Libnet.ro
UNICEF

01:05

Pe 19 august se implinesc 138 de nasterea lui George Enescu

Adevărul Adevărul,
Pe 19 august se implinesc 138 de nasterea lui George Enescu

Personalitatea lui George Enescu 19 august 1881, Liveni, Botosani - 4 mai 1955, Paris) s-a manifestat in mai multe ipostaze, impresionand plurivalenta sa de compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor. Pe 19 august se implinesc 138 de ani de la nasterea muzicianului roman. Festivalul International care poarta numele marelui compozitor va avea loc intre 31 august-22 septembrie 2019 in Bucuresti, in tara si in strainatate. continuă pe Adevărul

La aniversare: Cateva dulceti mai putin stiute despre George Enescu- webPR

In urma cu 138 de ani, in 19 august 1881, venea pe lume George Enescu. Documentul care atesta nasterea lui George Enescu a ajuns in pastrarea Arhivelor Nationale prin intermediul preotului Dumitru Furtuna. Liveni-Varnav, satul in care s-a nascut Enescu, facea parte, in 1881, din comuna Cordareni. Aceasta copie a actului de nastere a fost extrasa de la Primaria Dumeni pentru ca satele din cuprinsul comunei Cordareni aveau resedinta la Dumeni potrivit Legii de organizare administrativ teritoriala a comunelor rurale de la 1 mai 1904. Documentul apare prima data publicat de muzicologul Viorel Cosma in lucrarea Enescu azi 1981).

TVR 3 il omagiaza pe George Enescu de ziua sa de nastere

Luni, 19 august, pentru al treilea an consecutiv, TVR 3 marcheaza ziua de nastere a celui mai mare si prolific compozitor al Romaniei, George Enescu 19 august 1881 - 4 mai 1955), printr-un maraton dedicat creatiei si personalitatii sale.

Curs valutar BNR luni, 19 august: cotatiile valutelor lumii

Banca Nationala va emite luni, 19 august, noul curs valutar, de la ora 13:15. Poti citi mai jos cotatiile si variatiile pozitive ori negative ale valutelor lumii imediat ce vor fi afisate pe site-ul oficial al Bancii. Curs valutar BNR luni, 19 august Banca Nationala a Romaniei BNR) va stabili si comunica noul curs valutar .

CURS VALUTAR 19 august. Cat costa un euro

CURS VALUTAR 19 august. Cursul valutar rezultat din cotatiile anuntate, luni, de bancile autorizate sa opereze pe piata valutara: MONEDA SIMBOL RON 1 Euro EUR 4,7284 1 Dolar S. A USD 4,2575 1 Dolar.

HOROSCOP. Camelia Patrascanu, horoscop 19 august 2019. Ce ne rezerva astrele pentru ziua de luni

Camelia Patrascanu, horoscop 19 august 2019. Harnicie si inovatie pentru toata lumea luni, 19 august, spune Camelia Patrascanu. Au o zi buna, cu solutii practice.

VREMEA 19 AUGUST. inceput de saptamana cu temperaturi de peste 30 de grade

Vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in zonele deluroase si montane si mai mult senin in restul teritoriului, iar vantul va sufla slab si.

HOROSCOP DRAGOSTE 19 AUGUST. Fecioarelor le merge excelent in cuplu, Berbecii singuri isi iau soarta in maini

Iata horoscopul zilei de azi LUNI 19 AUGUST 2019. Incepe saptamana in care, astrologic vorbind, cuvantul de ordine este Fecioara. Indiferent daca esti in aceasta zodie sau nu,.

HOROSCOP. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 19 august. Sagetatorii trebuie sa fie recunoscatori, Capricornii trebuie sa scape de griji

Iata pentru LUNI 19 AUGUST 2019 calauzirea pentru fiecare zodie de la Arhanghelul Mihail si ingerii sai. Arhanghelul Mihail este foarte puternic, fiind coordonatorul tuturor arhanghelilor si fiintelor de.

HOROSCOP 19 AUGUST. Scorpionii se simt presati, Gemenii sunt tensionati

Iata horoscopul zilei de azi LUNI 19 AUGUST 2019; incepe saptamana in care cuvantul de ordine, astrologic vorbind, este Fecioara. Indiferent daca esti in aceasta zodie sau nu, daca iti este ascen.

CALENDAR ORTODOX 19 AUGUST. Ce sfant mare sarbatorim astazi

Sfantul Andrei a fost ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. A fost ridicat la rangul de Stratilat, adica de general, datorita rezultatelor sale. In anul.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )