Libnet.ro
UNICEF

18:00

ZIUA FRANTEI Euronext a finalizat preluarea a 100% din Bursa norvegiana

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
ZIUA FRANTEI Euronext a finalizat preluarea a 100% din Bursa norvegiana

Operatorul bursier paneuropean Euronext, care opereaza si piata actiunilor din Paris, a informat, luna aceasta, ca a incheiat cu succes oferta de preluare integrala a Oslo Bors VPS, punand capat bataliei de cinci luni pe care a dus-o cu rivalul american Nasdaq pentru piata norvegiana. Oferta Euronext a fost deschisa pana la data de 28 iunie, iar de acum, pe langa piata din Paris, Euronext opereaza bursele din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Londra si Oslo. continuă pe Ziarul Bursa

FIRST BANK a finalizat preluarea Bank Leumi Romania

FIRST BANK, detinuta de fondul de investitii american J. Flowers and Co. , a finalizat, ieri, achizitia pachetului majoritar de actiuni al Bank Leumi Romania, subsidiara a Bank Leumi Israel, dupa ce a obtinut aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei din Romania si dupa indeplinirea conditiilor specifice acestui tip de tranzactie, potrivit unui comunicat al bancii.

ZIUA FRANTEI E.S. LUCA NICULESCU, AMBASADORUL ROMANIEI IN FRANTA: Romania si Franta sunt unite prin legaturi istorice, culturale, lingvistice

Romania si Franta sunt unite prin legaturi istorice, culturale, lingvistice, iar anul acesta Ziua Nationala a Frantei 14 iulie) si Sezonul Romania-Franta, un parteneriat fara precedent intre cele doua state, au coincis intr-un mod deloc intamplator, sub-liniaza Excelenta Sa Luca Niculescu, Ambasadorul Ro-maniei in Republica Franceza, amintind ca, la nivelul anului trecut, schimburile comerciale dintre Romania si Franta au depasit un nivel record de 9 miliarde euro, in crestere cu aproape 10% fata de 2017.

ZIUA FRANTEI in Sezonul Romania-Franta am privit spre viitor si am reusit sa mobilizam generatia tanara

Reporter: Sezonul Romania-Franta este un proiect unic de diplomatie publica si culturala care se incheie in 14 iulie, de Ziua Nationala a Frantei. Printre domeniile abordate in proiectele inscrise in programarea Sezonului a fost si economia. Cum ati descrie aceasta componenta a sa? Andrei Tarnea: inca de la inceput, vocatia principala a Sezonului Roma-nia-Franta a fost actualizarea imaginii pe care tarile noastre o au una despre cealalta.

ZIUA FRANTEI Turul Frantei, istorie sportiva pe doua roti

Cea mai cunoscuta competitie sportiva a Frantei, care se desfasoara an de an, este fara indoiala turul ciclist. Competitia a devenit legendara, la fel se intampla si cu sportivii care triumfa in ea.

ZIUA FRANTEI DANA GRUIA DUFAUT, AVOCAT: Mi-as dori ca Romania sa devina, asemeni Frantei, unul dintre actorii europeni care conteaza in materie de antreprenoriat si inovatie

Reporter: Recent a avut loc, la Bucuresti, Forumul economic romano-francez, care a adus in prim-plan proiecte de succes franceze in Romania. Care sunt punctele forte ale mediului economic romanesc din perspectiva investitiilor franceze? Dar cele mai putin bune? Dana Gruia Dufaut: Forumul economic a fost organizat de Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania in cadrul sezonului Romania-Franta 2019, intr-un moment cheie al relatiilor bilaterale, care a coincis cu marcarea Centenarului formarii Statului Roman modern.

ZIUA FRANTEI TEODOR MELESCANU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE: Romania si Franta au o istorie comuna si un viitor impreuna

Romania si Franta au o istorie comuna si un viitor impreuna, sustine ministrul Afacerilor Externe Teodor Melescanu. Oficialul MAE ne-a transmis: in onoarea Zilei Nationale a Frantei, Romania va marca, la 14 iulie, incheierea Sezonului Romania-Franta. Acest amplu program a avut o dimensiune simbolica deosebita, fiind primul eveniment de acest fel pe care Franta l-a organizat cu o tara membra a UE. in acelasi timp, Sezonul a avut misiunea de a pune in prim-plan cultura ca element structural al societatilor noastre europene, precum si latura dinamica a relatiei bilaterale.

ZIUA FRANTEI Piata bancara a devenit extrem de competitiva si, in special, efervescenta

Reporter: Cum a evoluat piata finantarilor de la noi? Miruna Senciuc: Piata finantarilor din Romania este una dinamica, iar ceea ce s-a intamplat in aceasta prima jumatate a anului nu face exceptie de la acest dinamism. Dupa un final de 2018 situat pe un trend ascendent, am vazut un debut de trimestru intai 2019 mai retinut.

ZIUA FRANTEI Relatia economica dintre Romania si Franta - un pilon al parteneriatului strategic bilateral

Reporter: Cum ati descrie relatiile economice actuale dintre Romania si Franta? Cum au evoluat ele de-a lungul timpului? Francois Coste: Relatia economica dintre Romania si Franta este strategica. Ea reprezinta unul dintre pilonii parteneriatului strategic care leaga cele doua tari, pe toate planurile. Franta este un partener strategic pentru Romania atat din punctul de vedere al schimburilor comerciale, cat si al investitiilor.

ZIUA FRANTEI Franta introduce ecotaxa pe biletele de avion

Guvernul de la Paris va introduce, din 2020, o ecotaxa care se va aplica biletelor de avion pentru aproape toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile din Franta. Ecotaxa va fi cuprinsa intre 1,50 si 18 euro, iar exceptie vor face zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, respectiv zborurile cu escala in Franta, potrivit anuntului facut luna aceasta de ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne. De asemenea, taxa nu se va aplica curselor care vin in Franta.

ZIUA FRANTEI STEFAN RADU OPREA, MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: Exista un inalt grad de compatibilitate si atractivitate intre economiile Romaniei si Frantei

Intre tara noastra si Franta exista un grad inalt de compatibilitate si atractivitate, ne-a transmis Stefan Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2026 seconds )