Libnet.ro
UNICEF

19:45

Fitch: Politica fiscala prociclica a Romaniei si majorarile salariale rapide din 2017 sporesc riscul de supraincalzire

Hotnews Hotnews,
 Fitch: Politica fiscala prociclica a Romaniei si majorarile salariale rapide din 2017 sporesc riscul de supraincalzire

Economia Romaniei a afisat un nou trimestru de crestere economica, dar politica fiscala prociclica si majorarile salariale rapide din 2017 sporesc riscul de supraincalzire, potrivit Fitch Ratings. Agentia de evaluare financiara a revizuit in urcare prognoza de crestere a economiei pentru acest an de la 4,8% la 5,1% si nu exclude o noua revizuire pozitiva in a doua parte a anului, mai noteaza autorii raportului. De asemenea, exista si un risc de supraincalzire, in conditiile in care ritmul cresterilor salariale il depaseste pe cel al productivitatii. Banca Nationala a Romaniei BNR) estimeaza ca economia functioneaza cu circa 2% peste capacitate si ne asteptam ca deficitul de cont curent sa depaseasca 3% din PIB in acest an, mai arata raportul citat. continuă pe Hotnews

Politicile fiscale prociclice si majorarile salariale au crescut riscul de supraincalzire a economiei romanesti

Tara noastra a inregistrat inca un trimestru de crestere economica solida, 5,7% in ritm anualizat in trimestrul al doilea, cel mai puternic ritm de crestere din UE, insa politicile fiscale prociclice si majorarea rapida a salariilor in 2017 au crescut riscul de supraincalzire a economiei, potrivit unuicomunicat de presa al Fitch Ratings.

Fitch: Cresterea economica solida a Romaniei nu este ferita deriscuri

Romania a inregistrat un nou trimestru de crestere economica rapida, dar politica fiscala pro-ciclica si majorarea salariilor in 2017 au amplificat riscurile de supraincalzire, avertizeaza agentia de evaluare financiara Fitch Ratings.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )