Libnet.ro
UNICEF

05:00

Doi ani de la explozia francului elvetian. De unde a pornit taifunul, ce promisiuni s-au facut si in ce stadiu suntem

Hotnews Hotnews,
 Doi ani de la explozia francului elvetian. De unde a pornit taifunul, ce promisiuni s-au facut si in ce stadiu suntem

In urma cu exact doi ani, in 15 ianuarie 2015, un comunicat sec al Bancii Elvetiei SNB) anunta taifunul ce urma sa vina. SNB renunta la plafonul de curs chf/euro, iar francul sarea in aer. De la 3,7 lei/franc, a doua zi moneda Elvetiei urcase la 4,32 de lei iar cateva zile mai tarziu se vindea cu 6 lei la casele de schimb. La doi ani de la explozie, francul si-a corectat din apreciere, vineri cotatia calculata de BNR fiind de 4. 18 lei/chf. Am asistat in acesti doi ani la multe promisiuni, manifestatii ale debitorilor in franci, conferinte dedicate ale Guvernatorului BNR samd. In final, din toate planurile si primisiunile, debitorii s-au ales cu o lege, contestata si ea la Curtea Constitutionala. continuă pe Hotnews

imprumutatii in CHF protesteaza din nou in fata Bancii Nationale a Romaniei

Desi autoritatile au promis masuri de impartire a poverii, clientii continua sa plateasca ratele la un curs de schimb foarte mare Ziua de duminica, 15 ianuarie 2017, este una neagra pentru persoanele imprumutate in franci elvetieni CHF), intrucat se implinesc doi ani de cand aceasta moneda a explodat neasteptat, dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro impus in anul 2011. Cresterea francului fata de leu, de la 3,7415 in 14 ianuarie 2015), la 4,3287 in 15 ianuarie 2015), in prezent cursul CHF/leu fiind de 4,1900, a condus la majorarea ratelor bancare - multi dintre debitori neputand sa-si mai achite datoriile catre banci -, iar unii dintre imprumutati au luat masuri drastice ca sa scape de situatie, ajungand pana la sinucidere.

SNB va mentine ratele negative ale dobanzilor pentru a preveni aprecierea excesiva a francului elvetian

Ratele negative ale dobanzilor raman fundamentale pentru politica monetara stabilita de Banca Nationala a Elvetiei SNB), prevenind orice apreciere excesiva a francului elvetian, a afirmat astazi Fritz Zurbruegg, vicepresedintele SNB, intr-un interviu acordat saptamanalului NZZ am Sonntag, transmite Reuters.

O zi fara nicio crima. Tara unde nimeni nu a fost ucis timp de 24 de ore, pentru prima data in ultimii doi ani

Una dintre cele mai periculoase tari din lume a inregistrat prima zi fara nicio crima din ultimii doi ani.

Prima zi din ultimii doi ani fara nicio crima in El Salvador, una dintre cele mai violente tari din lume

El Salvador, una dintre tarile cu cea mai mare rata a criminalitatii din lume, a inregistrat saptamana aceasta prima zi din ultimii doi ani in care nu s-a inregistrat nicio crima, scrie The Guardian.

Doi ani de la Charlie Hebdo. Ce a facut Uniunea Europeana pentru cresterea securitatii

Am comemorat zilele trecute doi ani de la atacul terorist din redactia saptamanalului francez Charlie Hebdo. Este un moment care ne reaminteste ca si anul acesta prioritatea politicienilor trebuie sa fie securitatea cetatenilor Uniunii Europene UE) si ca lupta impotriva terorismului este una continua. Cred ca este si momentul in care trebuie sa trecem in revista masurile pe care institutiile Uniunii Europene le-au luat de la producerea acestui atentat pentru combaterea terorismului, a radicalismului islamic si pentru solutionarea crizei refugiatilor.

PRIMA zi in ultimii DOI ani in care nu s-a inregistrat nicio crima in El Salvador

Situatie aparent normala, insa nu si pentru aceasta tara. El Salvador a ajuns pentru prima data in doi sa nu inregistreze nicio crima intr-o zi. Aceasta tara este una dintre.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2332 seconds )