Libnet.ro
UNICEF

17:45

Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii. Explicatiile ministrului Nica

Hotnews Hotnews,
 Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii. Explicatiile ministrului Nica

Absorbtia fondurilor europene este supusa unor intreruperi temporare ale rambursarilor de la Bruxelles catre Romania pe mai multe programe, in acest moment, prin decizii ale Comisiei Europene, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, intr-un interviu acordat HotNews. continuă pe Hotnews

Nica: Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de CE, in mai multe domenii

Ministrul Fondurilor Europene Marius Nica a declarat ca absorbtia fondurilor europene este supusa unor intreruperi temporare ale rambursarilor de la Bruxelles catre Romania pe mai multe programe, potrivit unui interviu acordat agentiei HotNews.

Mai multe tari europene cer UE sa modifice sistemul de colectare a TVA. Care este motivul

Cinci tari central si est-europene au formulat un demers comun prin care cer Uniunii Europene mai multe prerogative pentru combaterea evaziunii fiscale la plata TVA, pe motiv ca au pierderi de miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Comisia Europeana ajuta Romania si alte state UE sa-si refazeze proiectele impotmolite, pentru a salva banii europeni

Comisia Europeana a adoptat, luni, o reglementare prin care Romania si alte state membre cu probleme in absorntia fondurilor europene vor putea sa-si refazeze mai usor proiectele incepute in vechiul ciclu financiar dar ramase neteriminate, astfel incat sa le poata transfera in cadrul finaciar urmator, pentru a mai salva din banii europeni de pe politica regionala.

Comisia Europeana ne atrage atentia: Deficitul bugetar se va inrautati in 2016 din cauza reducerilor de taxe

Comisia Europeana CE) anticipeaza pentru 2015 un deficit bugetar de 1,6% din Produsul Intern Brut PIB) in Romania, usor peste nivelul de 1,5% inregistrat in 2014, dar in 2016 prognozeaza deteriorarea semnificativa a indicatorului, la 3,5%, din cauza reducerilor de taxe care pun sub semnul intrebarii consolidarea bugetului.

VIDEO interviu. Noul ministru al Fondurilor UE, Marius Nica, despre anchetele DNA: Aceasta lupta antifrauda este foarte apreciata de Comisia Europeana. O sustin. Plus: Ce facea locotenentul Nica in MApN

Lupta antifrauda a procurorilor DNA este foarte apreciata de Comisia Europeana, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, intr-un interviu acordat HotNews. El a apreciat ca actiunile DNA in domeniul fondurilor europene sunt pozitive, privite ca mecanism national antifrauda, dar, negative ca efect imediat asupra absorbtiei fondurilor europene de catre Romania, insa ministrul si-a declarat sustinerea fata de anchetele procurorilor anticoruptie.

Comisia Europeana a imbunatatit estimarile de crestere pentru zona euro

Comisia Europeana a imbunatatit estimarile de crestere a zonei euro pentru acest an, dar a inrautatit prognoza pentru Grecia la 0,5%, fata de un avans de 2,5% estimat anterior, potrivit CNBC, transmite Agerpres.

Comisia Europeana are vesti bune pentru economia Romaniei in 2015 si 2016

Comisia Europeana a imbunatatit marti estimarile de crestere economica a Romaniei, cu 0,1 puncte procentuale, la 2,8% pentru 2015 si cu 0,4 puncte, la 3,3% pentru 2016, datorita consumului intern solid si revenirii investitiilor, potrivit prognozei de.

Comisia Europeana anticipeaza un deficit bugetar de 3,5% pe 2016

Comisia Europeana anticipeaza un deficit bugetar de 3,5% pentru 2016, ca rezultat al reducerilor de taxe operate de catre guvern, anunta Stiri pe surse. Deficitul bugetar va creste doar cu 0,1% in acest an,.

OFICIAL Master Planul de Transport a fost retrimis la Comisia Europeana. Cum arata Strategia de Implementare: Care sunt autostrazile si drumurile expres prioritare, cum sunt planificate proiectele pana in 2020 si dupa

Varianta finala si revizuita a Master Planului General de Transport MPGT), impreuna cu Strategia de Implementare a proiectelor - documentul cheie are stabileste proiectele prioritare si cand se fac ele - a fost transmisa de catre Ministerul Transporturilor la Comisia Europeana. Autostrada Sibiu - Pitesti este, in sfarsit, pusa in capul listei de proeicte prioritare cu un orizont de realizare incepand cu anul 2017. Ca un element de remarcat, toate proiectele de infrastructura rutiera sunt propuse a fi realizate prin mixul de fonduri europene - buget - imprumuturi externe, inclusiv Comarnic - Brasov, desi formal este trecut ca PPP. Moldovei ii se acorda o prioritate sporita pana in 2020 prin autostrazile Tg Neamt - Iasi - Ungheni si Bacau - Pascani, precum si prin drumul expres Bacau - Buzau - Ploiesti. Vezi toate proiectele, cat vor costa, care sunt sursele de finantare si cand sunt planificate exact sa fie construite.

Tot mai multe masini inmatriculate in Romania Ce masini fac exceptie

In primul trimestru al anului 2015 au fost inmatriculate 70. 574 vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, in crestere cu 14,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 12,5% sub nivelul din decembrie, si 21. 452 de vehicule pentru transportul marfurilor, cu 9,6% mai multe decat in primul trimestru al anul trecut.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2135 seconds )