Libnet.ro
UNICEF

09:45

Cazul de pesta porcina la un porc domestic din Salaj a fost confirmat. Masurile radicale impuse de autoritati

Adevărul Adevărul,
Cazul de pesta porcina la un porc domestic din Salaj a fost confirmat. Masurile radicale impuse de autoritati

Autoritatile au adoptat un plan de masuri pentru controlul pestei porcine africane, dupa ce Institutulul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat prezenta virusului in probele recoltate de la un porc dintr-o gospodarie din comuna Bobota. continuă pe Adevărul

Alerta in Salaj! Pesta porcina a ajuns in gospodarii

Dupa ce in ultimele sase luni, pesta porcina africana a fost identificata doar la mistreti, autoritatile au anuntat ca exista suspiciunea ca virusul a ajuns si la porci domestici.

Trei noi focare de pesta porcina africana au fost semnalate in judetul Buzau

Un focar a fost confirmat, in satul Boboc, din comuna Cochirleanca, iar alte doua in localitatea Vadu Pasii, acolo unde, in prezent, exista trei focare confirmate. Numarul focarelor de pesta porcina africana a ajuns la 11 in judetul Buzau, iar situatia pare scapata de sub control.

ANSVSA: Pesta porcina africana a fost confirmata la porci din gospodarii din Timis si Arad

Pesta porcina africana a fost confirmata, luni, la porci din gospodarii din comuna Belint, judetul Timis, si din municipiul Arad, acolo fiind instituita supravegherea oficiala, anunta Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA).

DSVSA Ialomita: Pesta porcina face ravagii printre mistreti. Opt fonduri de vanatoare, afectate de virusul mortal

Pesta porcina africana continua sa dea batai de cap autoritatilor din judetul Ialomita. 125 de focare se inregistreaza in gospodariile populatiei si alte 126 la mistreti. Reprezentantii DSVSA atrag atentia cetatenilor sa respecte restrictiile impune pentru a limita imbolnavirea animalelor.

Pesta porcina a fost confirmata in Timis si Arad. Un traficant a incercat sa scape de porcii morti, aruncandu-i in mai multe locuri

Analizele au atestat prezenta virusului in gospodarii din localitatea timiseana Belint si in municipiul Arad, unde autoritatile au luat masuri pentru a evita raspandirea bolii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )