Libnet.ro
UNICEF

13:30

Criza romanismului - Mircea Eliade

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Criza romanismului - Mircea Eliade

Mircea Eliade Bucuresti, 13 martie 1907 Chicago, 22 aprilie 1986) a facut studii de filozofie la Bucuresti, incheiate cu o teza despre filozofia Renasterii 1928), si la Calcutta India, decembrie 1928 decembrie 1931), in urma carora isi sustine doctoratul in filozofie, la Bucuresti, cu o lucrare asupra gandirii si practicilor yoga . continuă pe Ceaşca de Cultură

Amintirile unui roman care a stat sapte ani de zile in casa cu Mircea Eliade: A trait intr-o modestie de necrezut

La 107 ani de la nasterearenumitului profesor de istorie comparata a religiilor si intemeitorul Catedrei de Istoria Religiilor care ii poarta numele, a Universitatii din Chicago, Stelian Plesoiu isi deapana aminitirile in fata studentilor. Nu poate sa nu le aminteasca de modestia lui Eliade, dar si despre celebra intalnire dintre profesor si Maitreyi, personajul dintr-una din sutele carti scrise.

Amintirile unui roman care a stat sapte ani in casa cu Mircea Eliade: A trait intr-o modestie de necrezut

La 107 ani de la nasterearenumitului profesor de istorie comparata a religiilor si intemeitorul Catedrei de Istoria Religiilor care ii poarta numele, a Universitatii din Chicago, Stelian Plesoiu isi deapana aminitirile in fata studentilor. Nu poate sa nu le aminteasca de modestia lui Eliade, dar si despre celebra intalnire dintre profesor si Maitreyi, personajul dintr-una din zecile de carti scrise.

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2066 seconds )