Libnet.ro
UNICEF

07:45

Cine a fost Regina Mama Elena: Cum a reusit sa salveze orfanii evrei, punandu-si propria viata in pericol

B1 B1,
Cine a fost Regina Mama Elena: Cum a reusit sa salveze orfanii evrei, punandu-si propria viata in pericol

Regina-Mama Elena se intoarce acasa, asa cum si-a dorit fiul sau, Regele Mihai. Ea va fi repatriata, pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de Regele Mihai. Familia Regala a anuntat doliu pentru. continuă pe B1

Regina-Mama Elena se intoarce, dincolo de moarte, la tara ei. Principesa Margareta, mesaj plin de emotie

Principesa Margareta a transmis un mesaj plin de emotie, legat de repatrierea ramasitelor pamantesti ale Reginei-mama Elena. Custodele Coroanei Romane a anuntat ca momentul va avea loc vineri, pe 18 octombrie. Regina-Mama Elena se intoarce, dincolo de moarte, la tara ei Custodele Coroanei Romane a transmis un mesaj, in acest sens, prilejuit de momentul repatrierii .

Regina-mama Elena, reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Arges

Regina-mama Elena a Romaniei va fi reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Arges.

Regina-mama Elena, repatriata vineri. Sicriul va fi depus la Curtea de Arges

Romanii vor trai momente istorice in acest sfarsit de saptamana. Vineri, sicriul Reginei Elena va fi adus de o aeronava a Fortelor Aeriene Romane din orasul elvetian Lausanne, unde Regina Mama s-a.

Regina-mama Elena a Romaniei. O biografie autorizata - Fragment din carte

Viata reginei Elena, mama lui Mihai I al Romaniei, a fost o viata de Cenusareasa derulata invers. Descendenta a tarinei Ecaterina cea Mare, a reginei Victoria si a lui Iacob I al Angliei, nepoata de imparati si fiica de regi, Elena parea sortita unei existente senine de suverana. A devenit, intr-adevar, regina, dar nu a domnit niciodata. Intra in articol pentru a citi un fragment din cartea lui Arthur Gould Lee, de curand aparuta la editura Humanitas.

Regina-mama Elena va fi reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Arges. Sicriul va ajunge in tara la ora 11.00

Vineri, la ora 11. 00, la Aeroportul International Otopeni, o aeronava a Fortelor Aeriene Romane va repatria sicriul Reginei Elena, iar sambata, de la ora 12. 00, va fi oficiata slujba de inmormantare in Catedrala Istorica de la Curtea de Arges.

Cine a fost Regina Elena si de ce i se spune Regina-Mama. Motivul pentru care a fost ingropata in Elvetia, in 1982

Ramasitele pamantesti ale Reginei Elena vor fi reinhumate la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala. Ceremonia va avea loc sambata, 19 octombrie. Multi romani nu stiu nici acum de ce Reginei Elena i se spune Regina-Mama, desi aceasta a jucat un rol important in istoria tarii noastre. Cine a fost Regina Elena .

VIDEO Ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena au ajuns vineri dimineata in Romania. Mesajele transmise de Iohannis si Dancila

Regina-Mama Elena este repatriata, vineri, pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de fiul ei, Regele Mihai I, potrivit programului facut public de Casa Regala. Regina Elena a murit la Lausanne, in ziua de 29 noiembrie 1982, timp in care tara noastra se afla sub dictatura comunista. Ea a fost inmormantata la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. 20 Cortegiul funerar cu sicriul Reginei-mama Elena a ajuns la Curtea de Arges, unde aceasta va fi reinhumata sambata, alaturi de fiul ei, Regele Mihai I. Biografie: Elena, Regina care a fost obligata de cinci ori sa ia calea exilului.

Osemintele Reginei Mama, Elena, sunt aduse, vineri, in tara: Ultima dorinta a Regelui Mihai, implinita. Familia Regala a anuntat doliu national timp trei zile (VIDEO)

Regina Elena se intoarce, vineri, acasa, pentru totdeauna. Mama si fiul ei, Regele Mihai, vor sta, din nou, impreuna, in eternitate. Osemintele Reginei Mama, Elena, vor fi repatriate si reinhumate in noua.

Klaus Iohannis, despre repatrierea Reginei-Mama Elena: Un act de dreptate istorica, un gest de recuperare identitara si de patriotism civic

Presedintele Klaus Iohannis spune ca repatrierea Reginei-Mama Elena este nu doar un act de dreptate istorica si demnitate, ci un demers necesar pentru recuperarea si intregirea valorilor Romaniei contemporane.

Sicriul cu ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena, depus si la Palatul Elisabeta

Sicriul cu ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena, care va fi adus in Romania vineri dimineata, va fi depus si la Palatul Elisabeta din Bucuresti, inainte de ceremonia de reinhumare, programata sambata la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, transmite Mediafax.

ştiri de la B1

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2956 seconds )