Libnet.ro
UNICEF

05:45

Comisia Europeana reactioneaza dur pe OUG 114: A inceput procedura de infringement din cauza plafonarii preturilor la gaze

Hotnews Hotnews,
 Comisia Europeana reactioneaza dur pe OUG 114: A inceput procedura de infringement din cauza plafonarii preturilor la gaze

Comisia Europeana a demarat o procedura de infringement impotriva Romaniei din cauza controversatei OUG 114/2018. Comisia a constat ca obligarea producatorilor de gaze sa vanda la preturi plafonate timp de trei ani este contrara legislatiei europene. Potrivit Comisiei, astfel de masuri nu sunt adecvate pentru atingerea in mod sustenabil a obiectivului de a proteja consumatorii casnici impotriva cresterilor excesive de pret. continuă pe Hotnews

Efectele OUG 114: Bancile au inceput sa reduca dobanzile la depozite

Bancile din Romania au inceput sa reduca dobanzile pe care le ofera la depozitele la termen in lei, incercand sa compenseze astfel asteptatele efecte ale Ordonantei Lacomiei OUG 114).

Noi MAJORARI de preturi, ca efect al OUG 114: Electrica anunta scumpirea energiei

Efectele OUG 114 Taxa lacomiei) au inceput sa apara. Dupa RCSRDS si Telekom, si electrica anunta scumpiri. Facturile la energie pentru consumatorii industriali vor creste in curand, a confirmat.

Comisia Europeana, mesaj pentru Romania: Plafonarea preturilor la gaze incalca regulile europene

Comisia Europeana sustine ca mecanismul prin care Romania a plafonat preturile la gazele naturale, in luna decembrie, prin Ordonanta 114, contravine regulilor europene si nu protejeaza de fapt consumatorii.

Mesaj DUR de la Bruxelles pentru Guvernul Dancila! Comisia Europeana, punct de vedere CRITIC privind plafonarea preturilor la gaze

Comisia Europeana a transmis, joi, un mesaj dur Romaniei. Oficialii de la Bruxelles au trimis o scrisoare in care cere Guvernului de la Bucuresti sa resepcte directivele europene in ceea ce priveste plafonarea.

Comisia Europeana: Plafonarea preturilor la gaze incalca regulile europene

Comisia Europeana sustine ca mecanismul prin care Romania a plafonat preturile la gazele naturale, in luna decembrie, prin Ordonanta 114, contravine regulilor europene. Institutia ne-a trimis, joi, o scrisoare de avertisment in acest sens.

Discutii intre ministrul Teodorovici si administratorii de pensii private pe tema efectelor OUG 114 asupra pilonului II: Ce au spus pana acum toate cele 7 companii privind posibila retragere din piata

Cei sapte administratori de fonduri de pensii private din Romania discuta la aceasta ora la Guvern cu Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pe tema efectelor OUG 114 asupra viitorului Pilonului II de pensii, potrivit surselor HotNews. ro. Potrivit B1 TV, la discutii ar participa si Darius Valcov, consilierul premierului Dancila. Cea mai grava problema reclamata de cele companiile care gestioneaza pensiile private ale 7,2 milioane de romani o reprezinta cerintele uriase de capital - ar trebui sa aduca 800 milioane de euro la capitalul social in acest an, din care jumatate pana la data de 30 iunie. Vezi in articol ce au declarat pentru HotNews. ro fiecare din cei 7 administratori de pensii private intrebati despre o posibila iesire din Romania, daca cerintele de capital OUG 114 nu vor fi modificate.

OUG 114, care introduce taxa pe lacomie pentru banci, adoptata TACIT in Senat

Senatul a adoptat tacit, luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018. Taxa pe Lacomie), potrivit Agerpres. Opozitia, PNL, PMP si USR, au avertizat ca OUG 114 ar putea arunca Romania in recesiune. Mai.

Efectele OUG 114: Electrica anunta scumpirea energiei consumate de firme

Facturile la energie pentru consumatorii industriali vor creste in curand, a confirmat miercuri Corina Popescu, directorul general al Electrica. Scumpirea energiei este o consecinta a aplicarii OUG 114/2018, controversatul act normativ aprobat pe neasteptate si fara dezbatere de Guvernul Dancila, la sfarsitul anului trecut. Mai departe, cresterea pretului la energiei se va vedea in scumpiri la diferite produse si servicii.

Administratorii din Pilonul II au discutat cu autoritatile pe tema OUG 114. Ce s-a stabilit?

Actionarii celor sapte companii de administrare a fondurilor de pensii private obligatorii din Romania Pilonul II) s-au intalnit, la Bucuresti, pentru a discuta cu autoritatile romane efectelor majore pe care OUG 114/2018 le are asupra acestui sistem.

OUG 114 a fost adoptata tacit de Senat, in timp ce premierul dadea explicatii in Camera Deputatilor

Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, in timp ce in Camera Deputatilor premierul a venit sa dea explicatii legate de ordonanta, la initiativa PNL care a cerut, alaturi de USR, abrogarea actului normativ.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )