Libnet.ro
UNICEF

13:00

Filmele despre Revolutia din 89: de la productii umoristice la pelicule netriumfaliste

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Filmele despre Revolutia din 89: de la productii umoristice la pelicule netriumfaliste

Cineastii romani au exploatat din plin subiectul Revolutiei din 039;89, regizori precum Corneliu Porumboiu, Andrei Ujica, Radu Muntean si Catalin Mitulescu abordand aceasta tema, unii cu umor negru, dulce-amarui, altii aducand pe marele ecran. continuă pe Wall-Street Ro

Ce cred despre revolutia din 1989

Au trecut mai bine de 25 de ani de la Revolutia Romana din 1989. Lucrurile nu sunt suficient de aranjate, iar protagonistii inca intervin si bruiaza aflarea adevarului. Am citit despre fenomen, l-am trait prin ochii unui copil, acum pot sa exprim un punct de vedere, personal, despre ceea ce eu cred ca s-a intamplat in acele vremuri, sau legat de acele vremuri. Dar acesta cel mai probabil nu este adevarul ci perceptia publica asupra evenimentelor.

Radu Banciu, despre Revolutia din 1989: Justitie pentru noi este cam mult, nu meritam asa ceva (VIDEO)

RaduBanciu a vorbit, luni, in emisiunea Lumea lui Banciu de pe B1 TV, despre caderea comunismului si Revolutia din anul 1989. 25 ani de la caderea comunismului. O sarbatoare pe care o tot tinem in.

Revolutia din 1989, rememorata in presa internationala. Glontul a strapuns-o pe fetita si a iesit prin tatal ei

Presa internationala comemoreaza 25 de ani de la Revolutia din Romania din decembrie 1989. Evenimente din 1989 sunt rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au.

FOTO Revolutia din 89, in imagini tragico-comice. Evolutia poporul roman de la Revolutia din 89 in pictura dintr-o hala dezafectata

O expozitie ceva mai inedita a avut loc la inceputul acestei saptamani intr-o hala dezafectata din municipiul resedinta de judet. Printre gunoaie, printre mormane de fier vechi, arta si-a facut simtita prezenta. Un pahar de vin si acordurile unei viori au intregit evenimentul care s-a dorit a fi unul cu totul special.

Dezvaluire socanta despre fotografiile aparute in Paris Match cu Revolutia din Cluj: Imaginile publicate in 1990 i-au scapat pe securisti de la moarte

Fotografiile aparute in revista Paris Match, care surprindeau militarii care au tras in oamenii care manifestau pasnic in 21 decembrie 1989 in Piata Libertatii din Cluj-Napoca, le-au salvat vietile mai multor militieni si securisti, sustine Razvan Rotta, cel care le-a realizat. Pozele ar fi impiedicat Armata sa dea vina pentru mortii de la Revolutie pe militieni si pe securisti, care urmau sa fie executati, scrie Adevarul.

VIDEO 25 de ani de la Revolutia din 1989 - Eroii nu mor niciodata!

Au trecut 25 de ani de cand romanii satui de regimul comunist au iesit in strada pentru inlaturarea dictaturii. Libertatea s-a platit cu sange, iar peste 1. 000 de persoane au facut sacrificiul suprem pentru ca noi sa traim intr-o tara libera. La 25 de ani de la Revolutie sunt mai multe intrebari decat raspunsuri. Pana acum, nimeni nu a platit pentru sangele varsat sau pentru familiile dezbinate de gloantele mitralierelor. Tacute, monumentele din orasele martire stau ca marturie a celor intamplate in decembrie 1989. Slava Eroilor pentru ca Eroii nu mor niciodata! Oare? Un erou moare atunci cand cade in uitare, iar jertfa celor de atunci nu trebuie uitata de generatiile care vor urma.

Ceremonii in Bucuresti in memoria eroilor cazuti in Revolutia din decembrie 1989

Ministerul Apararii Nationale a organizat luni in Bucuresti mai multe ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la monumentele inchinate Eroilor Martiri cazuti pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989.

Macovei: Nu trebuie sa avem liniste pana nu sunt condamnati toti cei vinovati de crimele din 89

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca toti cei care sunt vinovati pentru crimele din decembrie 1989 trebuie condamnati, potrivit unei declaratii facute la Cluj.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1965 seconds )