Libnet.ro
UNICEF

10:45

CCR hotaraste azi cine stabileste data alegerilor: PSD sau PNL? Ce spune Constitutia

Adevărul Adevărul,
CCR hotaraste azi cine stabileste data alegerilor: PSD sau PNL? Ce spune Constitutia

CCR va hotari miercuri daca data alegerilor locale va fi stabilita de Parlament prin lege) sau de Guvern prin hotarare). in functie de sentinta, PSD ar putea da peste cap planul premierului Orban, care ar prefera alegeri locale in luna septembrie. CCR a discutat speta saptamana trecuta, insa a amanat decizia. Constitutia nu prevede nicio situatie in care mandatele alesilor locali sa fie prelungite nici macar starea de razboi. continuă pe Adevărul

Cine stabileste data alegerilor. Guvernul, Parlamentul sau CCR

In ziua de miercuri, 3 iunie, CCR va stabili cine decide data alegerilor Parlamentul sau Guvernul.

Curtea Constitutionala stabileste cine decide data alegerilor locale

Curtea Constitutionala a Romaniei stabileste saptamana aceasta daca Parlamentul va decide data alegerilor.

CCR: OUG prin care au fost prelungite mandatele primarilor si legea care prevede ca Parlamentul stabileste data alegerilor, neconstitutionale (VIDEO)

Curtea Constitutionala CCR) a decis miercuri, ca ordonanta de urgenta prin care au fost prelungite mandatele alesilor locali este neconstitutionala. De asemenea, CCR a stabilit acelasi lucru si in cazul.

CCR arunca in aer mandatele alesilor locali. Riscam sa nu avem primari pana in toamna. Data alegerilor va fistabilita de PSD

Parlamentul trebuie sa adopte cel tarziu saptamana viitoare o lege care sa prelungeasca mandatele primarilor, in caz contrar autoritatilor locale vor intra in vid de autoritate. Altfel spus, pana in toamna vom avea primari sau presedinti de Consilii Judetene doar pe hartie, fara putere juridica. Atat prelungirea mandatelor cat si data alegerilor locale vor fi stabilite de PSD. Guvernul Orban va fi spectator.

CALIN POPESCU TARICEANU: Decizia CCR privind data alegerilor readuce normalitatea si bunul simt in relatia Parlament-Guvern

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca decizia de azi a Curtii Constitutionale referitoare la mandatele alesilor si data alegerilor readuce normalitatea si bunul simt in relatia Parlament-Guvern.

Marcel Ciolacu: Pe 21 iunie expira mandatele tuturor alesilor. PSD invita partidele la consultari pe data alegerilor locale (VIDEO)

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, miercuri, dupa decizia Curtii Constitutionale a Romaniei CCR), ca Parlamentul trebuie sa aprobe, pana pe 21 iunie, o lege care sa prevada atat.

CCR: OUG prin care au fost prelungite mandatele primarilor este neconstitutionala. Parlamentul nu poate stabili data alegerilor

Curtea Constitutionala CCR) a decis miercuri, ca ordonanta de urgenta prin care au fost prelungite mandatele alesilor locali este neconstitutionala. De asemenea, CCR a stabilit acelasi lucru si in cazul.

PSD, ALDE si Pro Romania ar putea forma o alianta pentru locale si parlamentare. Gabriela Firea: Pandemia a oprit aceste discutii Ce spune primarul general al Capitalei despre data alegerilor (VIDEO)

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, recunoaste ca au existat discutii intre PSD, ALDE si Pro Romania pentru a forma fie o alianta politica, fie una electorala, fie ambele, atat pentru alegerile.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2355 seconds )