Libnet.ro
UNICEF

22:45

Presedintele Iohannis, de Ziua Culturii: Romania trebuie sa-si depaseasca paradoxurile culturale

Adevărul Adevărul,
Presedintele Iohannis, de Ziua Culturii: Romania trebuie sa-si depaseasca paradoxurile culturale

Ministerul Culturii a celebrat Ziua Culturii Nationale ieri, 15 ianuarie, in prezenta lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si a lui Ludovic Orban, prim-Ministru, printr-un concert extraordinar organizat la Ateneul Roman. continuă pe Adevărul

Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Irina Cajal, Octavian Saiu, printre personalitatile decorate de presedintele Romaniei de Ziua Culturii VIDEO

Printre personalitatile culturale decorate de presedintele Klaus Iohannis pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Nationale, se numara Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Octavian Saiu, Irina Sanda Cajal.

Klaus Iohannis: Romania trebuie sa-si depaseasca paradoxurile culturale

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Culturii Nationale, ca Romania trebuie sa-si depaseasca paradoxurile culturale care, din nefericire, au caracterizat-o in ultimele decenii, sustinand ca sunt artisti care se afirma international, dar, pe de alta parte, exista un consum cultural dezechilibrat.

Concert de gala la Ateneu de Ziua Culturii Nationale

Ministerul Culturii va serba Ziua Culturii Nationale, astazi, 15 ianuarie, la Ateneul Roman, printr-un concert sustinut de Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Gabriel Bebeselea. La eveniment vor participa Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, Ludovic Orban, primul-ministru, alaturi de importante personalitati culturale.

Cand Ziua Culturii Nationale ne bate obrazul

Ieri a fost Ziua Culturii Nationale. Stiu. A fost o informatie lasata undeva in josul paginii. Nu a fost nici Ziua micilor, nici Ziua semintelor. Nu se transmite in direct de la nicio petrecere campeneasca, nu se dau gratis pahare cu vin fiert.

Cazinoul din Constanta, predat constructorilor, pentru inceperea lucrarilor, de Ziua Culturii Nationale

Amplasamentul Cazinoului din Constanta a fost predat oficial constructorului in vederea consolidarii si restaurarii, miercuri,de Ziua Culturii Nationale, in prezenta ministrului Ion Stefan, ministrul.

Eminescu recitat de straini, carti postale inedite si ateliere de Ziua Culturii Nationale

Ziua Culturii Nationale este sarbatorita printr-o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman in tara si peste hotare. Proiectele culturale marcheaza si implinirea a 170 de ani de la nasterea marelui poet national Mihai Eminescu.

PRESEDINTELE AAR: Aeroporturile din Romania vor avea nevoie de investitii

Aeroporturile din Romania vor avea nevoie, in urmatorii 15 ani, de investitii in marirea terminalelor si a pistelor, in contextul in care se prognozeaza o crestere de 200% a traficului de pasageri, iar dat fiind ca, din urmatorul ciclu financiar european nu vor mai exista fonduri nerambursabile pentru investitii in infrastructura aeroportuara, rolul principal pentru finantarea acestora il vor avea autoritatile publice locale, a declarat presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania AAR) David Ciceo.

Ziua Culturii Nationale, sarbatorita de Academia Romana, la Ateneu

Academia Romana organizeaza miercuri, 15 ianuarie, sesiunea festiva Sincroniile europene ale culturii romane, dedicata Zilei Culturii Nationale, aflata la a zecea editie. Evenimentul se va desfasura in Sala Mare a Ateneului Roman, incepand cu ora 11. 00, si va fi moderat de academicianul Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane.

LUDOVIC ORBAN, MESAJ DE ZIUA CULTURII NATIONALE: Cultura a adus trainicie natiunii romane si a facut posibile acte politice si sociale majore

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis miercuri un mesaj in care subliniaza ca in avangarda luptei pentru libertatea spiritului a stat intotdeauna cultura si ca Romania de astazi, cu idealurile si valorile sale, cunoscuta ca voce distincta in lume, este un rod incontestabil al culturii, relateaza News. ro.

Acces gratuit in muzeele din municipiul Targoviste, de Ziua Culturii Nationale

Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca Zi a Culturii Nationale, reprezinta data nasterii poetului Mihai Eminescu 1850-1889). in aceasta zi avem ocazia nu doar sa celebram un mare poet, dar sa si reflectam asupra culturii romanesti.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2368 seconds )