Libnet.ro
UNICEF

22:30

Explicatiile lui Ciorbea dupa criticile Comisiei Europene: Avocatul Poporului nu ataca legile sau ordonantele Guvernului cu un pronuntat caracter politic sau electoral, in anul 2014

Hotnews Hotnews,
 Explicatiile lui Ciorbea dupa criticile Comisiei Europene: Avocatul Poporului nu ataca legile sau ordonantele Guvernului cu un pronuntat caracter politic sau electoral, in anul 2014

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, declara, joi, ca isi asuma mentiunile Comisiei Europene din Raportul Mecaismului de Cooperare si Verificare MCV) pe justitie si explica lipsa actiunilor sale de a ataca la Curtea Constitutionala anumite ordonante de urgenta ale Guvernului Ponta prin faptul ca, in anul 2014, la nivelul institutiei Avocatului Poporului exista practica de a nu se implica in controlul de constitutionalitate a Legilor sau Ordonantelor de urgenta ale Guvernului care au un pronuntat caracter politic sau electoral. continuă pe Hotnews

UPDATE Atacurile dure la Curtea Constitutionala, mentionate in raportul pe Justitie al Comisiei Europene. Critici dure la Avocatul Poporului Victor Ciorbea si la Guvern. Parlamentul- scut pentru alesii vizati de procurori

Raportul pe Justitiei al Comisiei Europene, realizat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare MCV) mentioneaza la capitolul dedicat Independentei justitiei faptul ca judecatorii Curtii Constitutionale au primit critici dure din partea unor figuri publice cu ocazia respingerii legilor privind retentia datelor. Avocatul Poporului este criticat in premiera in raportul MCV, pentru inactiunea lui Ciorbea in cazul ordonantelor de urgenta ale Guvernului Ponta, la randul sau criticat pentru multitudinea de ordonante. Parlamentul continua sa fie buba cea mai mare a Raportului MCV, din anul acesta, pentru ca se opune procedurilor penale impotriva unor parlamentari. DNA, ANI, Inalta Curte, CSM, dar si fostul presedinte Traian Basescu au primit bile albe de la Comisia Europeana.

Vicepresedintele Comisiei Europene, dupa publicarea raportului MCV: Romania se afla pe drumul cel bun

Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat, miercuri, in urma publicarii raportuluiMCV pentru Romania, ca Bucurestiul se afla pe drumul cel bun, relateazaMediafax. Romania este.

Presedintele Comisiei Europene: Nu se pune problema anularii datoriei Greciei

Statul grec trebuie sa respecte Europa, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, afirmand totodata ca nu se pune problema unei anulari a datoriei Greciei, potrivit unui interviu acordat publicatiei franceze Le Figaro.

Raportul Comisiei Europene privind MCV va fi publicat miercuri

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare va fi publicat miercuri. Potrivit unor surse, raportul va cuprinde si anul acesta multe critici, dar vor fi si laude la adresa DNA si ANI.

Valcov cere Comisiei Europene reevaluarea calendarului privind obiectivul bugetar pe termen mediu

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a solicitat miercuri Comisiei de Buget-Finante o discutie saptamana viitoare pe tema calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu MTO), dupa ce marti a cerut in Consiliul Ecofin reevaluarea acestuia pe o perioada de patru ani, scrie Mediafax. Am cerut ieri marti - n. r. ) la Ecofin, in numele Romaniei, reevaluarea calendarului pentru MTO pe o perioada de 4 ani si as dori ca saptamana viitoare sa avem o intalnire si pe aceasta tema pentru ca in martie sau in aprilie, cel tarziu in aprilie cand vom avea solicitarea oficiala catre Comisia Europeana as vrea sa fie un sprijin si o sustinere totala atat din partea Parlamentului si Guvernului, a tuturor fortelor politice pentru ca aceasta reevaluare ar duce la cresterea alocarii pentru investitii in Romania in urmatorii 4 ani de zile si cred ca este un interes comun, s-a adresat Valcov Comisiei de Buget-Finante-Banci, dupa ce aceasta a constatat lipsa de cvorum pentru sedinta si a amanat-o pentru saptamana viitoare.

Valcov cere Comisiei Europene reevaluarea calendarului privind obiectivul bugetar pe termen mediu

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a solicitat, azi, Comisiei de Buget-Finante o discutie, saptamana viitoare, pe tema calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu MTO), dupa ce ieri a cerut in Consiliul Ecofin reevaluarea acestuia pe o perioada de patru ani, transmit surse din presa.

Valcov cere Comisiei Europene reevaluarea calendarului privind obiectivul bugetar pe termen mediu

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a solicitat miercuri Comisiei de Buget-Finante o discutie saptamana viitoare pe tema calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu MTO), dupa ce marti a cerut in Consiliul Ecofin reevaluarea.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )