Libnet.ro
UNICEF

13:15

Cel mai mic oras din Hunedoara: Aninoasa, blestemul asezarii din care minerii au plecat sa faca ordine in 1990

Adevărul Adevărul,
Cel mai mic oras din Hunedoara: Aninoasa, blestemul asezarii din care minerii au plecat sa faca ordine in 1990

Cel mai mic oras din judetul Hunedoara are o istorie tumultoasa. Aninoasa, un orasel din Valea Jiului cu mai putin 5. 000 de locuitori, a fost unul dintre locurile din care primele contingente de mineri s-au imbarcat spre Bucuresti in vara anului 1990, pentru a participa la cea mai sangeroasa mineriada. De cativa ani, Aninoasa este pragul falimentului, dupa ce mina de carbune s-a inchis. continuă pe Adevărul

Cel mai mic oras din judetul Vrancea. Panciu, localitatea dintre vii unde se face renumita sampanie invechita in hrubele lui Stefan cel Mare

Orasul Panciu este la ora actuala cea mai mica localitate urbana din Vrancea, detronand din acest punct de vedere orasul Odobesti, care in urma cu 15 ani detinea statutul de cel mai mic oras din Vrancea.

Cel mai mic oras din Iasi. Povestea de la Podu Iloaiei, localitatea pe care o traversezi cat ai clipi

Pe langa ca este cel mai mic oras, potrivit statisticilor referitoare la populatie si teritoriu, Podu Iloaiei este si cel mai nou oras din judetul Iasi, fiind infiintat in 2005.

Recordurile de la Negru Voda: este cel mai mic oras din judetul Constanta si are cel mai longeviv primar

O localitate de frontiera este cel mai mic oras din judetul Constanta. Negru Voda are doar 5088 de locuitori, mai putini decat Baneasa care are o populatie de 5384 de persoane. in plus, este condus de acelasi primar, Ion Nicolin PSD) din anul 1990.

Huedin, cel mai mic oras din judetul Cluj. Localitatea cu o suta de palate construite din cersit si furturi in Anglia

Cel mai mic oras din judetul Cluj este Huedin. Localitatea care are doar 9. 346 de locuitori a ajuns in presa britanica din cauza romilor care si-au construit aici circa o suta de palate din cersetorie si furturi savarsite in Anglia.

Dragomiresti, cel mai mic oras din Maramures

Cel mai mic oras din judetul Maramures, conform datelor ultimului recensamant al populatiei, este orasul Dragomiresti, care are 3,2 mii locuitori. Orasul se afla pe Valea Izei, peste 100 km distanta de municipiul resedinta de judet.

FOTO Cel mai mic oras din judetul Arad. Sebisul are asfalt si canalizare in proportie de 100%

Conform datelor ultimului recensamant al populatiei, cel mai mic oras din judetul Arad este Sebisul, cu o populatie de 5. 831 de locuitori.

Nasaudul, fabrica de academicieni a Ardealului, cel mai mic oras din Bistrita-Nasaud

Inca din cele mai vechi timpuri, nasaudenii au scris istorie, fie ca a fost vorba despre luptele in care si-au dat viata, fie de devotamentul cu care si-au sustinut urmasii in cele mai inalte scoli din Europa. Asa se face ca Nasaudul, cel mai mic oras din Bistrita este considerata fabrica de academicieni a Ardealului.

Cel mai mic oras din judetul Vaslui. Murgeni - localitatea care a descoperit apa si asfaltul in secolul XXI

Orasul Murgeni a fost ridicat la acest rang in 2003, ca o condamnare pentru locuitori, fiind nevoiti sa plateasca impozite mai mari desi infrastructura si nivelul de trai nu diferea de cel de la tara. Cu numai 3. 500 de locuitori in localitatea Murgeni, fara a adauga populatia din satele arondate, intra in randul celor mai mici orase din Romania.

Azuga, cel mai mic oras din Prahova. Statiunea este celebra pentru berea preferata de Ceausescu, cramele regale de vin spumant si partiile de schi

Cu doar 4. 400 de locuitori, orasul Azuga este cel mai mic din Prahova. Conditiile climaterice l-au facut, insa, un oras foarte cunoscut in Romania: in prezent pentru partiile de schi si cramele unde se produce vin dupa metoda champenoise inca din 1892, iar pana la Revolutie pentru locul unde se producea berea Azuga, licoare cu traditie bauta cu mare placere de cuplul Ceausescu, care primea saptamanal un transport special.

Cel mai mic oras din Buzau. Pogoanele a fost comuna pana in 1989

Pogoanele este oras doar cu numele, pentru ca in afara de cateva blocuri din centru prea putine sunt elementele care il fac sa para o asezare urbana. Are o populatie de 7. 275 de locuitori, conform recensamantului din 2011, iar economia locala este predominant agricola. A fost ridicat la rang de oras in 1989.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2245 seconds )