Libnet.ro
UNICEF

21:45

Pe cuvant, cu Ana Iorga: Despre folosirea expresiei intreb pentru un prieten

Antena3 Antena3,
Pe cuvant, cu Ana Iorga: Despre folosirea expresiei intreb pentru un prieten

Ana Iorga a vorbit in rubrica Pe cuvant despre utilizarea expresiei intreb pentru un prieten. Acum, toata lumea stie ca intrebi de fapt pentru tine si expresia e doar o joaca ironica. La inceput i. continuă pe Antena3

Pe cuvant, cu Ana Iorga. Cum se folosesc corect desinentele pentru timpul mai mult ca perfect

Astaziincercam sa scapam de greselile pe care le facem cand folosim verbele la mai mult ca perfect. Este un timp al modului indicativ pe care il folosim foarte frecvent si de multe ori gresim formele.

Cartea Marea Unire pentru cei mici, de jurnalista Antena 3, Ana Iorga si istoricul Filip-Lucian Iorga lansata la Bookfest

Cartea Marea Unire pentru cei mici, de jurnalista Ana Iorga si istoricul Filip-Lucian Iorga, a fost lansata, vineri, la Bookfest. Poate parea ca un gest de impietate sa vrei sa spui pentru copii, asa, mai.

Pe cuvant, cu Ana Iorga. Folosirea corecta a adjectivului scump

Bun gasit! Sa nu mai spunem preturi scumpe sau preturi ieftine. Este pleonasm, care vine din incmpatibilitatea cuvantului pret si a sensul adjectivului scump. Sa vedem de ce, si cum ar trebui sa spunem.

Pe cuvant, cu Ana Iorga. Folosirea corecta a verbului a iubi

Bun gasit! Iubesc sa fac sport in aer liber! Iubesc inghetata cu fructe. Iubesc perlele si rochiile din matase. Nu vreau sa va insir pasiunile mele. Vreau sa va atrag atentia asupra acestei exprimari.

ştiri de la Antena3

actualitate, 21:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2019 seconds )