Libnet.ro
UNICEF

07:30

Cine sunt politicienii care au datorii in franci elvetieni

Antena3 Antena3,
Cine sunt politicienii care au datorii in franci elvetieni

Printre romanii afectati de cresterea cursului de schimb a francului elvetian se numara si mai multi politicieni cu credite in aceasta moneda. Sunt insa si politicieni care au ales ca francul elvetian sa. continuă pe Antena3

VIDEO Cine sunt romanii care s-au trezit peste noapte ca toti banii lor se duc pe rate. Am plecat de la 1800lei, am ajuns la 3800

Nu mai putem sa platim ratele la imprumutul in franci elvetieni, nici cu ambele salarii din casa. In aceasta situatie fara iesire sunt acum din ce in ce mai multe familii.

Valcov: Rescadentarea si programele proprii ale bancilor sunt solutii la problema creditelor in franci elvetieni

Cursul francului a urcat vineri la un nou maxim istoric, de peste 4,4228 lei/franc Rescadentarea si programele proprii ale bancilor de conversie si anihilare a efectelor aprecierii puternice a francului elvetian in raport cu moneda nationala sunt doua solutii pentru problema celor cu credite in franci elvetieni, identificate in urma intalnirii de vineri a ministrului Finantelor Publice, Darius Valcov, cu conducerea Bancii Nationale a Romaniei BNR). O banca, detinand o mare parte a acestor credite in franci elvetieni, are un program propriu si va face conversia creditelor, pentru cei care doresc, din franci in euro sau in lei, iar dupa aceea va aplica un discount care sa reduca foarte mult din aceasta crestere a cursului francului elvetian sau sa o anihileze in totalitate, a declarat ministrul Finantelor, la finalul intalnirii de la BNR.

Clientii OTP Bank Romania care au credite in franci elvetieni primesc reduceri ale ratelor. Cum se obtine facilitatea

OTP Bank Romania, una dintre bancile care au acordat credite in franci elvetieni simbol CHF), va aplica reduceri ale marjei de dobanda cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu imprumuturi in CHF cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni, pentru a reduce impactul cursului asupra ratelor.

BNR: O decizie pentru cei cu franci elvetieni ar fi discriminatorie

Romanii care au credite in franci elvetieni asteapta de la autoritati o solutie pentru ca ratele lor lunare sa nu mai creasca de la o zi la alta. Acest lucru nu se poate intampla foarte repede, sustin.

Peste 150.000 de romani cu credite in franci elvetieni au fost loviti puternic. Ratele au crescut peste noapte cu pana la 30%

Romanii care au de achitat rate la creditele in franci elvetieni contractate in anii de boom economic au primit astazi o lovitura dura dupa cel leul s-a depreciat cu peste 15% in raport cu moneda elvetiana la cotatia oficiala a Bancii Nationale, iar bancile au ajuns sa vanda francul chiar si cu peste 5 lei.

Purtatorul de cuvant al BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

Suciu, BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri.

OTP Bank taie TEMPORAR dobanzile la creditele in franci elvetieni, la o zi dupa macelul de pe curs

OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri . Banca va analiza.

Despre imprumutatii in franci elvetieni. Unde gresesc bancile, unde gresec clientii?

E greu sa incepi un text la capatul caruia stii ca vei fi injurat deopotriva de cei din banci si de clientii lor- cei imprumutati in franci. Nu ma numar printre ei, dar am si eu un credit denominat in euro la o banca din Romania. Din pacate, scumpirea francului a impartit presa de business in doua tabere, ambele radicale. Una este tabara care are un dinte impotriva guvernatorului BNR Mugur Isarescu unii spun ca guvernatorul trebuia sa interzica imprumuturile in chf, altii ca putea da un Ordin bancilor ca acestea sa isi protejeze clienti, sau chiar sa controleze cursul francului astfel incat familia Ionescu sa nu simta dublarea ratei). A doua tabara e formata din cei care ii fac prosti pe cei care au semnat contracte de credite in franci si zic Frate, daca ai semnat, asuma-ti si plateste-ti prostia! De ce sa-mi scumpeasca mie ratele la credit ca sa ti le poata diminua tie pentru ca ai fost tampit? Adevarul e la mijloc, ambele tabere au dreptate. De fapt, rectific: ambele tabere se inseala, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Actiunea in inghetarea contractului in franci elvetieni (suspendare la plata a CHF)

Cred ca toata lumea a aflat ceea ce s-a intamplat ieri, 15. 2015, cu cursul francului elvetian. Este o situatie extrem de grava. Se pune intrebarea: Care sunt solutiile?.

ştiri de la Antena3

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2658 seconds )