Libnet.ro
UNICEF

12:00

Cei mai buni scriitori romani contemporani sustin la Iasi un maraton de lecturi publice

Adevărul Adevărul,
Cei mai buni scriitori romani contemporani sustin la Iasi un maraton de lecturi publice

Cei mai apreciati scriitori romani contemporani vor sustine la Iasi un maraton de lecturi publice. Este vorba despre Noaptea alba a poeziei si a muzicii, programat in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi 2013 FILIT), eveniment manageriat de scriitorul Dan Lungu, director al Muzeului Literaturii din Iasi. continuă pe Adevărul

Studentii sunt invitati la un concurs pe biciclete. Cei mai buni vor fi premiati

Universitatea Transilvania si Clubul Sportiv Universitatea Brasov organizeaza miercuri, 30 octombrie 2013, incepand cu ora 12. 00 Turul Ciclist Universitaria 2013.

Romanian International Bank, preluata de unul din cei mai bogati polonezi.

Leszek Czarnecki, unul dintre cei mai bogati oameni din Polonia, care controleaza un imperiu financiar in Europa de Est, va prelua Romanian International Bank RIB). Acesta are afaceri in Ucraina, Rusia si Belarus, averea sa fiind estimata de Forbes la 1,4 miliarde de dolari. Getin Holdin, al carui actionar majoritar este Czarnecki, va prelua Romanian International Bank, controlata de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni de americani. Cei doi detin fiecare cate 44,7% din .

Avem cei mai prosti conducatori din Europa

Cei mai prosti conducatori din Europa sunt ai nostri. Am numarat saptezeci si noua de topuri europene in care suntem ultimii. Suntem ultimii in invatamant, ultimii in educatie, ultimii la cercetare, ultimii la sanatate, ultimii la Produsul Intern Brut, ultimii la protectia sociala, ultimii la absorbtia fondurilor europene, ultimii la calculatoare, ultimii la speranta de viata. Suntem primii la exportul de prostituate. Ocupam locul intai in aspecte injositoare: coruptie, fraude, insolvente, TVA necolectat. Unul ca Lucian Boia trage de aici concluzia ca romanii sunt ultimii. Concluzia este gresita din doua puncte de vedere.

Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov vine la Bookfest Iasi

Andrei Kurkov, considerat unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani de limba rusa, va participa, sambata, de la ora 19. 00, la Salonul de Carte Bookfest Iasi, cu ocazia lansarii volumului Prieten drag, tovaras al raposatului, aparut la Curtea Veche Publishing.

Femeia fatala: Natalia Negru a stat la originea mortii a doi importanti scriitori romani

Una dintre cele mai importante scriitoare data de Galati - Natalia Negru - reprezinta si astazi subiect de dezbateri literare. De curand, la implinirea a 51 de ani de la moartea ei, oamenii de cultura din Tecuci au discutat din nou despre triunghiul fatal Stefan Octavian Iosif, Natalia Negru si Dimitrie Anghel.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2062 seconds )