Libnet.ro
UNICEF

06:00

CRIZA SIRIA: Armata siriana se repozitioneaza in fata amenintarilor occidentale.

România Liberă România Liberă,
CRIZA SIRIA: Armata siriana se repozitioneaza in fata amenintarilor occidentale.

Armata siriana a inceput sa se repozitioneze in ultimele 48 de ore din cauza amenintarilor occidentale impotriva pozitiilor militare ale regimului, ca represalii fata de presupusa utilizare a armelor chimice, potrivit unei organizatii neguvernamentale, transmite Mediafax. Nu este o abandonare a pozitiilor, ci o repozitionare militara in ultimele 48 de ore, a explicat pentru AFP, miercuri, Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului OSDO), care se sprijina . continuă pe România Liberă

CRIZA SIRIA: Ce cred expertii despre posibilele atacuri occidentale.

Posibilele atacuri aeriene occidentale in Siria ar viza cu siguranta armata, serviciile de informatii si probabil legaturile simbolice ale regimului, dar nu vor modifica raportul de forte din tara, apreciaza specialistii, transmite Mediafax. Aceste raiduri vor fi desfasurate cu ajutorul rachetelor Tomahawk de la bordul navelor din Marea Mediterana si/sau bombardierelor ce opereaza in afara spatiului sirian. Acestea urmaresc sa pedepseasca regimul Bashar al-Assad si sa ii trimita un mesaj, nu .

CRIZA SIRIA: SUA si Marea Britanie, sigure ca Assad este responsabil de ATACUL CHIMIC.

Premierul britanic David Cameron si presedintele american Barack Obama, care au discutat marti la telefon despre Siria, nu au vreo indoiala cu privire la responsabilitatea regimului al-Assad intr-un atac chimic, a anuntat miercuri Downing Street, relateaza AFP, conform Mediafax. Citeste si CRIZA SIRIA. Spionii americani au ascultat discutii ale armatei despre ATACUL CHIMIC Cei doi lideri au convenit ca toate informatiile disponibile confirma ca un atac chimic a avut loc . Ei au .

CRIZA SIRIA: Care este pozitia NATO fata de o eventuala operatiune militara.

NATO a considerat miercuri drept inacceptabila folosirea de arme chimice in Siria de catre regimul lui Bashar al-Assad si a apreciat ca aceasta nu va ramane fara raspuns, chiar daca o interventie directa a Aliantei nu este la ordinea zilei, potrivit unei surse diplomatice, transmite Mediafax. Condamnam in termenii cei mai fermi atacurile scandaloase comise pe 21 august in regiunea Damascului, a declarat, citat intr-un comunicat, secretarul general al NATO, Anders Fogh .

CRIZA SIRIA: Irakul, in stare de ALERTA.

Premierul irakian Nuri al-Maliki si-a exprimat, miercuri, opozitia fata de o interventie militara straina in Siria si a anuntat o stare de alerta pentru a contracara eventuale reveniri ale crizei in tara sa, transmite Mediafax. Anuntam o stare de alerta si o situatie de urgenta pentru a contracara problemele de securitate si pentru a lua masurile necesare atenuarii efectelor unui razboi la nivelul economiei, serviciilor si situatiei sanitare, a declarat Maliki intr-un discurs televizat. El .

CRIZA SIRIA: Londra sustine ca nu va fi nici o actiune militara inaintea rezultatelor ...

Guvernul britanic a anuntat, miercuri, ca nu va avea loc nici o actiune militara in Siria inainte de prezentarea rezultatelor anchetei ONU, transmite Mediafax. Guvernul britanic nu va lansa o actiune militara in Siria inainte de a afla rezultatele expertilor ONU care ancheteaza la locul unui presupus atac cu arme chimice, potrivit unei motiuni care va fi supusa joi Parlamentului. Secretarul general al ONU trebuie sa se poata adresa Consiliului de Securitate imediat dupa incheierea misiunii .

CRIZA SIRIA: Ce spune Rusia despre rezolutia ONU.

Rusia apreciaza drept inoportuna orice discutie privind o actiune a Consiliului de Securitate al ONU, atat timp cat inspectorii aflati in Siria inca nu si-au prezentat raportul referitor la folosirea armelor chimice, a declarat miercuri ministrul adjunct de Externe, Vladimir Titov, transmite Mediafax. Discutarea unei reactii din partea Consiliului de Securitate, inainte ca inspectorii ONU din Siria sa-si prezinte raportul, este cel putin inoportuna, a afirmat Titov, citat de agentia rusa .

CRIZA SIRIA: Belgia nu este convinsa legitimitatea unei interventii militare.

Belgia nu este convinsa, inca, de legitimitatea unei interventii militare in Siria si solicita informatii din partea tarilor care afirma ca detin probe privind folosirea de arme chimice de catre regimul de la Damasc, a declarat miercuri seful diplomatiei belgiene, transmite Mediafax. Inca nu sunt convins. Cerem sa primim informatii care dovedesc ca aceste arme chimice) au fost utilizate, a declarat pentru postul de televiziune public RTBF ministrul de Externe Didier Reynders. Belgia .

CRIZA SIRIA. Marea Britanie vrea un proiect ONU pentru protejarea civililor.

Marea Britanie va prezenta miercuri o rezolutie Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a atacului chimic de la 21 august in Siria si de autorizare a masurilor necesare pentru protejarea civililor, a anuntat premierul britanic David Cameron, relateaza AFP, conform Mediafax. Am spus intotdeauna ca vrem ca Consiliul de Securitate al ONU sa fie la inaltimea responsabilitatilor sale. Astazi miercuri), avem ocazia sa facem acest lucru. Marea Britanie a redactat o rezolutie condamnand .

CRIZA SIRIA. Americanii EXCLUD o actiune militara unilaterala la Damasc.

Statele Unite au exclus posibilitatea unei interventii militare unilaterale in Siria si au discutat cu aliatii lor despre posibile atacuri care ar putea dura mai mult de o zi, a declarat un oficial american de rang inalt, citat de AFP, conform Mediafax. Nici o actiune militara nu va fi unilaterala. Aceasta ar trebui sa-i includa pe aliatii nostri internationali, a afirmat acest oficial, sub protectia anonimatului.

CRIZA SIRIA. Lavrov considera ca interventia militara va destabiliza zona.

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a avertizat ca o solutie militara in Siria va destabiliza aceasta tara si Orientul Mijlociu, a anuntat miercuri Ministerul Afacerilor Externe rus, relateaza AFP, conform Mediafax. In timpul unei conversatii telefonice purtate marti cu trimisul special al Ligii Arabe si ONU, Lakhdar Brahimi, Serghei Lavrov a insistat asupra faptului ca nu exista o alternativa la o solutie politico-diplomatica in Siria, remarcand ca tentativele de solutionare pe cale .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2167 seconds )