Libnet.ro
UNICEF

11:01

Consiliul Concurentei: Vanzarea gazelor naturale pe burse poate duce in timp la scaderea preturilor

Adevărul Adevărul,
Consiliul Concurentei: Vanzarea gazelor naturale pe burse poate duce in timp la scaderea preturilor

Gazele naturale ar trebui tranzactionate pe pietele centralizate cel putin 2 ani de acum incolo, astfel incat consumatorii sa poata compara preturile cu cel de referinta si sa poata alege in consecinta furnizorul, considera Consiliul Concurentei in urma anchetei efectuate pe piata gazelor din Romania. continuă pe Adevărul

in perioada 2012-2016, in sectorul gazelor naturale nu a existat o concurenta reala

Obligatia de tranzactionare pe pietele centralizate trebuie mentinuta cel putin pe termen scurt si mediu, este una dintre recomandarile Consiliului Concurentei, in urma anchetei sectoriale privind domeniul gazelor naturale din Romania, se arata intr-un comunicat remis Redactiei.

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Betty Ice de catre Unilever

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Unilever South Central Europe SA vrea sa preia compania Betty Ice SRL, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Consiliul Concurentei recomanda independenta activitatii de nmagazinare a gazelor fata de producatorul Romgaz

Autoritatea de Concurenta recomanda finalizarea procesului de separare juridica si comerciala a activitatii de inmagazinare din structura producatorului Romgaz si asigurarea functionarii a noului operator de inmagazinare rezultat, conform criteriilor minime de independenta prevazute de Directiva 2009/73/CE. Consililul Concurentei mai considera ca este necesara cresterea numarului de operatori pe zona de inmagazinare. Acestea sunt recomandari facute in urma unei achete sectoriale privind domeniul gazelor.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2382 seconds )