrul audierilor la Comisia de ancheta a ANRE. in opinia domniei sale, o competitie intre mai multe piete, pentru tranzactionarea gazelor, este benefica. Printre amendamentele aduse de Comisia de Industrii proiectului de lege de modificare a Ordonantei de Urgenta 64/2016 privind gazele naturale se numara instituirea unei obligatii ca 70% din volumele de gaze sa fie tranzactionate pe platformele Operatorului pietei de energie electrica si de gaze naturale din Romania OPCOM).

Toma Petcu: Ministerul Energiei sustine forma initiala a OUG 64

O competitie intre mai multe piete, pentru tranzactionarea gazelor, este benefica *Toma Petcu: Daca dosarul RRC va fi trimis in instanta, atunci memorandumul pica ------------ *ACTUALIZARE 14:40 Ministrul Energiei: Investitiile vor fi principalul criteriu de evaluare a managerilor de companii energetice Principalul criteriu de evaluare a unui manager de companie va fi pe viitor nivelul de realizare a investitiilor, nu profitul sau cifra de afaceri, cum se intampla acum, a declarat, astazi, ministrul Energiei, Toma Petcu, in cadrul audierilor din Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei ANRE). ------------ Ministerul Energiei sustine forma initiala a OUG 64 privind piata gazelor elaborata de fostul guvern, aspus Toma Petcu, ministrul de resort, in cadrul audierilor la Comisia de ancheta a ANRE. in opinia domniei sale, o competitie intre mai multe piete, pentru tranzactionarea gazelor, este benefica.

Ministrul energiei, despre posibilitatea ca memorandumul cu Rompetrol sa nu mai fie prelungit: Am considerat sa e mai bine sa revenim la situatia de dinainte de 2014, iar compania sa-si plateasca datoria istorica

Decizia ca memorandumul semnat de Guvernul Ponta in 2013 cu Rompetrol sa fie prelungit doar daca KazMunaiGaz va plati datoria istorica a fost luata dupa o discutie recenta intre premierul Mihai Tudose, ministrul energiei, ministrul economiei si ministerul finantelor, a anuntat joi, Toma Petcu, ministrul energiei. Am considerat ca este bine sa revenim la situatia dinainte de 2014, in care compania sa-si plateasca datoria, asa cum este ea stabilita, pentru a putea sa-si dovedeasca buna credinta, a spus Petcu. Reamintim ca pana in 2014 cand a fost aprobat memorandumul, Rompetrol Group in prezent KMG International N. ) avea de platit o datorie catre statul roman de circa 600 milioane dolari. Prin memorandum, statul roman a renuntat la aceasta datorie, in schimbul unor promisiuni de investitii.

Energia electrica s-ar putea ieftini. Dar nici Ministerul Energiei nu stie cum

Pretul energiei electrice nu va mai creste pana la finele acestui an, ci dimpotriva, Autoritatea ar putea face o ajustare negativa, intrucat ultima scumpire nu a fost fundamentata solid, a declarat, ieri, ministrul de resort, Toma Petcu.

ştiri din Economie

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )