Libnet.ro
UNICEF

12:45

Cum mi-am petrecut ziua de 22 decembrie 1989

Adevărul Adevărul,
Cum mi-am petrecut ziua de 22 decembrie 1989

Imisi amintesc ca, in acea zi teribila, la Universitate, in Bucuresti, vitrinele librariei Eminescu erau sparte si ca in fata statuilor, o masina de pompieri spala asfaltul de singe. continuă pe Adevărul

17 decembrie 1989, ziua in care armata si-a ciuruit poporul la Timisoara: Am vazut-o pe mama impuscata in cap. Tata era ghemuit, nimerit in stomac

Data de 17 decembrie 1989 ramane una dintre cele mai sangeroase ale Revolutiei. A fost ziua in care Armata si trupele de Securitate au deschis focul impotriva manifestantilor din Timisoara. Grupuri de.

Gen (r) Dan Voinea: Fenomenul terorist a fost creat de structura informativa a Armatei / Nu a fost identificat niciun agent strain implicat in evenimentele din decembrie 1989

Generalul in rezerva Dan Voinea, procurorul militar care a instrumentat dosarul Revolutiei din 1989, afirma ca nu au existat teroristi straini implicati in evenimentele sangeroase din Bucuresti si ca in 85% din cazuri s-au stabilit autorii fizici ai omorului sau al tentativei de omor, care apartineau structurilor militare, si au mai fost si din garzile patriotice.

Cum au scapat de pedepse militienii si militarii care au ucis manifestantii la Catedrala, in 18 decembrie 1989

In 18 decembrie 1989, trei timisoreni au fost omorati pe treptele Catedralei. Alte cinci persoane au fost ranite de gloantele trase din cordonul militienilor si militarilor.

VIDEO Cum au scapat de pedepse militienii si militarii care au ucis manifestantii la Catedrala, in 18 decembrie 1989

In 18 decembrie 1989, trei timisoreni au fost omorati pe treptele Catedralei. Alte cinci persoane au fost ranite de gloantele trase din cordonul militienilor si militarilor.

Detalii explozive dintr-un dosar DIICOT/SIE: Dan Voiculescu, suspectat ca si-a insusit sute de milioane de dolari in Decembrie 1989

Dan Voiculescu si-ar fi insusit intre 150-300 milioane de dolari in decembrie 1989 si in primele luni din 1990, se arata intr-un raport al DIICOT si SIE, publicat joi pe site-ul flux24. ro, care prezinta toate.

Timisoara, 16 decembrie 1989: scanteia revolutiei si scandarile multimii care a iesit in strada

Timisorenii au iesit in strada in numar mare pe 16 decembrie 1989, cand s-a strigat pentru prima data Jos Ceausescu. Scanteia revolutiei fusese aprinsa cu o zi inainte, insa oamenii cu continuat sa iasa in strada, satui de foame, frig si.

16 decembrie 1989. in Piata Maria se gasesc 1.000 de persoane. Se actioneaza cu doua plutoane de securitate si 100 de militieni care fac ordine

Manifestatia pro-Tokes din fata Bisericii Reformate din Piata Maria, care au inceput in 15 decembrie, s-a transformat, in 16 decembrie intr-un protest anti-Ceausescu.

Amintiri despre decembrie 1989

Inca de mic, de cand incepusem sa vad filme istorice sau sa ascult povestirile istorice la scoala, am avut un sentiment de invidie fata de cei care traisera vremuri istorice. in anul de gratie 1989, eram elev in clasa a III-a primara, intr-un sat din Oltenia, din acelasi judet de unde provenea Nicolae Ceausescu.

18 decembrie 1989. Marturii din infernul de la Spitalul Judetean din Timisoara Erau morti peste tot pe coridorul intunecat. A urmat furtul cadavrelor

CUTREMURATOR Alexandra Enache, directorul Institutului de Medicina Legala din Timisoara, a fost medic rezident la Morga Spitalului Judetean in 1989. Secventele de cosmar ale acelor timpuri o urmaresc si acum.

25 de ani de la Revolutie. Cati oameni au murit in decembrie 1989

Acum 25 de ani, in decembrie, mureau oameni. impuscati pe strada, aruncati in aer, injunghiati, zdrobiti cu TAB-urile, executati cu sange rece in spitale, arsi si cu cenusa aruncata in canalizare. Trei.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2872 seconds )