Libnet.ro
UNICEF

08:00

Fostul sef al CCR, despre impozitarea pensiilor de serviciu: Nu pensiile speciale sunt nesimtite, nesimtirea e ca celelalte pensii sunt mici

Adevărul Adevărul,
Fostul sef al CCR, despre impozitarea pensiilor de serviciu: Nu pensiile speciale sunt nesimtite, nesimtirea e ca celelalte pensii sunt mici

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sustine ca prin impozitarea suplimentara a pensiilor speciale, conform legii adoptate miercuri de catre deputati, este incalcata Constitutia. continuă pe Adevărul

Fostul sef al CCR: Nu pensiile de serviciu sunt nesimtite, nesimtirea este ca celelalte pensii sunt mici

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, beneficiar de pensie de serviciu, sustine ca impozitarea acestora incalca Constitutia, care vorbeste despre justa asezare a sarcinilor fiscale. El a precizat ca nu pensiile de serviciu sunt nesimtite, nesimtirea este ca celelalte pensii sunt mici.

Sectiile Unite de la inalta Curte dezbat joi oportunitatea sesizarii CCR cu privire la impozitarea pensiilor speciale

Sectiile Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie se reunesc, joi, pentru a stabili daca este oportuna sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei cu privire la legea prin care vor fi impozitate pensiile.

Mutare electorala: Camera Deputatilor a votat impozitarea pensiilor speciale cu 85% Daca nu e contestata la CCR, legea merge la promulgare

Deputatii au adoptat miercuri, impozitarea pensiilor speciale. in plina campanie electorala neoficiala), PSD si PNL au cazut de acord sa introduca in regim de urgenta, in dezbaterea plenului un proiect de lege care impoziteaza pensiile speciale. Astfel, deputatii au decis impozitarea diferentei intre pensia speciala si cea realizata pe baza contributivitatii. Proiectul a fost votat de toate partidele politice.

Are probleme de constitutionalitate impozitarea pensiilor speciale? Cateva observatii ale sefului CNCD

Seful CNCD, Asztalos Csaba, sustine intr-o postare pe Facebook ca legea prin care se impoziteaza pensiile speciale are probleme de costitutionalitate, argumentand ca nu este proportionala cu scopul urmarit, iar gradul de impozitare afecteaza direct dreptul magistratilor la pensie de serviciu.

Calcule. Cat de drastica e impozitarea pensiilor speciale. Cu cat ramane un pensionar de lux

Legea adoptata miercuri prin consens de Parlament stipuleaza ca pensiile speciale cuprinse intre 2. 001 lei si 7. 000 de lei vor fi impozitate cu 10%, in timp ce pensiile speciale care depasesc 7. 000 de lei vor fi taxate cu 85%. Legea se aplica tuturor pensionarilor speciali: judecatori, procurori, parlamentari, diplomati, aviatori, politisti, militari si fostii sefi ai statului. Proiectul nu afecteaza pensia obtinuta pe baza contributivitatii.

Fostul sef al politiei malteze, anchetat in asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Justitia malteza a ordonat deschiderea unei anchete impotriva fostului sef al politiei de pe insula, Lawrence Cutajar, suspectat de contacte cu persoane implicate in asasinarea, in 2017, a jurnalistei de investigatie Daphne Caruana Galizia, relateaza AFP.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2285 seconds )