Libnet.ro
UNICEF

21:15

Croatii din Romania.

România Liberă România Liberă,
Croatii din Romania.

Potrivit istoricilor, incepand cu secolul al XIV-lea, croatii au inceput sa emigreze in mai multe valuri pe teritoriul tarii noastre. Croatii stabiliti pe teritoriul Romaniei pot fi impartiti in trei grupuri distincte, separate de usoare diferente de ordin lingvistic. Primul dintre aceste grupuri traieste in Recas, la 30 de km de Timisoara, al doilea, la vest de Timisoara, la Checea, si, in sfarsit, cel de-al treilea si cel mai numeros, in jur de 6. 500 de persoane, in Caras-Severin, in doua . continuă pe România Liberă

Barometrul Bunei Guvernari: Eficienta folosirii resurselor - principala problema a autoritatilor publice din Romania, in trimestrul I din 2013. Ministerul Transporturilor, perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica

Peste 100 de antreprenori si executivi din companii romanesti si multinationale considera ca, in primul trimestru din 2013, principala provocare la adresa performantei autoritatilor publice din Romania o reprezinta eficienta utilizarii resurselor, potrivit celei de a patra editii a Barometrului Bunei Guvernari - cercetare trimestriala pe care Fundatia Romanian Business Leaders o lanseaza astazi, in parteneriat cu GfK Romania. Ministerul Transporturilor este perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica 3 din 4 oameni de business semnaleaza lipsa de eficienta). La polul opus, Ministerul Finantelor Publice este vazut drept cel mai eficient, dar perceptia generala este tot negativa peste jumatate dintre respondenti considera ca rezultatele institutiei la acest criteriu sunt slabe).

Agentia Nationala de Integritate: 42 de primari si viceprimari din Romania sunt incompatibili

42 de primari si viceprimari din Romania se afla in situatie de incompatibilitate, anunta Agentia Nationala de Integritate. Potrivit ANI; cei 42 de alesi detineau si functii de conducere in diverse firme.

Agentia Nationala de Integritate: 42 de primari si viceprimari din Romania se afla in stare de incompatibilitate

42 de primari si viceprimari din Romania se afla in situatie de incompatibilitate, anunta Agentia Nationala de Integritate. Potrivit ANI, cei 42 de alesi detineau si functii de conducere in diverse firme.

Agricultorii bulgari vor sa blocheze podul Calafat-Vidin, pentru a opri importul ilegal din Romania

Agricultorii bulgari din zona Vidin intentioneaza sa blocheze podul Calafat - Vidin daca autoritatile nu vor lua masuri impotriva importurilor ilegale de fructe si legume din Romania, scrie site-ul Novinite. com, citat de Mediafax.

CNIPMMR dezaproba un proiect de modificare a legii privind Camerele de Comert din Romania

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR) isi exprima pozitia de dezaprobare a proiectului de modificare a legii privind Camerele de Comert din Romania care instituie obligativitati pentru toate societatile comerciale sub sanctiunea amenzii contraventionale de pana la 10. 000 lei, potrivit unui comunicat de presa.

Legumicultorii din Romania protesteaza fata de importul legumelor din Turcia: Aruncam rosiile pentru ca se strica

Legumicultorii din Romania se plang ca au muncit mai bine de jumatate de an pentru a aduce rosii pe tarabe, insa nimeni nu le cumpara. in timp ce buzoienii din Glodeanu Sarat arunca tone de rosii la canal.

Podul Calafat-Vidin va fi blocat de agricultorii bulgari: Importul ilegal din Romania ne-a afectat vanzarile

Agricultorii bulgari din zona Vidin intentioneaza sa blocheze podul Calafat - Vidin daca autoritatile nu vor lua masuri impotriva importurilor ilegale de fructe si legume din Romania, potrivit Novinite. com, informeaza Mediafax .

Agricultorii bulgari vor sa blocheze podul Calafat-Vidin, pentru a opri importul ilegal din Romania

Agricultorii bulgari din zona Vidin intentioneaza sa blocheze podul Calafat - Vidin daca autoritatile nu vor lua masuri impotriva importurilor ilegale de fructe si legume din Romania, potrivit Novinite. com.

Grupul german VEKA estimeaza o crestere a vanzarilor din Romania cu 5-8%

Afacerile din Romania ale grupului german VEKA, producator de profile din PVC, ar putea inregistra o crestere de 5-8% in acest an, de la aproximativ 15 milioane euro in 2012.

Top: cele mai profitabile 80 de companii din Romania

Cele mai profitabile 80 de companii din Romania au avut anul trecut un profit net de 16,6 miliarde de lei 3,7 miliarde de euro), in crestere cu 3,1 miliarde de lei fata de 2011, conform datelor furnizate Wall-Street. ro de catre Registrul Comertului.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2331 seconds )