Libnet.ro
UNICEF

18:15

CCR: Starea de urgenta, decretata constitutional de presedinte

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CCR: Starea de urgenta, decretata constitutional de presedinte

Curtea Constitutionala a respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, impotriva OUG 11999 care ii permite presedintelui Romaniei sa institutie starea de urgenta, au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media. ro. continuă pe Ziarul Bursa

Orban, despre victoria lui Kovesi la CEDO: Curtea Constitutionala s-a compromis, din cauza unor indivizi in permanenta complicitate cu PSD. Trebuie reanalizat modul in care functioneaza CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei s-a compromis, spune premierul Ludovic Orban, comentand decizia CEDO prin care se stabileste ca revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA a fost una abuziva. Liderul PNL mai spune ca speta Kovesi nu este singura decizie de acest fel a CCR si spune ca hotararea forului european arata ca este nevoie de reanalizarea modului in care este compusa si functioneaza instanta constitutionala. El mai spune ca magistratii trebuie sa revizuiasca decizia referitoare la obligarea presedintelui Romaniei de a emite un decret intocmai cum considera Curtea Constitutionala.

Lovitura pentru BCE de la Curtea Constitutionala a Germaniei

Curtea Constitutionala a Germaniei a hotarat ca programul de relaxare cantitativa din zona euro, lansat de BCE in 2015, nu are sustinere in tratatele europene si este doar partial constitutional in Germania.

Ultimatum pentru BCE de la Curtea Constitutionala a Germaniei

Curtea Constitutionala a Germaniei a hotarat ca programul de relaxare cantitativa din zona euro, lansat de BCE in 2015, nu are sustinere in tratatele europene si este doar partial constitutional in Germania.

Curtea Constitutionala a decis: Abrogarea pensiilor speciale ale magistratilor este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala, se arata intr-un comunicat de presa al CCR. Astfel, CCR a admis sesizarile formulate de Avocatul Poporului.

Curtea Constitutionala ia in discutie sesizarea PNL asupra legii privind suspendarea rambursarii creditelor

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) ia in discutie miercuri sesizarea PNL asupra legii privind suspendarea rambursarii creditelor, potrivit Agerpres. Liberalii mentioneaza in sesizarea transmisa CCR ca Parlamentul a incalcat principiul cooperarii loiale in relatia cu Guvernul, precum si mai multe dispozitii ale Constitutiei prin adoptarea propunerii legislative pentru suspendarea rambursarii creditelor. Semnatarii mentioneaza ca, desi Guvernul a adoptat OUG 372020 privind acordarea unor facilitati pentru creditele acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, care a intrat in vigoare in 30 martie, cinci parlamentari au inregistrat in aceeasi zi la Senat propunerea legislativa cu acelasi obiect de reglementare. Totodata, aceasta propunere legislativa a fost introdusa pe ordinea de zi a Senatului, nu si OUG 372020.

Orban, atac la adresa CCR: Iata ca insasi Curtea Constitutionala s-a compromis

Curtea Constitutionala trebuie sa isi recunoasca vina atat in mod declarativ, cat si in mod formal, spune Ludovic Orban dupa decizia CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi.

Curtea constitutionala care prezideaza, guverneaza si legifereaza

Curtea Constitutionala a decis astazi ca amenzile ce au fost aplicate si au avut ca obiect neindeplinirea conditiilor starii de urgenta sunt neconstitutionale. Ieri o alta situatie controversata a vizat o decizie a Curtii Constitutionale: revocarea Codrutei Kovesi de la conducerea DNA.

Amenzile din starea de urgenta, neconstitutionale OUG nu este suficient de previzibila, iar cuantumul amenzilor se stabileste subiectiv Weber: Instantele s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese

Curtea Constitutionala a admis partial miercuri contestatia facuta de Avocatul Poporului fata de OUG 362020 care stabileste amenzi pentru nerespectarea starii de urgenta, iar amenzile date au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. Legea nu este suficient de previzibila si nu exista criterii clare stabilite de lege care sa impuna cuantumul amenzilor, ci acestea se stabilesc arbitrar de catre fortele de ordine, potrivit judecatorilor CCR. Tot miercuri, CCR a decis ca OUG nr. 342020 pentru modificarea si completarea OUG nr. 11999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta este neconstitutionala, in ansamblul sau. comunicatul CCRProcurorul general se asteapta la un val enorm de plangeri in instante contra amenzilor date in perioada starii de urgentaMarcel Vela: Se vor da amenzi si dupa 15 mai Valoarea amenzilor de pana acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce catre spital.

CCR discuta sesizarile Avocatului Poporului in legatura cu OUG privind starea de urgenta

Curtea Constitutionala discuta, miercuri, sesizarile trimise de Avocatul Poporului in care sunt reclamate prevederi din OUG-uri privind regimul starii de urgenta, scrie Agerpres. Prima sesizare a fost trimisa la CCR pe data de 10 aprilie si se refera la neconstitutionalitatea unor prevederi din OUG nr. 362020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru adoptarea unor masuri pe timpul starii de urgenta instituite prin Decretul nr. in opinia Avocatului Poporului, OUG nr. 362020 aduce atingere prevederilor art. 1, alin. 5 coroborate cu cele ale art. 141 din Constitutie privind principiul securitatii juridice, in componenta referitoare la calitatea legii, dat fiind faptul ca nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic si Social la elaborarea sa.

CCR - decizie socanta: Amenzile date in starea de urgenta sunt neconstitutionale

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta prin care au fost majorate amenzile date pentru incalcarea ordonantelor militare pe motiv ca nu au claritate si predictibilitate.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2173 seconds )