Libnet.ro
UNICEF

06:45

Curtea de Justitie a UE condamna Ungaria pentru legea privind Universitatea Central Europeana

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Curtea de Justitie a UE condamna Ungaria pentru legea privind Universitatea Central Europeana

Ungaria, aflata in disputa cu Bruxellesul in legatura cu statul de drept, a fost condamnata marti de justitia europeana pentru legea privind universitatile straine, care a constrans Universitatea Central Europeana CEU), fondata de George Soros, sa isi mute cea mai mare parte a activitatilor la Viena, relateaza AFP si Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Ungaria, sanctionata pentru legile impotriva Universitatii Central Europene, infiintata de Soros

Curtea de Justitie a Uniunii Europene condamna Ungaria pentru legea care a fortat Universitatea Cent.

Universitatea Soros: Justitia europeana condamna Ungaria

Ungaria a fost condamnata marti de justitia europeana pentru controversata lege privind universitatile straine, care a constrans Universitatea Europei Centrale, infiintata de miliardarul George Soros, sa-si mute cea mai mare parte a activitatilor la Viena, scrie AFP.

Legea privind dobanzile excesive: se intrevad deja efecte perverse?

In martie 2019, Curtea Constitutionala a Romaniei constata ca o lege ce urmarea limitarea dobanzilor in sectorul financiar este neconstitutionala, in principal datorita faptului ca nu a fost realizata motivarea si fundamentarea economica, sociala si juridica a solutiilor adoptate, legea insasi fiind considerata neclara, scrie Cristian Bichi, consilier al Guvernatorului BNR. Un verdict al acestui for privind o lege similara, ce urmareste protectia consumatorilor impotriva dobanzilor excesive, urmeaza a fi pronuntat in urmatoarele zile.

Premiul Nobel pentru Fizica, acordat pentru investigatii privind gaurile negre si pentru descoperiri astronomice

Cercetatorii Roger Penrose, Reinhard Genzel si Andrea Ghez au primit, marti, premiul Nobel pentru Fizica pe anul 2020, pentru investigatii privind gaurile negre si descoperiri astronomice. Mai exact, Roger.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2025 seconds )