Libnet.ro
UNICEF

22:00

Debut in forta la Festivalul George Enescu 2017, cu Oedipe, Jurowski si multimedia

România Liberă România Liberă,
Debut in forta la Festivalul George Enescu 2017, cu Oedipe, Jurowski si multimedia

Zece minute de aplauze, numarate pe ceas, astfel s-a incheiat concertul care a deschis sambata, 2 septembrie, editia 2017 a Festivalului George Enescu. Atat au durat omagiile pe care o sala plina le-a oferit celor care au pus in scena celebra opera a compozitorului roman, Oedipe, intr-o varianta moderna, cu o proiectie multimedia care a surprins. continuă pe România Liberă

Debut in forta la Festivalul George Enescu 2017, cu Oedipe, Jurowski si multimedia

Zece minute de aplauze, numarate pe ceas, astfel s-a incheiat concertul care a deschis sambata, 2 septembrie, editia 2017 a Festivalului George Enescu. Atat au durat omagiile pe care o sala plina le-a oferit celor care au pus in scena celebra opera a compozitorului roman, Oedipe, intr-o varianta moderna, cu o proiectie multimedia care a surprins.

Concertul cu Oedipe a deschis Festivalul George Enescu

Pentru a XXIII-a oara in cele aproape sase decenii de existenta, Festivalul George Enescu a fost inaugurat la Bucuresti.

Incepe Festivalul George Enescu, cu peste 80 de evenimente si 3.000 de artisti

Festivalul International George Enescu 2017 incepe sambata, cu opera Oedip, in interpretarea London Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 19. 30, peste 80 de evenimente si mai mult de 3. 000 de.

Festivalul George Enescu incepe sambata, cu opera Oedip, in interpretarea London Philharmonic Orchestra

Festivalul International George Enescu 2017 incepe sambata, cu opera Oedip, in interpretarea London Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 19. 30, peste 80 de evenimente si mai mult de 3. 000 de artisti urmand sa faca parte din evenimentul care se va desfasura in Capitala si in alte sapte orase din Romania - Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau, Ploiesti si Sibiu, informeaza News. ro,.

Ce-i in capul tau. Ca sa nu se repete prostul gust la Festivalul George Enescu: Inchide naibii telefonul!, Nu dormi! si alte gesturi simple

Pentru multi, inceputul toamnei semnifica sfarsitul vacantelor, inceputul scolii, terminarea banilor si constientizarea problemei eterne ce facem de revelion?. Pentru melomani cel putin in anii fara sot) este momentul pe care il asteptam de luni de zile de cand ne-am cumparat bilete la cel mai mare festival de muzica clasica din Romania, si cu siguranta unul din cele mai importante din Europa. Festivalul George Enescu. Totusi, in fiecare an, oricat de tare este muzica si cat vrei sa te lasi cuprins de atmosfera concertelor, exista cateva obiceiuri de prost gust care reusesc uneori sa strice cheful spectatorilor. Incepe sambata, tine 22 de zile, ce-ar fi sa fii la inaltime?.

Obiectivul George Enescu

Se inmultesc cartile si articolele de presa care documenteaza fara putinta de tagada faptul ca pe intreaga durata a exilului sau, din 1947 si pana la 4 mai 1956, ziua mortii, dar si dupa aceea, George Enescu a reprezentat o continua preocupare pentru autoritatile comuniste de la Bucuresti si pentru serviciile secrete aflate la dispozitia acestora.

Prima zi a Festivalului George Enescu. Sa nu ne uitam bunele maniere acasa

Opera lui George Enescu, Oedipe, interpretata de London Philharmonic Orchestra si dirijata de Vladimir Jurowski, a deschis sambata seara Festivalul George Enescu, Daca in ultimele doua editii, m-am ocupat de editarea din partea Adevarul a ziarului festivalului, in acest an sunt simplu spectator si ma bucur ca pot ajunge la concerte, mai relaxata putin.

Jurowski ridica grandios partitura Oedip in aer, onorandu-l astfel pe Enescu.Festivalul lui Enescu, ziua 1.

A inceput! Festivalul lui Enescu. In deschidere, in loc sa ascultam din nou Raspodia 1 de George Enescu, London Philharmonic Orchestra sub bagheta lui Vladimir Jurowsky directorul artistic al festivalului) a interpretat opera tragica Oedip. In urma premierei glorioase de anul trecut de la Royal Opera House din Londra s-a scris atunci ca Oedip este o creatie desavarsita, redescoperita), era si cazul ca opera despre care multi spun ca este adevarata capodopera a lui George Enescu, sa ajunga si la Sala Palatului. Un public distins, neasteptat de tacut si cuminte a ascultat mai mult de 3 ore interpretarea englezilor. A fostcomplicat. A fost experienta Haute Culture.

FOTO Festivalul Art District 2017 a debutat cu un spectacol grandios pe strazile Constantei

Festivalul International de Strada Art District 2017 a debutat sambata seara cu un spectacol grandios pe strazile Constantei. Mii de oameni au asistat la parada artistilor care aduc teatrul in locuri neconventionale.

INTERVIU. Steven van Groningen, CEO Raiffeinsen Bank, sponsor al Festivalului Enescu: Daca am pastra atitudinea pozitiva din timpul festivalului si dupa, impactul ar fi pe termen lung

Editia din acest an a Festivalului este pusa sub semnul inovatiei, al tehnologiei, care ne poate ajuta sa redescoperim muzica clasica altfel. De exemplu, vom avea in premiera trei concerte cu proiectii multimedia, dintre care unul este chiar Oedipe, de George Enescu. Stim ca este o provocare, pentru ca unii dintre noi prefera sa nu experimenteze cand e vorba de muzica clasica. Cum vedeti aceasta intalnire dintre muzica si tehnologie? .

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,213 seconds )