Libnet.ro
UNICEF

13:30

Spectacol eveniment in cadrul Festivalului International George Enescu: Femeia fara umbra, de Richard Strauss

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Spectacol eveniment in cadrul Festivalului International George Enescu: Femeia fara umbra, de Richard Strauss

Maestrul Valdimir Jurowski la pupitrul orchestrei Radiodifuziunii din Berlin, 20 de artisti lirici internationali si proiectii semnate Lidia Carmen Vidu intr-una dintre cele mai misterioase piese de opera. Pe data de 4 septembrie, in cadrul Festivalului International George Enescu, la Sala Palatului, cea mai veche orchestra Radio a Germaniei, sub bagheta directorului artistic al Festivalului . continuă pe Ceaşca de Cultură

Proiectii speciale in cadrul Festivalului International George Enescu- documentarul Muzica Ranilor de razboi despre omul Enescu si neobosita lui implicare in a vindeca suflete

Filmul documentar Muzica Ranilor de razboi. , care trateaza perioada dinaintea si din timpul Primului Razboi Mondial si abordeaza o fateta mai putin cunoscuta a vietii lui George Enescu, va fi proiectat in cadrul evenimentelor asociate editiei din acest an a Festivalului, in urma unui parteneriat dintre organizatori si Asociatia pentru Educatie si Sanatate Mens Sana, .

Razvan Iorgu, Director General al CBRE, partener al festivalului George Enescu: Un oras care canta este un oras sanatos si ii face si pe oameni sa se simta bine

CBRE Romania, este unul dintre partenerii Festivalului International George Enescu, iar Razvan Iorgu, director general al CBRE, vorbeste, intr-un interviu pentru Adevarul, despre implicarea companiei in programul Orasul Canta.

Imaginile lui Enescu aprind imaginatia artistilor romani. 180 artisti vizuali s-au inscris in Concursul National de Arta. Care este valoarea premiilor

180 de artisti vizuali romani au raspuns invitatiei de a inscrie lucrari la Concursul National de Arta Imaginile lui Enescu, un program asociat Festivalului International George Enescu si derulat in premiera in editia din 2019.

PORTRET Marion Cotillard, un simbol pentru devotamentul fata de actorie: Nu mi-am vazut prietenii si familia cat m-am pregatit pentru La vie en rose

Marion Cotillard, invitatul special al editiei din acest an a Festivalului International George Enescu, este una dintre cele mai apreciate actrite la nivel mondial, fiind recunoscuta de colegii de breasla ca una dintre cele mai dedicate si muncitoare persoane. Actrita si cantareata destul de putin cunoscuta in aceasta calitate), in varsta de 43 de ani, Cotillard este o prezenta discreta in peisajul mediatic.

Povestile Festivalului un tur ghidat prin programul editiei 2019 a Festivalului International George Enescu

Festivalul International George Enescu lanseaza astazi seria video Povestile Festivalului. , un tur ghidat prin programul editiei din 2019, realizat de Tiberiu Soare, dirijorul Orchestrei Operei Nationale. Timp de 23 de zile, in grupaje video de maximum cinci minute, experimentatul muzician descopera, pentru publicul curios, dantelariile din programul acestei editii, oferind astfel argument pentru a alege .

Interviu Teodora Enache, despre proiectul From Classical to Jazz: Am fost fascinata, de la inceputurile carierei, de ideea de radacina

Teodora Enache, muzician cu o cariera internationala de peste 25 de ani si cu un palmares remarcabil, revine in fata publicului cu un nou proiect inedit:From Classical to Jazz, eveniment asociat editiei 2019 aFestivalului International George Enescu.

Pe 19 august se implinesc 138 de nasterea lui George Enescu

Personalitatea lui George Enescu 19 august 1881, Liveni, Botosani - 4 mai 1955, Paris) s-a manifestat in mai multe ipostaze, impresionand plurivalenta sa de compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor. Pe 19 august se implinesc 138 de ani de la nasterea muzicianului roman. Festivalul International care poarta numele marelui compozitor va avea loc intre 31 august-22 septembrie 2019 in Bucuresti, in tara si in strainatate.

La aniversare: Cateva dulceti mai putin stiute despre George Enescu- webPR

In urma cu 138 de ani, in 19 august 1881, venea pe lume George Enescu. Documentul care atesta nasterea lui George Enescu a ajuns in pastrarea Arhivelor Nationale prin intermediul preotului Dumitru Furtuna. Liveni-Varnav, satul in care s-a nascut Enescu, facea parte, in 1881, din comuna Cordareni. Aceasta copie a actului de nastere a fost extrasa de la Primaria Dumeni pentru ca satele din cuprinsul comunei Cordareni aveau resedinta la Dumeni potrivit Legii de organizare administrativ teritoriala a comunelor rurale de la 1 mai 1904. Documentul apare prima data publicat de muzicologul Viorel Cosma in lucrarea Enescu azi 1981).

Casa in care s-a nascut George Enescu va fi reabilitata. Locuinta veche de aproape 200 de ani era carpita de muzeografi

Casa in care s-a nascut George Enescu va fi reabilitata prin fonduri europene. Aceasta se afla in satul Liveni, comuna George Enescu si gazduieste o casa memoriala dedicata marelui compozitor si muzician.

TVR 3 il omagiaza pe George Enescu de ziua sa de nastere

Luni, 19 august, pentru al treilea an consecutiv, TVR 3 marcheaza ziua de nastere a celui mai mare si prolific compozitor al Romaniei, George Enescu 19 august 1881 - 4 mai 1955), printr-un maraton dedicat creatiei si personalitatii sale.

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2014 seconds )