Libnet.ro
UNICEF

01:05

Copil de 3 ani, infectat cu SARS-CoV-2, internat la Terapie Intensiva cu sindrom inflamatoriu multisistem

Adevărul Adevărul,
Copil de 3 ani, infectat cu SARS-CoV-2, internat la Terapie Intensiva cu sindrom inflamatoriu multisistem

Un copil de trei ani este internat la Terapie Intensiva la Spitalul Dr. Victor Gomoiu din Bucuresti cu sindrom inflamatoriu multisistem n. r. - PIMS), in urma infectiei COVID-19. Copilul nu este intubat, fiind in stare stabila. continuă pe Adevărul

O noua zi cu peste 2.000 de noi infectari cu SARS-CoV-2 si 56 de decese. 628 de pacienti sunt la Terapie Intensiva

Bilantul total al persoanelor confirmate in Romania cu noul coronavirus a ajuns, luni, la 157. 352 de cazuri, dupa ce in ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 2. 069 de noi imbolnaviri din doar 10. 051 de teste efectuate. in acelasi timp sunt inregistrate 5. 467 de decese, din care 56 in ultimele 24 de ore. Numarul pacientilor internati la Terapie intensiva a ajuns la 628.

Nou record negativ de infectari cu SARS-CoV-2. 613 persoane sunt internate la Terapie Intensiva

Bilantul total al persoanelor confirmate in Romania cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 148. 886 de cazuri, dupa ce in ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 3. 186 de noi imbolnaviri din 29. 282 de teste efectuate. in acelasi timp sunt inregistrate 5. 247 de decese, din care 52 in ultimele 24 de ore. Numarul pacientilor internati la Terapie intensiva a ajuns la 613.

Mesajul sfasietor al unui medic ATI: in ultima vreme, putini pacienti care ajung pe Terapie Intensiva se fac bine

Alina Nistor este medic de Terapie Intensiva la Spitalul Judetean Suceava. intr-un interviu acordat presei, ea a aratat ca oamenii infectati cu SARS-COV-2 vin tarziu la spital, iar familiile lor ajung ca puna o presiune uriasa pe medici. Salvatorii sunt facuti criminali de catre rudele bolnavilor pe motiv ca pacientii nu ar avea COVID-19 si ar fi tinuti in spital degeaba.

Alexandru Rafila: Chiar daca acum avem suficiente locuri in spital, in sectiile de terapie intensiva, lucrul asta poate sa se schimbe intr-un timp relativ scurt Suntem in valul doi al pandemiei

Reprezentantul Romaniei in Organizatia Mondiala a Sanatatii, profesorul Alexandru Rafila, sustine ca daca numarul de cazuri noi de COVID-19 se va mentine ori va continua sa creasca, locurile la terapie intensiva se pot ocupa rapid. Suntem in valul doi, e evident pentru toata lumea. Avem o problema foarte serioasa, pentru ca se inmultesc cazurile, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24, potrivit news. ro. Ce probabil s-a discutat mai putin pana acum, cu cat ai mai multe cazuri ai o transmitere comunitara mai intensa si lucrul asta face ca efectul de multiplicare sa fie mult mai rapid, a spus Rafila.

VIDEO Imagini de la sectiile de terapie intensiva care trateaza pacienti Covid, proiectate in Centrul Bucurestiului

Fotografii realizate de Cristian Movila si Capucine Gros si care documenteaza peste 70 de ore din lupta impotriva virusului COVID-19 in sectiile de terapie intensiva au fost montate intr-un manifest video care este proiectat incepand de vineri in centrul Bucurestiului. Manifestul video, cu un voice over al actorului Benedict Cumberbatch, poate fi vazut in Piata George Enescu din Bucuresti pana pe 23 octombrie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2026 seconds )