Libnet.ro
UNICEF

09:00

CCR: O sintagma referitoare la organizatiile apartinand minoritatilor nationale din Legea de combatere a spalarii banilor - neconstitutionala (surse)

Antena3 Antena3,
CCR: O sintagma referitoare la organizatiile apartinand minoritatilor nationale din Legea de combatere a spalarii banilor - neconstitutionala (surse)

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a constatat miercuri ca o sintagma din Legea pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului referitoare la organizatiile apartinand. continuă pe Antena3

UPDATE Amendamentul cu dedicatie pentru UDMR din Legea privind spalarea banilor a picat la Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a decis ca sintagma cu exceptia organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, membre ale Consiliului Minoritatilor Nationale din Legea pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului este neconstitutionala.

Legea de combatere a spalarii banilor, neconstitutionala din cauza sintagmei care favorizeaza minoritatile

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca o sintagma din legea referitoare la organizatiile apartinand minoritatilor nationale este neconstitutionala. Restul dispozitiilor din actul normativ au fost declarate constitutionale, raportat la criticile formulate.

Comisia Iordache a modificat Codul de procedura penala, dupa decizia CCR: Sintagma indicii temeinice, eliminata. Inculpatul nu mai poate asista la audierea victimei

Comisia speciala condusa de Florin Iordache a adoptat marti mai multe modificari la Codul de procedura penala, necesare dupa ce Curtea Constitutionala a declarat mai multe articole neconstitutionale. Una dintre modificari se refera la renuntarea la sintagma indicii temeinice si revenirea la formularea suspiciune rezonabila. O alta modificare elimina posibilitatea ca suspectul sa poata asista la audierea victimei sau martorilor. A fost insa introdusa posibilitatea ca nesemnarea hotararii judecatoresti sa fie motiv pentru contestatie in anulare si ramane motiv de revizuire a hotararii, ceea ce il poate ajuta pe Liviu Dragnea in cazul condamnarii din dosarul Referendumul.

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2165 seconds )