Libnet.ro
UNICEF

01:05

CCR: Iohannis, obligat sa numeasca ministrii interimari propusi de Dancila. Premierul trebuie sa vina in Parlament

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
CCR: Iohannis, obligat sa numeasca ministrii interimari propusi de Dancila. Premierul trebuie sa vina in Parlament

Curtea Constitutionala a admis sesizarea Guvernului care a reclamat un conflict juridic de natura constitutionala dupa refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a numi ministrii interimari propusi de premierul Viorica Dancila, dupa plecarea ALDE de la. continuă pe Wall-Street Ro

UPDATE CCR: Iohannis, obligat sa numeasca ministrii interimari propusi de Dancila Presedintele trebuie sa-i revoce pe Ana Birchall (Justitie) si pe Mihai Fifor (Parteneriate strategice)

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Guvernului care a reclamat un conflict juridic de natura constitutionala dupa refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a numi ministrii interimari propusi de premierul Viorica Dancila, dupa plecarea ALDE de la guvernare. Surse oficiale au declarat pentru HotNews. ro ca revocarea si stabilirea interimarilor este atributul premierului, iar presedintele trebuia sa semneze decretele in acest sens.

VIDEO Iohannis: Constat cu satisfactie ca si CCR a ajuns la aceesi concluzie. Guvernul trebuie sa mearga in Parlament pentru vot de validare

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va semna decretele pentru ministrii interimari abia dupa publicarea deciziei luate de Curtea Constitutionala. Judecatorii CCR au hotarat miercuri ca seful statului e obligat sa accepte interimarii propusi de PSD si sa semneze decretele de eliberare ale ministrilor remaniati. in schimb, Viorica Dancila trebuie sa vina in Parlament pentru un vot de incredere.

CCR hotaraste azi daca Iohannis e obligat sa numeasca ministrii interimari. Surse: Dancila nu mai vine in Parlament

Curtea Constitutionala CCR) va judeca azi sesizarea Guvernului cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a numi cei trei ministri interimari propusi de premierul Viorica Dancila, ca urmare a iesirii ALDE de la guvernare. Porivit unor surse politice, liderii PSD sunt siguri ca vor primi o decizie favorabila. Strategia partidului e sa astepte motiunea de cenzura a Opozitiei, nu sa mearga in Parlament pentru un nou vot de incredere.

Guvernul a castigat la CCR! Klaus Iohannis, obligat sa numeasca ministri interimari

A castigat Guvernul! CCR a decis: Iohannis este obligat sa numeasca ministri interimari. Dancila, obligata si ea sa vina in Parlament. Guvernul a castigat la CCR! Klaus Iohannis este obligat sa numeasca ministri interimari Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a discutat, miercuri, 18 septembrie, sesizarea privind conflictul juridic pe tema refuzului liderului de stat de .

Klaus Iohannis: Decizia CCR nu schimba cu nimic situatia politica Guvernul e obligat sa mearga in fata Parlamentului pentru un vot de incredere

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara ca decizia Curtii Constitutionale, care a stabilit ca presedintele este obligat sa numeasca ministrii interimari propusi de premier, dar nu si sa numeasca ministri plini, nu schimba cu nimic situatia politica actuala iar Viorica Dancila este obligata sa mearga in fata Parlamentului pentru un vot de incredere.

Ponta ii da ultimatum lui Dancila: Semnam motiunea daca pana miercuri premierul nu vine in Parlament

Presedintele Pro Romania Victor Ponta a afirmat luni ca daca premierul Viorica Dancila nu vine in Parlament cu un guvern restructurat, atunci partidul sau va vota in favoarea motiunii de cenzura. Tot miercuri insa, CCR urmeaza sa se pronunte pe sesizarea lansata de Viorica Dancila la adresa presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta a refuzat sa numeasca ministrii interimari propusi de PSD.

Toti ochii pe CCR! isi da iar cu firma in cap? Va demisiona premierul Dancila?

Miercuri, 18 septembrie, CCR ar trebui sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala prin care premierul Dancila l-a reclamat pe Iohannis ca nu ii numeste ministrii interimari propusi de domnia sa. Momentul este extrem de important in arhitectura de putere din Romania. Premierul Dancila a renuntat sa se prezinte in parlament cu actuala compozitie politica a guvernului, pentru validare.

Ce efecte are decizia CCR: Iohannis si Dancila pot mima lupta in continuare

CCR a dat o decizie fireasca: presedintele nu poate bloca activitatea Guvernului, iar Guvernul trebuie sa primeasca reconfirmarea Parlamentului. Nu era nevoie de CCR, ci doar de bun-simt politic, dar suntem in campanie elctorala, iar Iohannis si Dancila sfideaza Constitutia cu scopul de a merge de mana in turul doi la prezidentiale.

Dancila, dupa decizia CCR: Iohannis a incalcat Constitutia cu cinism si nepasare. Voi merge in Parlament

Premierul Viorica Dancila ii cere presedintelui Klaus Iohannis ca, in urma deciziei CCR, sa semneze de indata decretele de revocare a ministrilor remaniati si sa isi indeplineasca atributiile respectand Constitutia pe care, in ultima perioada, a calcat-o in picioare in mod constient.

CCR: Iohannis trebuie sa semneze de indata revocarea Anei Birchall si a lui Mihai Fifor

Curtea Constitutionala CCR) precizeaza, in minuta deciziei privind conflictul presedinte-premier, c.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )