Libnet.ro
UNICEF

10:46

Dezinformare si propaganda dupa 23 August 1944: Regele a fugit in Turcia, guvernul a parasit Capitala, ofiterii sunt trimisi in Siberia

Adevărul Adevărul,
Dezinformare si propaganda dupa 23 August 1944: Regele a fugit in Turcia, guvernul a parasit Capitala, ofiterii sunt trimisi in Siberia

Proclamatia catre tara a regelui Mihai, difuzata la data de 23 August 1944, a fost interpretata in mod diferit de marile puteri ale lumii. Posturile din Berlin vorbeau de bolsevizare si de anexarea Romaniei la URSS, altele anuntau ca Regele a fugit in Turcia, iar Moscova nu recunostea nimic. continuă pe Adevărul

Document inedit despre 23 august 1944: Regele Mihai trebuia sa aterizeze in liniile sovietice si sa emita o proclamatie

La 72 de ani de la momentul istoric de la 23 august 1944, un document inedit publicat in premiera prezinta noi detalii despre unul dintre cele mai importante actiuni din istoria Romaniei moderne. Este.

23 august 1944, asa cum l-a trait un soldat britanic

Actul de la 23 august 1944 mai suscita inca diverse controverse. Adevarul istoric este greu de aflat, dupa deceniile de minciuni comuniste. De aceea, pentru cunoasterea evenimentelor reale, e foarte pretioasa marturia ofiterului britanic Ivor Porter, care a facut parte dintr-o misiune speciala, numita Operatiunea Autonomous.

Adevarul ascuns 71 de ani despre lovitura de stat din 23 august 1944. De ce a oprit Iuliu Maniu de la publicare un interviu istoric acordat de Corneliu Coposu

Marele om politic Corneliu Coposu a acordat pe 20 august 1945 un interviu amplu pentru Associated Press in care a dezvaluit in detaliu culisele actiunii din 23 august 1944, care a condus la rasturnarea regimului dictatorial al maresalului Ion Antonescu.

Adevarul ascuns 71 de ani despre lovitura de stat din 23 August 1944. De ce a oprit Iuliu Maniu de la publicare un interviu istoric acordat de Corneliu Coposu

Marele om politic Corneliu Coposu a acordat pe 20 august 1945 un interviu amplu pentru Associated Press in care a dezvaluit in detaliu culisele actiunii din 23 August 1944, care a condus la rasturnarea regimului dictatorial al maresalului Ion Antonescu.

Dosarul secret 23 August 1944. Ce s-a intamplat la intalnirile de alcov dintre Regele Mihai si vaduva Doly Sterianopol

Regele Mihai a avut in anul 1942 o aventura cu o vaduva, Doly Sterianopol. Episodul apare consemnat in dosarul Problema 23 August, aflat in arhiva CNSAS.

Neagu Djuvara despre 23 august 1944

Am recitit in aceste zile premergatoare zilei de 23 august, pana in 1989 Sarbatoarea nationala a Romaniei, cartea lui Neagu Djuvara Misterul telegramei de la Stockholm, aparuta in anul 2012 la editura bucuresteana Humanitas.

Cum petreceau romanii de 23 august: defilari si parade pana la epuizare, bere si mici cu portia. Se fura ca-n codru din fabrici

In anii comunismului, ziua de 23 august era o sarbatoare nationala. Dincolo de binecunoscutele defilari omagiale si propagandistice, romanii se distrau cum puteau, sub atenta supraveghere a securistilor insa.

O zi intrata definitiv in istorie: 23 august!

Cu 72 de ani in urma, pe 23 august, tara noastra facea o miscare de macaz pe linia celui de-al Doilea Razboi Mondial si intorcea armele, alaturandu-se Natiunilor Unite in lupta impotriva puterilor Axei.

23 august in istorie: Germania si URSS decid granitele Europei. Romania trece de partea rusilor

CALENDAR: Ce s-a intamplat la 23 august .

O zi intrata definitiv in istorie: 23 august!

Cu 72 de ani in urma, pe 23 august, tara noastra facea o miscare de macaz pe linia celui de-al Doilea Razboi Mondial si intorcea armele, alaturandu-se Natiunilor Unite in lupta impotriva puterilor Axei. Cu armata sovietica prezenta in Moldova, cu Germania aflata intr-o situatie complicata pe majoritatea fronturilor, la Bucuresti are loc o lovitura de stat.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2122 seconds )