Libnet.ro
UNICEF

11:00

Companiile petroliere din Marea Neagra, sa lucreze cu firme romanesti

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Companiile petroliere din Marea Neagra, sa lucreze cu firme romanesti

Constantin: La momentul actual, nu exista firme romanesti care sa detina utilaje necesare pentru foararea la peste 150 de metri adancime Companiile petroliere care opereaza in Marea Neagra trebuie sa lucreze cu firme romanesti, care, chiar daca nu detin in acest moment instalatii de foraj la mare adancime, poate le vor achizitiona pe viitor, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de profil, Gheorghe Constantin, presedintele Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra ACROPO), citat de Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Discutiile n Parlament pe Legea privind operatiunile petroliere offshore se prelungesc: Deputatii mai au de stabilit regimul fiscal pentru gazele din Marea Neagra

Deputatii din comisia pentru industrii au discutat luni mai multe articole din Legea privind derularea operatiunilor petroliere pe mare offshore). insa, discutiile asupra unui capitol esential din lege, cel referitor la modul in care vor fi taxata productia de gaze din Marea Neagra, au fost amanate pentru marti, urmand ca votul final in plenul Camerei Deputatilor sa fie dat saptamana viitoare. in ceea ce priveste partea mai tehnica din lege, cea legata de autorizatiile de construire, deputatii au convenit luni scutirea operatorilor de la obligatia de a obtine planurile urbanistice zonale pentru lucrarile subterane pana la terminalele de coasta. intr-un fel, s-a revenit la forma trimisa initial de Guvern in Parlament, care apoi a fost modificata de Senat.

Zi cruciala pentru gazele din Marea Neagra

Companiile care exploateaza gaze din zacamintele din Marea Neagra asteapta astazi o decizie cruciala. Proiectul de lege care stabileste unele masuri care sa le permita exploatarea se afla la vot final in plenul Camerei Deputatilor si va primi si raport de la Comisia pentru industrii. Daca o decizie nu este data astazi, operatorii care vor sa faca investitii vor trebui sa astepte toamna, pentru urmatoarea sesiune parlamentara.

VIDEO Exercitii ale Marinei turce in Marea Neagra: Un submarin scufunda un vas petrolier

Submarinul Yildiray a scufundat un vas petrolier in cursul unor exercitii organizate de Marina turca in Marea Neagra. Un filmulet cu acest episod a fost publicat pe Internet.

Delfinii din Marea Neagra, in pericol de disparitie. De la inceputul anului, 36 de exemplare au esuat pe litoralul romanesc

ONG Mare Nostrum primeste aproape zilnic sesizari legate de esuarea delfinilor. in plina perioada de prohibitie au fost semnalate 34 de cazuri. Cei mai multi delfini erau in stare avansata de descompunere.

Romania are verde spre iliberalism. Cum a ajuns Liviu Dragnea sa decida investitia de zeci de miliarde de euro in gazele din Marea Neagra

Este clar ca avem o problema atunci cand domnia legii si interesul national nu mai conteaza daca cineva care vrea sa faca afaceri in tara asta trebuie sa ajunga la marele jupan in birou pentru a-l face sa inteleaga rostul unei investitii de zeci de miliarde de euro.

Cel mai mare transportator de produse petroliere din Romania a livrat peste 1,1 mld. litri carburant in 2017

Treiro, cel mai mare transportator si distributitor de produse petroliere din Romania, cu peste 1,1 miliarde de litri carburant livrati in 2017, a facut investiti de 25 milioane euro in cei 20 de ani de activitate.

Romania se inarmeaza! Mutare de ULTIMA ORA la Marea Neagra

Procedura de achizitie a celor patru corvete multifunctionale destinate Marinei Militare Romane este in desfasurare, fiind depuse patru oferte, din care una va fi selectata, a declarat, sambata, la Constanta,.

Companiile telecom din Coreea de Sud platesc 3,2 miliarde dolari pentru 5G

Trei opertori de telefonie mobila din Coreea de Sud s-au angajat sa plateasca 3,26 miliarde de dolari la prima licitatie pentru alocarea frecventelor 5G, conform agentiei de presa Yonhap.

Romani, acuzati ca fura pestele din iazurile pescarilor sportivi din Marea Britanie

O banda de romani este acuzata ca fura pestele din lacurile cluburilor de pescari sportivi din Marea Britanie. Pescarii sportivi din zona Gloucestershire spun ca un grup de pana la 20 de persoane.

Atac armat in fata unei scoli din Marea Britanie

Un barbat in varsta de 30 de ani a fost impuscat luni dimineata, in apropierea unei scoli primare de langa orasul Bury, situat in zona metropolitana Manchester, Marea Britanie, informeaza The.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,253 seconds )