Libnet.ro
UNICEF

07:00

Cel mai mare festival de literatura din Romania are loc la Iasi.

România Liberă România Liberă,
Cel mai mare festival de literatura din Romania are loc la Iasi.

Cel mai mare eveniment dedicat literaturii din Romania va avea loc anul acesta la Iasi, intre 23 si 27 octombrie. Peste 200 de profesionisti ai cartii, din tara si strainatate scriitori, traducatori, editori, critici literari, distribuitori de carte, manageri cultural si-au anuntat participarea la Festivalul International de Literatura si Traducere FILIT) Iasi. Printre invitatii de marca, care au confirmat prezenta, se numara Herta Muller, laureata premiul Nobel pentru . continuă pe România Liberă

Start pentru cel mai mare festival de bere din lume: 5 lucruri inedite despre Oktoberfest

Cea de-a 180-a editie a festivalului berii Oktoberfest, cea mai mare sarbatoare de acest gen din lume, a inceput la Munchen, Germania. Pana pe 6 octombrie, cand Oktoberfest isi va inchide portile, sunt asteptati peste 7 milioane de vizitatori, scrie.

Oktoberfest, cel mai mare festival dedicat berii, din nou la Oradea

Pentru al patrulea an consecutiv traditionalul festin bavarez Oktober Fest se se tine si la Oradea. Pe langa savuroasele mancaruri si sortimente de bere nemtesti, importate special din Austria pentru acest eveniment, organizatorii au pregatit o multime de surprize, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Tonul distractiei va fi dat de Gastein, deja celebra trupa austriaca, importata de asemenea pentru Oktober Festul oradean.

Cel mai longeviv serial animat din lume intra in era digitala

Sazae-san, cel mai longeviv serial animal din lume, difuzat din 1969 in fiecare duminica la televiziunea japoneza, intra in era digitala, punand astfel capat productiei analogice nipone care avea la baza desene pe celuloid, informeaza AFP,.

Indicele de incredere economica s-a imbunatatit din nou in septembrie, ajungand la cel mai mare nivel din ultimii doi ani - Comisia Europeana

Indicele de incredere economica a continuat sa se imbunatateasca in septembrie in zona euro pentru a cincea luna consecutiv, evoluand la cel mai inalt nivel in ultimii doi ani, scrie AFP.

Cel mai mare spital din Oltenia va avea o Clinica de Cardiologie si o Unitate de Primiri Urgente

Spitalul Judetean din Craiova va avea o clinica de Cardiologie si o noua Unitate de Primiri Urgente. Investitia se ridica la suma de 13 milione de euro, iar banii vin de la Consiliul Judetean Dolj.

Un adolescent englez este acuzat ca face parte din cel mai mare atac cibernetic

Un tanar din sud-vestul Londrei in varsta de16 ani a fost arestat in secret, fiind acuzat ca face parte dintr-o retea organizata care elaboreaza atacuri cibernetice.

FOTO Tehnica militara si armament la cel mai mare targ de profil din Romania

Arme de ultima generatie, masini blindate de lupta, prototipuri de roboti si autospeciale pentru fortele de interventie. Toate acestea pot fi vazute de bucuresteni, in acest weekend, la expozitia de tehnica militara de la Romexpo, ExpoMil 2013.

Japonia: Tokyo Electric Power, cu un pas mai aproape de a reactiva cea mai mare centrala nucleara din lume

Tokyo Electric Power Tepco), cea mai mare companie furnizoare de electricitate din Japonia, a demarat primele formalitati pentru a reactiva o centrala nucleara din nord-vestul tarii, fiind primul pas din planul de recuperare dupa dezastrul nuclear de la Fukushima, de anul trecut.

Economia Marii Britanii, in cel mai rapid ritm de crestere din ultimii trei ani

Economia Marii Britanii a inregistrat, in trimestrul al doilea, cel mai rapid ritm de crestere din ultimii trei ani, probabil in baza modificarilor din sectorul fiscal, insa perspectivele de redresare sunt incerte din cauza declinului investitiilor.

INTERVIU cu pianista Alexandra Dariescu: A canta in Festivalul Enescu este cea mai mare bucurie

Alexandra Dariescu locuieste la Londra si are deja o cariera de succes in Marea Britanie. Cel mai emotionant moment din viata sa a fost debutul la Royal Albert Hall, in luna iunie a acestui an.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2175 seconds )