Libnet.ro
UNICEF

01:05

Criza de pe piata muncii, n versiunea 2.0. Pentru ca nu mai gasesc specialisti, firmele ncep sa i creasca singure (analiza Keysfin)

Hotnews Hotnews,
 Criza de pe piata muncii, n versiunea 2.0. Pentru ca nu mai gasesc specialisti, firmele ncep sa i creasca singure (analiza Keysfin)

Va mai amintiti de 1 Mai-ul de pe vremea Epocii de Aur? Televiziunea ne prezenta reportaje cu batalioane de muncitori, in salopete, specializati in diverse industrii, focusati pe indeplinirea planului cincinal stabilit de Nicolae Ceausescu. Dincolo de propaganda, cert este ca Romania acelor ani nu ducea lipsa de forta de munca. Toata lumea era obligata sa aiba un loc de munca, iar scolile profesionale scoteau absolventi pe banda rulanta. 30 de ani mai tarziu, 1 Mai nu mai e deloc privita dreptZiua Internationala a Muncii. A devenit mai mult o sarbatoare turistica, in care Litoralul, pensiunile de la munte, iesirile la gratar in padure au ajuns sa fie in prim-plan. Muncitorii de odinioara fie s-au pensionat, fie au plecat in Occident in cautarea unei vieti mai bune. continuă pe Hotnews

ANALIZA Criza de pe piata muncii, in versiunea 2.0. Pentru ca nu mai gasesc specialisti, firmele incep sa ii creasca singure

Sa gasesti un angajat profesionist, care sa stie meserie, sa aiba abilitati de comunicare si sa lucreze eficient in echipa este, in Romania anului 2018, o adevarata provocare. Dupa ce s-au razboit pe salarii si facilitati, mare parte dintre companii a trecut la o alta strategie isi pregatesc singure viitorii angajati, inca de pe bancile scolii, arata o analiza realizata de KeysFin, dedicata zilei de 1 Mai.

Ce se intampla pe piata muncii in 2018

Romania este una din tarile cu cele mai mici diferente salariale intre femei si barbati, arata ghidul We are HR, realizat de eJobs. Potrivit documentului, 23% din angajatorii romani vor face angajari in al doilea trimestru al anului.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )