Libnet.ro
UNICEF

22:45

Decarbonizarea Sectorului

Libnet Ro
Delgaz Grid: Proiectul 20HyGrid a fost finalizat cu succes

Delgaz Grid: Proiectul 20HyGrid a fost finalizat cu succes

Delgaz Grid, companie membra a grupului E. ON Romania, a prezentat astazi reprezentantilor Ministerului Energiei si ai ANRE concluziile finale ale proiectului pilot 20HyGrid, prin care a fost testata, atat in conditii de laborator, cat si in teren, fezabilitatea tehnica a alimentarii locuintelor cu amestec de gaze naturale 80%) si hidrogen 20%) prin actuala infrastructura de gaze naturale, in scopul identificarii unei solutii pentru decarbonizarea partiala a sectorului incalzirii.

Banca Mondiala recomanda reintroducerea taxei de poluare. Ce inseamna asta pentru Romania

Romania a demarat eforturi pentru decarbonizarea sectorului transporturilor, insa investitiile actuale si politicile sunt limitate, iar sectorul nu este in grafic cu realizarea obiectivului climatic pentru 2050, se arata in Raportul de Tara privind Clima si Dezvoltarea Bancii Mondiale.

Numarul TIR-urilor care vor circula pe soselele din Romania va scadea considerabil. Ce are in plan ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marti, ca decarbonizarea sectorului de transporturi va presupune si migrarea transportului rutier catre sistemele verzi, si anume, cele pe calea ferata sau naval. in acest sens, este asteptata venirea celor 62 de garnituri electrice noi pentru calea ferata. Grineanu a facut declaratia marti la evenimentul Schimbari climatice si dezvoltare: perspective pentru Romania de la Palatul Cotroceni, informeaza site-ul stiripesurse. ro.

Mai putine TIR-uri pe soselele din Romania. Marfurile, transportate pe calea ferata sau pe apa

Sorin Grindeanu a declarat ca decarbonizarea sectorului de transporturi va presupune si migrarea transportului rutier catre sistemele verzi, prietenoase cu mediul.

Transporturile polueaza tot mai mult in Romania, in loc sa devina tot mai verzi. De vina sunt masinile vechi si caile ferate proaste

Romania a demarat eforturi pentru decarbonizarea sectorului transporturilor, insa investitiile actuale si politicile sunt limitate, iar sectorul nu este in grafic cu realizarea obiectivului climatic pentru 2050, se arata in Raportul de Tara privind.

Transporturile polueaza tot mai mult in Romania, in loc sa devina tot mai verzi. De vina sunt masinile vechi si caile ferate proaste

Romania a demarat eforturi pentru decarbonizarea sectorului transporturilor, insa investitiile actuale si politicile sunt limitate, iar sectorul nu este in grafic cu realizarea obiectivului climatic pentru 2050, se arata in Raportul de Tara privind.

George Simion, dupa scandalul din Parlament: Sunt interese foarte mari. Planul este sa nu mai fim independenti energetic

George Simion a comentat scandalul, de astazi, pe baza Legii privind decarbonizarea sectorului energetic si a explicat de ce si-a pierdut cumpatul: Practic, noi ne ducem singuri la taiere. Sunt interese foarte mari. Planul este sa nu mai fim independenti, spune liderul AUR care a facut o serie de dezvaluiri.

Marius Pascan, prim-vicepresedinte PMP despre inchiderea minelor din 2023: Este un act concret de subminare a economiei (VIDEO)

Camera Deputatilor a votat proiectul privind decarbonizarea sectorului energetic, care reglementeaza inchiderea si conservarea grupurilor energetice pe baza de lignit si huila. Romania este obligata sa importe surse energetice desi ar putea sa fie aproape autonoma Marius Pascan, prim-vicepresedinte PMP a vorbit la emisiunea Politica Zilei de la B1 despre paradoxul cu care se confrunta Romania, in plina criza a energiei, avand resurse pe care nu le exploateaza: Nu ma sfiesc sa o spun cu toata responsabilitatea ca ceea ce s-a intamplat astazi in Camera Deputatilor este un act concret de subminare a economiei tarii.

Proiectul de lege privind decarbonizarea sectorului energetic , adoptat de Camera Deputatilor

Deputatii au adoptat, astazi, in plen, un proiect de lege de aprobare a OUG 1082022 privind decarbonizarea sectorului energetic.

Proiectul de lege privind decarbonizarea sectorului energetic, adoptat

Deputatii au adoptat, marti, in plen, un proiect de lege de aprobare a OUG 1082022 privind decarbonizarea sectorului energetic, care reglementeaza inchiderea si conservarea grupurilor energetice pe baza de lignit si huila, inchiderea carierelor de lignit si minelor de huila precum si masuri de sprijin pentru inchiderea si conservarea capacitatilor de producere a energiei electrice .

Senatul a adoptat OUG pentru decarbonizarea sectorului energetic

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind decarbonizarea sectorului energetic.

SENAT: OUG 1082022 privind decarbonizarea sectorului energetic a fost adoptata

Senatul a adoptat, astazi, in plen, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 1082022 privind decarbonizarea sectorului energetic, prin care se instituie masuri pentru coordonarea si implementarea acestui proces si se infiinteaza Comitetului Interministerial al Carbunelui.

Germania a inaugurat prima flota de trenuri cu hidrogen din lume

Germania a inaugurat astazi prima linie feroviara din lume ce functioneaza in intregime cu hidrogen, o etapa majora pentru decarbonizarea sectorului feroviar, in pofida provocarilor si a problemelor de aprovizionare ridicate de aceasta tehnologie inovatoare.

OUG privind decarbonizarea sectorului energetic, adoptata. Virgil Popescu: isi propune sa elimine, etapizat, carbunele din mixul energetic, pana in 2032

Guvernul a adoptat, joi, la propunerea Ministerului Energiei, Ordonanta de Urgenta privind decarbonizarea sectorului energetic, avand in vedere ca eliminarea etapizata a centralelor electrice pe baza de lignit si huila constituie un element de reforma din PNRR. Virgil Popescu a precizat ca ordonanta isi propune sa elimine, etapizat, carbunele din mixul energetic, pana in 2032.

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta privind decarbonizarea sectorului energetic

Guvernul a adoptat, astazi, la propunerea ministerului Energiei, Ordonanta de Urgenta privind decarbonizarea sectorului energetic, un jalon din PNRR, avand in vedere ca eliminarea etapizata a centralelor electrice pe baza de lignit si huila constituie un element de reforma al Componentei C6. Energie, din cadrul Pilonului I. Tranzitia verde al Planului National de Redresare si Rezilienta, anunta ministerul intr-un comunicat oficial. Ministrul Virgil Popescu a afirmat ca ordonanta privind decarbonarea sistemului energetic este jalon in PNRR, care isi propune sa elimine, etapizat, carbunele din mixul energetic, pana in 2032.

MINISTERUL ENERGIEI: Romania vrea sa renunte la productia de energie pe baza de lignit si huila, pana la 31 decembrie 2030

Romania a stabilit ca incetarea producerii energiei electrice pe baza de lignit si huila sa se realizeze pana la data de 31 decembrie 2030, prin retragerea din exploatare si inchiderea definitiva si ireversibila a capacitatii energetice totale instalate pe baza de lignit si huila, de 4. 920 MW, potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta privind decarbonizarea sectorului energetic, publicat in dezbatere de Ministerul Energiei.

Noul context geopolitic pentru cursa contra-cronometru a tranzitiei energetice

Miercuri, 30 martie, la Teatrul Apollo111 Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu 23-25), are loc a doua conversatie din seria Sustainable Futures, pe tema SDG7 - Energie curata si la preturi accesibile. in cadrul intalnirii din 30 martie, alaturi de experti, antreprenori si lideri din companii, vor fi abordate teme precum: decarbonizarea in noul context geopolitic, solutii de energie sustenabila, oportunitatile aduse de legea prosumatorului, precum si transformarile sistemice necesare sectorului energetic.

RAPORT CESE: Decarbonizarea sectorului industrial este mult prea lenta

Comitetul Economic si Social European solicita Comisiei Europene introducerea unor obiective nationale obligatorii privind guvernanta in domeniul energiei si masuri coercitive impotriva statelor membre deficitare in atingerea tintelor climatice Comisia Europeana nu vegheaza atent la atingerea obiectivelor stabilite prin Green Deal, in ciuda declaratiilor oficialilor de la Bruxelles, afirma Comitetul Economic si Social European, care este nemultumit de faptul ca tintele climatice stabilite pentru anii 2030 si 2050 nu sunt respectate de catre statele membre ale UE.

Prin PNRR, Romania s-a angajat sa renunte la incalzirea cu lemne pana in 2023

Prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Romania s-a angajat fata de autoritatile Uniunii Europene sa renunte la incalzirea cu lemne pana in 2023. Astfel, se incearca decarbonizarea sectorului de incalzire racire. Totodata, se .

Noi reguli europene pentru incalzirea locuintelor. 88% din energia termica este asigurata prin boilere individuale

Atingerea obiectivelor climatice ambitioase ale Europei nu este posibila fara decarbonizarea sectorului de incalzire si racire. Acesta contribuie la circa jumatate din consumul de energie al UE, iar peste trei sferturi din incalzire este asigurata prin arderea combustibililor fosili, dupa cum arata datele Comisiei Europene.

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )