Libnet.ro
UNICEF

00:07

FADERE vrea sa stranga semnaturile romanilor din diaspora care nu vor putea vota

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
FADERE vrea sa stranga semnaturile romanilor din diaspora care nu vor putea vota

Federatia asociatiilor de romani din Europa FADERE) solicita Ministerului Afacerilor Externe si Biroului Electoral Central permisiunea de a strange semnaturi din partea acelora care nu-si vor putea exercita dreptul constitutional de a vota, semnaturile urmand sa fie folosite in demersurile posterioare alegerilor, arata un comunicat remis redactiei. continuă pe Ziarul Bursa

FADERE, despre sectiile din diaspora: Nu intelegem de ce MAE nu face nimic, nici dupa comunicatele BEC

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) anunta ca va strange semnaturi de la romanii din diaspora care nu vor putea vota, care vor fi folosite in demersurile posterioare alegerilor, conform unui comunicat remis redactiei. FADERE critica lipsa de raspuns a Ministerului de Externe fata de infiintarea a noi sectii de votare si arage atentia ca, din ceasta cazua, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota.

Eurodeputatul Cristi Preda, scrisoare catre decidentii europeni privind umilinta romanilor din diaspora: Cereti-i lui Ponta sa respecte dreptul la vot

Cristian Preda, europarlamentar PMP, le-a transmis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, presedintele Comsiei Europene, si lui Marin Schulz, presedintele Parlamentului European, in care le semnaleaza problemele aparute in diaspora in primul tur al alegerilor prezidentiale. Preda le cere liderilor europeni sa aiba o pozitie publica in care sa-i solicite premierului Victor Ponta respectarea dreptului de vot a romanilor din diapora.

Asociatia Romanilor din Italia: Subiectul votului diasporei, confiscat de unul dintre candidati

Asociatia Romanilor din Italia sustine ca diaspora este manipulata de fortele politice din Romania, iar sacrificarea ministrului de Externe Titus Corlatean este inutila, conform unui comunicat remis redactiei. Totodata, asociatia mai arata ca subiectul votului diasporei a fost confiscat de unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale.

Aplicatia pentru mobil care rezolva problema votului din diaspora

Un roman din diaspora pretinde ca a gasit solutia pentru cea mai mare problema a concetatenilor care vor sa voteze in strainatate. Este vorba despre o aplicatie pentru telefonul mobil care permite utilizatorilor sa stie in timp real la ce sectii de vot din zona in care se afla se voteaza si in ce ritm.

Cum se organizeaza romanii din diaspora pentru turul al doilea

Romanii din diaspora incearca sa plateasca cat mai putin transportul catre sectiile de vot. Astfel, un roman stabilit in Germania a creat o platforma online adresata celor care vor sa voteze duminica si care pot sa imparta cheltuielile de transport.

MAE face apel la membrii sectiilor din diaspora sa se prezinte duminica, dupa ce BEC a respins inlocuirea lor

Ministerul de Externe face apel, miercuri, la membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare din diaspora sa se prezinte in ziua votului, intrucat propunerea MAE de a fi inlocuiti cei care nu vin cu.

BEC, aceeasi pozitie fata de infiintarea de noi sectii in strainatate: De votul din diaspora se ocupa Ministerul de Externe

Biroul Electoral Central isi mentine pozitia fata de posibilitatea infiintarii de sectii suplimentare in strainatatea. De votul din diaspora se ocupa Ministerul de Externe, precizeaza BEC intr-un.

Titus Corlatean pleaca de la conducerea MAE in urma protestelor privind votul din diaspora

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, isi va anunta luni, demisia din functie, in urma protestelor privind votul din diaspora, arata surse oficiale.

Teodor Melescanu: Voi discuta marti cu BEC modalitati legale de a imbunatati participarea la vot in diaspora

Teodor Melescanu, noul ministru de Externe, a declarat ca va discuta marti dimineata cu reprezentantii Biroului Electoral Central BEC), pentru a gasi impreuna modalitati legale prin care se poate imbunatati participarea la vot a romanilor din diaspora.

Brasov. Jandarmii au dat amenzi unor participanti la mitingul de solidaritate cu romanii care nu au putut vota in diaspora

Jandarmii au dat duminica trei amenzi, la Brasov, in timpul mitingului de sustinere a romanilor din diaspora care nu au putut sa voteze in primul tur de scrutin.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2276 seconds )