Libnet.ro
UNICEF

00:07

Dupa 25 de ani: Revolutia de catifea, victoria libertatii si a democratiei

Adevărul Adevărul,
Dupa 25 de ani: Revolutia de catifea, victoria libertatii si a democratiei

Pentru cehi si slovaci, ziua de 17 noiembrie marcheaza inceputul Revolutiei de Catifea - inceputul sfarsitului pentru regimul comunist instaurat in 1948. Totul a inceput la Praga, printr-o demonstratie studenteasca reprimata de politie, gest al regimului al carui efect a fost sa-i infurie pe oamenii care priveau deja cu speranta spre Occident dupa caderea Zidului Berlinului. continuă pe Adevărul

Presedintele Germaniei, lovit in cap cu un ou aruncat spre omologul sau ceh la aniversarea a 25 de ani de la Revolutia de Catifea

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, aflat in vizita la Praga unde a participat la ceremoniile consacrate aniversarii a 25 de ani de la Revolutia de Catifea, a fost lovit in cap cu un ou aruncat de un protestatar spre omologul sau ceh, Milos Zeman, relateaza AFP.

Economia Greciei a iesit din recesiune dupa sase ani

Economia Greciei a iesit din recesiune dupa sase ani, potrivit datelor revizuite publicate de Institutul Elen de Statistica. Astfel, produsul intern brut al Greciei a crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea fata.

Vreme in racire. Primele ninsori, dupa 25 noiembrie. Prognoza meteo pana la 30 noiembrie

Meteorologii estimeaza ca in urmatoarele doua saptamani regimul termic va deveni normal, iar in unele regiuni se va situa sub mediile climatologice, in timp ce precipitatiile mixte vor fi prezente pe arii extinse dupa data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie, mai ales in zona montana.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2336 seconds )