Libnet.ro
UNICEF

15:15

Centenarul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, sarbatorit de Filarmonica George Enescu

Adevărul Adevărul,
Centenarul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, sarbatorit de Filarmonica George Enescu

Pentru a marca sarbatorirea centenarului societatii, devenita Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Filarmonica George Enescuprezintajoi, 29 octombrie 2020, de la ora 19. 00, un concert cu inregistrari de muzica romaneasca, care au fost interpretate la Ateneul Roman. Concertul online este prezentat de muzicologul Valentina Sandu-Dediu. continuă pe Adevărul

Soprana Mariana Nicolesco aduce un omagiu Centenarului Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor

Sambata, 31 octombrie, pe TVR3, orele 17. 00, cu reluare la ora 1, si vineri, 6 noiembrie, pe TVR International, de la orele 22. 30, va fi transmis Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc, o celebrare in lumea artei ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Initiata de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un revelator al comorii de peste 10. 000 de lieduri fondate pe vechiulcantec de dor.

Ministerul Educatiei vrea sa faca o harta a scolilor dezavantajate din Romania

Ministerul Educatiei a anuntat miercuri ca incepe dezvoltarea unei Harti a scolilor dezavantajate din Romania, despre care spune ca va identifica nevoile generale reale si problemele specifice ale scolilor, de la lipsa infrastructurii - toalete, apa potabila -, pana la calitatea actului educational. UNICEF atragea atentia ca pandemia de COVID-19 i-a pus intr-o situatie si mai vulnerabila pe copiii deja dezavantajati si pe familiile acestora, in contextul in care 35,8% din cei 3,7 milioane de copii din Romania - adica peste 1,32 milioane - sunt in risc de saracie si excluziune sociala.

Surpriza: cine sare in apararea lui Dan Bittman. Cand un om ca el vorbeste, orice destept din Romania ar trebui sa asculte

Rockul a avut mereu opinii!, a scris Dan Negru in postarea lui despre Bittman. Si adevarul este ca solistul Holograf a rascolit opinia publica cu declaratiile sale privind pandemia de coronavirus in Romania. Pana acum, cei care au comentat subiectul nu s-au pozitionat nici de partea sa, nici impotriva . Cel care s-a exprimat ferm, .

Ce se intampla cu pretul carburantilor din Romania in luna octombrie. Anunt important

Anunt important despre ce se intampla cu pretul carburantilor din Romaniain luna octombrie. in tara noastra se regaseste cel de-al doilea cel mai mic pret la carburanti din UE, dupa vecina Bulgaria, releva ultimele date ale Oil Bulletin, o publicatie a Comisiei Europene. Romania, pe locul doi la cel mai mic pret la benzina si .

Pensionarii din Romania ce vor revolta. Ce a propus Alexandru Rafila pentru batranii cu pensii mici

Alexandru Rafila propune ca cei cu pensii mici sa plateasca simbolic, desi sunt scutiti de la plata CASS. Desi, in Romania sunt pensionari ce primesc atat pensii uriase, cat si salarii imense. Chiar si simbolica plata, ar fi trbuit sa o ceara de la cei cu pensii mari. Alexandru Rafila propune plati simbolice de la .

Klaus Iohannis, anunt categoric dupa cea mai neagra zi din Romania. Totul e din ce in ce mai rau

In cadrul unei sedinte de la Palatul Cotroceni, Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, ca ne asteapta o perioada dificila si sunt necesare eforturi pentru a tine epidemia sub control. Anuntul lui Klaus Iohannis dupa ce mai neagra zi din Romania Dupa sedinta de la Palatul Cotroceni, la care au participat si ministrul Sanatatii si .

Cei mai bogati pensionari din Romania au joburi si la stat. Cum este posibil si cati bani castiga

In Romania anului 2020 exista angajati ai statului, pensionari cu pense speciala si cu incasari fabuloase. Totalul sumelor platite de stat ajunge la suma de 509. 162 de euro, adica aproape 2 miliarde de lei. Cu alte cuvinte incaseaza pensie speciala si salariu din taxele si impozitele romanilor Pensionari si angajati la stat Suma la care .

Orasele din Romania cu cel mai curat aer. Sunt locurile perfecte pentru vacante

Daca te gandesti la o vacanta departe de aglomeratie, poate ar trebui sa afli despre orasele din Romania cu cel mai curat aer. Putini turisti stiu de locurile acestea. Localitatile din Romania cu aer curat Cum concediile in afara granitelor au fost anulate anul acesta, dar vrei totusi sa te bucuri de cateva zile departe .

EXCLUSIV Mega-vedeta din Romania, ingropata in datorii de pandemie. Cate sute mii de euro datoreaza pentru afacerea cu apa minerala

Mare vedeta din Romania, ingropata in datorii de pandemie. Afacerea Niculinei Stoican nu are succesul la care se astepta, insa artista face eforturi considerabile pentru a o tine pe linia de plutire. Mai ales ca pandemia pune bete in roate multor afaceri din Romania. Afacerea Niculinei Stoican, ingropata in datorii in urma cu mai bine .

Cele mai spectaculoase drumuri din Romania. 3 trasee de facut macar o data in viata

Turismul in Romania s-a dezvoltat din ce in ce mai mult in ultimul timp. Datorita peisajelor de nedescris, tara noastra a devenit din ce in ce mai cautata de straini. Este foarte apreciata si de romanii nostri. De la litoralul romanesc cu atractii la tot pasul pana la muntii ce ascund trasee frumoase cu peisaje .

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2311 seconds )