Libnet.ro
UNICEF

05:00

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Pacalesti, satul din Bihor unde s-a nascut cel mai mare glumet roman

Adevărul Adevărul,
Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Pacalesti, satul din Bihor unde s-a nascut cel mai mare glumet roman

Una dintre cele mai amuzante nume de localitati din Romania se afla in judetul Bihor, fiind chiar locul in care s-a nascut Pacala. Este vorba despre satul Pacalesti, considerat satul de bastina al indragitului personaj. continuă pe Adevărul

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Fundul Moldovei si Cumparatura din judetul Suceava

Printre cele mai amuzante nume de localitati din Romania se numara cele din judetul Suceava unde bucovinenii au dat dovada de multa imaginatie punand nume de localitati precum Fundu Moldovei, Ciocanesti, Stirbat, Frumoasa sau Cumparatura.

FOTO Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Carcaliu, comuna tulceana din piatra neagra, o asezare lipoveneasca botezata de turci

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Carcaliu este una dintre cele mai pitoresti localitati lipovenesti de pe teritoriul Dobrogei. Comuna este situata in nord-vestul Dobrogei, pe malul drept al Dunarii, la o distanta de 10 kilometri de Macin si la 73 kilometri de Tulcea.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: din Valea Porcului in Valea Stejarului

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Maramuresul, spre deosebire de alte zone ale Romaniei, are destul de putine localitati care pot fi considerate ca ar avea nume ciudate sau haioase. Sunt cateva insa care ies in evidenta, cum ar fi Iapa sau Valea Stejarului pana in anii 1960 se numea Valea Porcului).

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: localnicii de la Cuca Macaii vad mai mult decat capatul lumii lor

Printre cele mai amuzante nume de localitati din Romania se numara Cuca Macaii, o asezare care exista cu adevarat si nu e chiar la capatul lumii, cum ne-ar duce cu gandul denumirea asimilata astfel in conceptia populara. Localitatea Cuca Macaii se afla in judetul Arges, la 7-8 kilometri de unul dintre cele mai circulate drumuri nationale, Pitesti - Ramnicu Valcea.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Barr la lada, satul Buda ori Palermo din judetul Vaslui

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. La fel ca in toata tara, nici in judetul Vaslui nu lipsesc localitati cu denumiri care ar putea sa tarneasca zambetele celor care le aud pentru prima data. Dintre toate, orasul Barlad are cea mai funny legenda pe care istoricii o reneaga.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: cum reuseste sa te faca sa te rusinezi numele unei comune bistritene

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Cu siguranta in topul celor mai neobisnuite denumiri de comune se afla si localitatea bistriteana Spermezeu. Involuntar, numele acestei comune fie iti provoaca un zambet, fie te face sa te rusinezi. Se pare ca denumirea provine dintr-un toponim maghiar.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: statiunile de pe litoral - de la centenara Mamaia la planetele sistemului solar

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Mamaia este vedeta din fiecare vara si dincolo de numele care te duce cu gandul la bunici, nimic din ce e aici nu se adreseaza celor de varsta a treia. Cum a aparut numele statiunii considerata perla litoralului romanesc si ce ascund denumirile planetelor rasarite in anii 70 langa Mangalia.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Maciuca, Madulari, Milcoiu, in topul celor cu denumiri haioase

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Maciuca, Madulari sau Milcoiu sunt doar trei comune din judetul Valcea cu denumiri mai putin obisnuite, intens dezbatute in cadrul unor emisiuni pamflet difuzate pe posturile nationale de televiziune si care au generat multe bancuri de-a lungul timpului.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Spring, Craciunelu de Jos, Cioara de Sus din judetul Alba

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania. Istoria unitatilor administrativ-teritoriale a dat nasterea de-a lungul secolelor la denumiri hazlii. Unele se pastreaza si acum si provoaca amuyamentul calatorilor. Pe o astfel de lista in Alba s-ar regasi Spring, Craciunelu de Jos, Cioara de Sus sau mai multe catune din Apuseni.

Cele mai amuzante nume de localitati din Romania: Udati-Manzu, Plescoi si Capatanesti din judetul Buzau

Printre cele mai amuzante nume de localitati din Romania se numara si cateva din judetul Buzau. Localnicii au dovedit multa imaginatie atunci cand, cu multe secole in urma, si-au botezat asezarile Udati Manzu, Plescoi sau Capatanesti.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2092 seconds )