Libnet.ro
UNICEF

20:30

Dezbatere despre noul protocol pentru predarea Religiei in scoli, la Adevarul Live de la 14:00

Adevărul Adevărul,
Dezbatere despre noul protocol pentru predarea Religiei in scoli, la Adevarul Live de la 14:00

Astazi, la Adevarul Live de la ora 14:00 vom discuta alaturi de specialisti si reprezentanti ai societatii civile, despre noul protocol pentru predarea Religiei in scoli, semnat saptamana trecuta de Ministerul Educatiei, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte. continuă pe Adevărul

Ce aduce nou Protocolul incheiat de Ministerul Educatiei cu Patriarhia despre predarea Religiei in scoli, la Adevarul Live de la 14:00

Astazi, la Adevarul Live de la ora 14:00 vom discuta alaturi de specialisti si reprezentanti ai societatii civile, despre noul protocol pentru predarea Religiei in scoli, semnat saptamana trecuta de Ministerul Educatiei, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte si publicat astazi pe site-ul ministerului.

Protocol pentru predarea Religiei in scoli, semnat de Patriarhia Romana, de Ministerul Educatiei si de Secretariatul de Stat pentru Culte

Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat, joi, Protocolul cu privire la predarea disciplinei religie cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar.

Protocol pentru predarea Religiei: respectarea convingerilor si simbolurilor religioase, asigurata obligatoriu de scoli

Scolile trebuie sa asigure obligatoriu respectarea convingerilor, valorilor si a simbolurilor religioase, reprezentantii Patriarhiei pot participa ca invitati la inspectiile scolare, iar studentii de la facultatile de teologie pot fi exmatriculati daca nu respecta morala cultului, potrivit unui protocol de predare a Religiei, semnat joi de Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte.

DOCUMENT Ministerul Educatiei a desecretizat protocolul incheiat cu Biserica Ortodoxa privind predarea religiei in scoli. Cum ajung capii Bisericii sa decida fara drept de apel soarta profesorilor de religie

Ministerul Educatiei a facut public luni, 2 iunie, protocolul incheiat cu Patriarhia Romana cu privire la predarea in scoli a disciplinei religie-cultul ortodox. Incadrarea profesorilor pe catedre de religie - cultul ortodox in scoli si licee se face cu avizul scris binecuvantarea) al chiriarhului. Refuzul acordarii binecuvantarii trebuie sa fie motivat temeinic, retragerea binecuvantarii se face pentru abateri grave de la doctrina sau morala cultului si duce la incetarea de drept a contractului individual de munca, potrivit protocolului trimis de Minister la solicitarea HotNews. ro. De asemenea, procedura de acordare si de retragere a binecuvantarii se elaboreaza de catre Patriarhia Romana, se aproba prin hotararea Sfantului Sinod al BOR, dupa care procedura se comunica Ministerului Educatiei si Secretariatului de Stat pentru Culte. Descarca din articol protocolul integral incheiat de MEN si Patriarhia Romana.

DOCUMENT Ce prevede protocolul pentru predarea Religiei in scoli, publicat luni de Ministerul Educatiei

Patriarhia trebuie consultata in ceea ce piveste structura examenului de certificare a competentelor profesionale ale absolventului de invatamant teologic ortodox preuniversitar, profesorii de Religie sunt numiti cu binecuvantarea chiriarhului reprezentantul Patriarhiei), iar scolile au obligatia legala de a asigura respectarea convingerilor, valorilor si simbolurilor religioase.

Protocol tinut secret de Ministerul Educatiei si Patriarhia Romana. Ce prevederi au aparut: preotii si ierarhii bisericesti vor putea veni in inspectie la orele de religie, iar postul profesorului de religie depinde de avizul ierarhului local

Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat joi, 29 mai, un protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar, potrivit unui comunicat postat joi seara pe site-ul agentiei de stiri a Patriarhiei. Protocolul nu a fost facut public de nici una dintre cele trei parti. Ora 18. 54: Preotii si ierarhii bisericesti vor putea veni in inspectie la orele de religie, iar postul profesorului de religie depinde de avizul ierarhului local - aceste prevederi sint cuprinse in Protocol, potrivit Ministerului Educatiei. Ora 19. 40: Asociatia Secular-Umanista din Romania ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si isi exprima extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint.

DOCUMENT Ce contine protocolul secret intre BOR si stat in privinta predarii Religiei in scoli

Patriarhia trebuie consultata in ceea ce piveste structura examenului de certificare a competentelor profesionale ale absolventului de invatamant teologic ortodox preuniversitar, profesorii de Religie sunt numiti cu binecuvantarea chiriarhului reprezentantul Patriarhiei), iar scolile au obligatia legala de a asigura respectarea convingerilor, a valorilor si a simbolurilor religioase.

OK! KIDS: Ce nu stiai despre noul superstar de la Buckingham

Nici in basmele cu cel mai previzibil final fericit nu putea fi inchipuit un bebelus mai placut privirii. Adorabil, vesel, hazliu, dar si mai putinflatantul dolofan sunt doar cativa dintre termenii dulci incare a fost descris cel mai popular bebelus al momentului. Doamnelor si domnilor, aplauze pentru noua stea de la Buckingham!.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2058 seconds )