Libnet.ro
UNICEF

01:05

Daianu Fiscal

Libnet Ro
Daniel Daianu (Consiliul Fiscal), despre cresterile de salarii: Dai cu o mana, iei cu alta. Nu sunt bani, ei trebuie luati de undeva. De la anul vor urma masuri dureroase mai ales pentru cei cu venituri mici (VIDEO)

Daniel Daianu (Consiliul Fiscal), despre cresterile de salarii: Dai cu o mana, iei cu alta. Nu sunt bani, ei trebuie luati de undeva. De la anul vor urma masuri dureroase mai ales pentru cei cu venituri mici (VIDEO)

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, a atras atentia ca nu sunt deloc tinute sub control cheltuielile statului, iar majorarile salariale pun presiune suplimentara pe buget. Deficitul oricum e mare si de la anul vor fi luate masuri dureroase de corectie, a mai spus acesta. Daianu a mai afirmat ca atunci cand Guvernul creste salariile, practic da cu o mana si ia cu alta pentru ca bani la buget pentru aceste majorari nu exista, asa ca va trebui sa ia masuri pentru a face rost de aceste sume. Si banii, evident, vor veni tot de la oamenii carora li s-au marit acum salariile. Cei mai afectati de deciziile din 2025 si dupa vor fi cei cu venituri mici, a mai punctat Daianu.

CONFERINTA PIATA FINANCIAR-BANCARA Daniel Daianu, Consiliul Fiscal: Marea problema a Romaniei - societatea cheltuieste cu 6-7% din PIB mai mult decat produce

Bugetul public are implicatii majore asupra echilibrului financiar, este de parere Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, care atrage atentia: Un dezechilibru bugetar mare creeaza un disconfort pentru Banca Nationala a Romaniei. Cu cat vom intarzia mai mult sa reducem deficitul bugetar - o corectie care nu se face peste noapte -, cu atat va fi mai greu pentru Banca Nationala in a se duce cu rata de politica monetara cat mai jos.

Daianu: Marea problema a Romaniei este tinerea cheltuielilor sub control

Marea problema in acest an consta in tinerea sub control a cheltuielilor bugetare, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Daniel Daianu.

LIVE - VIDEO Conferinta Piata financiar-bancara - editia a III-a -

ACTUALIZARE - Ole Hansen, Saxo Bank: Ne asteptam ca pretul marfurilor sa continue sa creasca, in lunile urmatoare --- * ACTUALIZARE - Remus Danila, BVB: Piata de capital a ajuns la nivelul la care poate fi o alternativa serioasa pentru finantarea economiei --- *ACTUALIZARE - Felix Daniliuc, BRD: Industria bancara are un obiectiv pragmatic dar si cu implicatii social-economice --- *ACTUALIZARE - Ramona Ivan, CEC Bank: Fondurile europene pot sa insemne foarte mult pentru tara --- *ACTUALIZARE - Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal: Marea problema, in acest an, este sa tinem cheutelile sub control --- *ACTUALIZARE - Liviu Fenoghen, Directorul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Cele mai multe solicitari din partea consumatorilor au fost pentru renegocierea contractelor prin conversie credit --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, senator: Cifrele arata foarte bine pe IMM Invest, sumele investite sunt foarte mari --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din cadrul Senatului Romaniei: La Comisie, avem in dezbatere in aceasta perioada un proiect legat de mentinerea cotei unice de impozitare --- *ACTUALIZARE - Anca Dragu, guvernatorul BNM: Observam mai mult interes pentru investitiile in Republica Moldova --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Anul trecut a fost adoptat un set de masuri care din perspectiva fiscala inseamna eliminarea unor facilitati si cresterea capacitatii institutionale a ANAF, pentru a avea o mai buna colectare --- *ACTUALIZARE - Dumitru Nancu, director general FNGCIMM: Din 1 iunie 2020 pana astazi 93. 000 de companii au beneficiat de finantarea prin intermediul schemei IMM Invest --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Ministerul Finantelor e participant pe piata financiara in calitate de emitent --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut, director executiv Asociatia Romana a Bancilor: Sectorul bancar detine o pondere de trei patrimi din activele sistemului financiar --- Ziarul BURSA organizeaza conferinta Piata financiar-bancara, in data de 21 mai 2024, incepand cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanta, din Calea 13 Septembrie nr.

Comisia Europeana estimeaza un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania anul acesta. Daianu: in 2023 nu s-au facut progrese, iar 2024 e an electoral, vor creste presiunile pe buget. in 2025 se va simti si impactul deplin al reformei pensiilor

Comisia Europeana estimeaza pentru anul acesta un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in timp ce Consiliul Fiscal il prognozeaza la circa 6,4% din PIB. Procentele apar in Raportul de analiza a convergentei Romania Zona Euro Monitor nr. 152024 Europa si pierderea dividendului pacii. Situatia a fost analizata de Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal si coordonatorul echipei de proiect.

Daianu (Consiliul Fiscal): Evaziunea fiscala e mare la noi. Nu se platesc taxe. E nevoie de o colectare mai buna Cred ca va exista un pachet de masuri. Nu inseamna crestere de taxe, ci eliminarea unor scutiri (VIDEO)

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat ca Romania are o mare problema cu evaziunea fiscala. Dar recuperarea prejudiciilor, de exemplu, nu e suficienta pentru a face diferenta, ci de nevoie de o schimbare de substanta, de o colectare constant mare a veniturilor la bugetul de stat. Acesta a mai sustinut ca, in opinia sa, la anul va fi adoptat un pachet de masuri care nu va include cresteri de taxe, ci eliminarea unor scutiri.

Daianu (Consiliul Fiscal): Restructurarea administratiei publice merge foarte greu A crede ca ne putem duce cu deficitul sub 3% in doar 2 ani e o prostie Ajustarea deficitului bugetar nu se poate face in principal pe partea de cheltuieli (VIDEO)

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat ca e o prostie sa credem ca putem cobori cu deficitul bugetar sub 3% in 2 ani. Prin urmare, sunt intemeiate negocierile Guvernului cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a prelungi termenul in care Romania trebuie sa revina cu deficitul sub acest prag. Daianu a insistat ca avem un deficit foarte mare, care nu poate fi diminuat doar operand pe partea de cheltuieli.

Daniel Daianu: in societatea romaneasca exista multa ipocrizie, minciuna, limbaj dublu Multi prin microintreprinderi de fapt isi iau salariile

In PNRR si in alte recomandari, in studiul Bancii Mondiale, al Fondului Monetar, se prevede eliminarea portitelor fiscale, sustine Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal.

Variante privind scaderea deficitului bugetar al tarii. Ce spune Daniel Daianu

Consiliul Fiscal estimeaza ca anul acesta deficitul va fi peste 6% si, daca se va recurge iar la o taiere de cheltuieli de capital, s-ar putea sa fie sub 6%, dar va fi foarte greu, a declarat, marti, presedintele Consiliului Fiscal, Daniel Daianu. Noi vedem deficitul peste 6% in acest an, cu acest addendum: daca .

Daianu: Procesul de consolidare fiscala va fi unul dureros

Consolidarea fiscala va fi un proces dureros si este de dorit sa se desfasoare in mod echitabil, a declarat, marti presedintele Consiliul Fiscal, Daniel Daianu.

Daniel Daianu compara consolidarea fiscala cu boxul

Trebuie sa faci consolidarea fiscal-bugetara si orice politica de dezvoltare trebuie sa se adreseze societatii, sustine Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal.

Daniel Daianu: Sper sa nu ajungem in situatia sa platim toti taxa prin inflatie Loveste in nevoiasi. Cei care au bani multi, nu se sinchisesc

Prin orice cale s-ar face consolidarea fiscal-bugetara, ea inseamna extractie de venituri, de resurse din buzunarele unora si a altora, sustine Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal.

Daniel Daianu: Riscam sa ne ducem cu deficitul bugetar catre 7%

Romania ar putea inregistra anul acesta o crestere economica de 3%, dar riscam sa ajungem cu deficitul bugetar, daca nu suntem atenti, catre 7%, a declarat, joi, Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, care a participat la o conferinta.

Daniel Daianu: Vom avea o executie bugetara framantata, foarte dificila Riscam sa ne ducem cu deficitul bugetar catre 7%

Presedintele Consiliului Fiscal, Daniel Daianu, e de parere ca este foarte improbabil ca deficitul bugetar inregistrat de Romania anul acesta sa fie unul mai mic de 6%, el avertizand asupra faptului ca, daca nu exista atentie din partea guvernantilor, deficitul poate creste catre 7 puncte procentuale. Daianu este de parere ca Romania va avea o executie bugetara framantata, foarte dificila.

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal: Bugetul este nerealist, cu cheltuieli subestimate si venituri supraevaluate. Estimam un deficit de 6,4% din PIB in anul electoral 2024

Bugetul pe 2024 este atacat nu doar de Opozitie, ci si de institutia care are rolul de a consilia Guvernul in elaborarea acestei legi fundamentale.

Presedintele Consiliului Fiscal, avertisment cu privire la bugetul fantezist pe 2024: Viata a aratat ca am avut dreptate

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, a intrat in direct la Antena 3 CNN unde a explicat care sunt pericolele din bugetul pentru 2024.

Daianu: Dezbaterea privind deficitul arata ideologizare, detasare de realitate Nu poti taia cheltuielile publice cu satarul Nu e normal ca cei mai neajutorati sa suporte costul, iar corectia prin inflatie e o iluzie

Dezbaterea publica privind corectarea deficitului a aratat multa ideologizare, detasare de realitate, neintelegerea unor compromisuri inevitabile in politica economica, scrie Daniel Daianu in Raportul care insoteste opinia Consiliului Fiscal pe marginea Bugetului. Nu se poate obtine reducerea deficitelor fara dureri, fara a distribui efortul de corectie echitabil. Daca fiecare vrea sa fie scutit de participarea la acest efort, cine sa suporte povara? Si nu e normal ca cei mai neajutorati sa suporte costul cel mai mare, arata academicianul.

Daianu: Dezbaterea privind deficitul arata ideologizare, o detasare de realitate Nu poti taia cheltuielile publice cu satarul Nu e normal ca cei mai neajutorati sa suporte costul, iar corectia prin inflatie e o iluzie

Dezbaterea publica privind corectarea deficitului a aratat multa ideologizare, detasare de realitate, neintelegerea unor compromisuri inevitabile in politica economica, scrie Daniel Daianu in Raportul care insoteste opinia Consiliului Fiscal pe marginea Bugetului. Nu se poate obtine reducerea deficitelor fara dureri, fara a distribui efortul de corectie echitabil. Daca fiecare vrea sa fie scutit de participarea la acest efort, cine sa suporte povara? Si nu e normal ca cei mai neajutorati sa suporte costul cel mai mare, arata academicianul.

Daniel Daianu: Bugetul are venituri foarte joase si are deficite structurale mari (VIDEO)

Daniel Daianu a explicat intr-o interventie pentru B1 TV de ce Consiliul Fiscal a avizat negativ proeictul bugetului pe anul 2024. Acesta a precizat ca nu pot fi considerate venituri certe cele obtinute dintr-o presupusa crestere a colectarii ca urmare a combaterii evaziunii fiscale: Nu este corect sa fie considerate drept venituri certe in constructia bugetului veniturile care s-ar obtine din combaterea evaziunii fiscale. Salutam la Consiliul Fiscal incercarea Guvernului de a fi mult mai ferm in combaterea evaziunii fiscale si optimizarii fiscale. Dar una e ce vrei, ce intentionezi sa faci, chiar masuri concrete pe care incerci sa le utilizeaza in acest scop si o constructie bugetara care sa fie pe baze rationale. Cineva se poate duce la o banca si sa ceara un credit avand un venit mic si sa spuna eu imi propun sa gasesc o alta slujba cu venit mai mare ca sa pot onora platile. Ofiterul de credit o sa ii spuna nu se poate. Noi judecam in functied e veniturile pe care le ai in momentuld e fata. Un buget asa trebuie sa se construiasca.

Daniel Daianu (Consiliul Fiscal), despre cresterile substantiale de pensii promise: Impactul bugetar e sever. Ni se complica viata si nici nu aduc in discutie alte posibile socuri. Noi nu avem spatiu fiscal, avem venituri foarte joase (VIDEO)

Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat duminica, pentru B1 TV, ca majorarile de pensii in medie cu 40% promise de coalitia PSD-PNL prin noua lege a pensiilor ne vor complica viata si mai tare. Deja avem un deficit foarte mare ce trebuie redus substantial, incasari putine la bugetul de stat si ar putea urma alte posibile socuri. Si, pe langa acestea, Puterea promite niste cresteri de pensii cu impact sever asupra bugetului de stat. Prin urmare, in loc sa reducem serios acest deficit, noi suntem pe punctul sa-l crestem si mai mult.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2115 seconds )